Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Orbán: Nincs idő kisebbségi kormányzásra

A Fidesz elnöke szerint ma Magyarországnak olyan kormánya van, amelynek a politikája megbukott. A válság egyre jobban mélyül és nem látszik a kiút - fogalmazott.
Az elmúlt két év "padlóra küldte a magyar gazdaságot, ezért nincs idő kisebbségi kormányzásra, sem kicsinyes hatalmi játszmákra", mert a veszélyek minden nappal nőnek, a válság egyre jobban mélyül és nem látszik a kiút - fogalmazott Orbán Viktor csütörtökön Budapesten, a Fidesz évadzáró rendezvényén.

A pártelnök szerint nem egyszerűen arról van szó, hogy a kormány nem csinál semmit, hanem ha valamihez hozzányúl, akkor az csak tovább rontja a helyzetet. Orbán kijelentette: a válságot az MSZP és az SZDSZ politkusai idézték elő, az embereket nem terheli a felelősség, rendbe tenni a dolgokat viszont a Fidesz dolga lesz.

Orbán Viktor elmondta: ha most vasárnap kormányra kerülnének, akkor már július 1-től elindulhatna az adócsökkentés, amelynek hatásai már az ősszel érződhetnének és beindulhatna a munkahelyteremtés, ami elősegítené a gazdaság növekedését.

A Fidesz elnöke hozzátette: kormányra kerülésük esetén azonnal leállítanák a luxusköltségeket, a propagandára fordított összegeket és a korrupciót is megállítanák. Orbán Viktor ugyanakkor megismételte, hogy a válságkezelés alatt sem feledkeznének meg a szociálisan érzékeny rétegekről, így a nyugdíjasokról és a gyermekekről sem.

A pártelnök megerősítette, hogy 10 év alatt egymillió új munkahelyet hoznának létre, valamint új egyezségeket kötnének a gazdasági élet szereplőivel, a családokkal, valamint a szociálisan rászoruló rétegekkel. Ezen kívül kormányra kerülésük esetén csökkentenék a munkákat terhelő adókat, valamint garantálnák, hogy állami kézben maradjon az egészségügy, az oktatás, a közigazgatás és a közbiztonság fenntartása is.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. DZR 2008. június 25. 09:09
  „Nézzük a GDP-t... az államháztartás-hiány romlását/javulását...

  nézzük kinek is van szőlőse, pincéje a Balatonnál, meg bányája - ennyit a luxusvilláról.....

  Melyik pártnak is van 2milliárdos adóssága? - csak a pártnak ennyi

  Melyik párt az amelyik tesz is valamit - még ha néha rosszul is - és melyik az amelyik csak hadovál a választások óta?

  Ki volt az, aki az EU-s támogatást akarta megakadályozni, csak mert nem ő osztja szét?

  Az ellenzéknek nem a hibás döntések megvilágítása és alternatív megoldási javaslat kidolgozása lenne a feladata? mit csinál most? gáncsoskodik. összefogásról beszél. hol van? a parlament előtt, ahelyett, hogy bennt lenne, amiért a fizetését kapja....

  erről ennyit... amúgy meg mindenki azt gondol, amit akar...
  Béke!”
 • 49. maci52 2008. június 14. 06:50
  „Még hogy tolvaj banda??? ez enyhe kifejezés,Kínában ezért tarkólövés jár,amit ezek a tetű,komcsik csinálnak.”
 • 48. Pírcsi 2008. június 13. 21:52
  „Aljas tolvaj bandából áll az egész MSZP! Ha őket eltávolítja a nemzet, a paraszolvenciát is megszünteti. :)”
 • 47. ?!?!? 2008. június 13. 16:55
  „Nagyszerű!
  Mindjárt el is kezdhetné a működését azzal, hogy megszünteti a paraszolvenciát!!!!! ha ez sikerül neki, akkor elismerem, hogy nem csak egy hatalomra éhes félresikerült focista!”
 • 46. MissRöfi 2008. június 13. 16:24
  „Amikor koalíciós többség volt, akkor sem tudtak kormányozni és dönteni okosan. Az MSZP-és képviselők is össze-vissza szavazgattak. Ideje lenne lelépniük, Mekk-mesterekből van éppen elég.”
 • 45. kkkk 2008. június 13. 11:24
  „Sajnos romlani se akkor kezdett. És közben senki sem foglalkozott vele. Pedig mindenki tudta, hogy már régóta bűzlik.”
 • 44. kkkk 2008. június 13. 11:22
  „Nana23

  Sok fogorvos :)
  De az a fog nem akkor nőtt ki, és nem akkor kellett elkezdeni védeni, mikor GYF színre lépett.”
 • 43. Nana23 2008. június 13. 08:58
  „no6...

  Csak egy kis megjegyzes...
  1 en mosom a fogam. Ezert nem fordul elo, de ha megis irany a fogdoki kapasbol. Szoval mirol is beszelunk ha valaki gondosan vegzi a dolgat?
  GYF jol belerohasztotta azt a fogat teny...”
 • 42. pan.cser 2008. június 13. 08:30
  „No.6-Sy-nak! Szóval tudod mit beszélsz? Tényleg tudod? Mert azt mondod, Gyurcsányt, Lendvait, Szekerest, meg a többi luxusvillás szocialista a nép boldogulására hajaz, nem a hatalomra? Te vagy szánalmasan maszoposan elfogult. Szánalmas, aki hiszi a gyurcsányi pontokat, szánalmas mert hiszi, hogy a szocialista irányító bagázs szocialista meg baloldali. Pedig tudnod kéne, ezek a hatalomért képesek voltak tönkretenni az országot, sőt még büszkék is rá, hogy szociális jótéteményeik miatt jó út az ő útjuk. Az EÜ. törvény bizonyítja, hogy tulajdonképpen egy arrogáns, hazug, csak magukkal törődő társaság. Valaki győzni akar? Persze hogy akar, a focicsapattól kezdve mindenki. Ettől lenne OV. szánalmas? Nem, ő a VÁLTOZÁS garanciája! Érted? A változás garanciája.”
 • 41. pan.cser 2008. június 13. 08:16
  „Orbánt csak azért nézik hülyének, mert sokakat meggyőzött at MSZP. Miért lenne hülye? Így utólag nézve semmi baj nem volt a gazdasággall. Csak az MSZP keltett hangulatot, például a 19 ezer forintokkal. Régi igazság, nem alamizsnát kell osztogatni. Gazdasági növekedés kell, akkor a nyugdíjasok nem 19 ezer forintokkal lesznek gazdagabbak. Ha Orbánék országoltak volna az MSZP helyett, a gazdasági növekedés minimum átlag 5%. A különbözet 6 év alatt 20% legalább. Ennyivel élnénk jobban ami nem kevés. Nem rongyos 1% jutna a nyugdíjasoknak. OV. a fordulat záloga, Gyurcsány Ferenc a leépülésé, meg az ostoba pontoké, meg ki tudja milyen KISZ-ből hozott agyament ötleteké.”
 • 40. No.6-Sy 2008. június 13. 08:11
  „38. : Tudod, "Orbán Viktor", én csak azon csodálkozom, hogy hogyan lehetséges az, hogy bármely állampolgárunk felveheti bármely "prominens" ember teljes nevét, nicknévként. Ez, tudomásom szerint, a legtöbb fórumon tilos, és többnyire le is tiltják az ilyen nickeket.

  Orbán Viktor saját magadként pedig aligha lehetsz, mert ő bármekkora antiszociális, megalomán pszichopata is, nagyon jól tudja - mint a hozzá oly hasonló lelki defekttel bírk -, hogy ő szóban nagy. Az írás nyomot hagy, és mint olyan, felhasználható ellene. Valamint Viktor bármekkora barom is, kétségtelenül egy dologban majdnem zseniális: szarkavarásnak is hívhatjuk, de nevezzük inkább a polgári nevén: manipuláció. Amely, mint tudvaleő, a mások feletti hatalom alapja.

  39.: Mit teszel, ha fáj a fogad? Látod, hogy egyre lyukasabb, egyre szarabb az egész, mert elhagyagoltad, mert megette az idő vasfoga, meg az élelmiszererek rosttartalma sem a régi, ugyebár...először csak bűzlik a lehelleted, mint a pöcegödör, elfordulnak tőled az emberek is az utcán, fintorognak a melóhelyen a munkatársaid...ha szerencséd van, akkor találkozol egy egyenes, kíméletlenül őszinte emberrel, aki megmondjam hogy büdös a szád, mint a pöcegödör, és javasolja, hogy menj el egy fogdokihoz, amíg még nem késő. Nyílván ő lesz az első ember, akit meggyűlölsz, akit elhorasz mindennek - a Cassandrák sorsa jól ismert, meg az úttörőké is, értem ezt a szóeredeti értelmében -, ő lesz az ügyeletes szarjankó, csak mert meg merte említeni azt, amiről te magad is éppen olyan jól tudsz, csak nem mersz vele szembenézni. halogatod...

  Aztán egy szép nap reggel arra ébredsz, hogy akkora a fél fejed, mint egy kisebb tápai cipó. Nos, akkor szembe mersz végre nézni a félelemmel - ami az elme gyilkosa - vagy nem? Elképzelni pocsék a sztori: fogorvos, várószoba, injekció...fújjj! Megértem, én se szívesen járok oda, de ha muszáj, akkor muszáj.

  Ha nem mégy el, és még mindig azzal áltatod magad, hogy majd csak elmúlik, a helyzet rosszabbodik. És elfordul az is, hogy a páciens, aki nem akar tudomást venni a bajról, úgy jár, mint Thomas Mann főhőse: Thomas Buddenbrook: egy lyukas fogba hal bele.

  Nyílván nem népszerű az az ember, aki a" sebészkést" tartja a kezében, aki megszorításokat hoz - lásd minapi cikk a szlovák csodáról -, de tudni kell azt, hogy mi miért történik, hosszabb távon. És ha látod a dolgokat, ha azt látod, hogy van miért, akkor könnyebb elviselni a fájdalmat is.

  Orbán Viktorból anno többet néztem ki, mint amilyen szánalmassá mára vált. Szánalmasabb, mint Torgyán volt. Szánalmas, mert teljesen rá van csavarodva a hatalomra, és azért különösen szánalmas, mert ha azt végérvényesen kihúzzál alóla, belezakkan.

  Szó szerint. És tudom, hogy mit beszélek.”
 • 39. amerikai 2008. június 13. 06:17
  „No 6,

  Hat persze, igy van ahogy irod. Mi lesz ha Orban kerul hatalomra? Majd lesz a nagy sapitozas, ugyanugy aremelkedes, a Fidesz a sajat embereinek osztja a penzt majd. Kozterhek ugyanugy nolni fognak, azzal a kulonbseggel hogy majd jon az indok meg az ujjmutogatas hogy ez az MSZP hibaja es most ezt rendbe kell hozni.

  Engem mindig is az zavart az Orbanban hogy igaz hogy az MSZP hulyenek nezi az embereket, de Orban annyira hulyenek hogy az mar egy ertelemesebb 6 evesnek is serto. De mostmar az emberek marcsak dacbol is Gyurcsany ellen szavaznak majd, mert ugye azt nem lehet tagadni hogy atvagta a nepet. Aztan ha a Fidesz nyer, lesz majd a nagy pofara eses az ugy altalaban hulye koznep soraiban. Nem kell nagyesznek lenni hogy az emberek felismerjek hogy nem lehet adni ha nincs mibol.”
 • 38. Orbán Viktor 2008. június 13. 06:15
  „No.6-Sy

  Végre személyedben értelmes emberek is irogatnak ide, nem csak idióta elfogultak...”
 • 37. No.6-Sy 2008. június 13. 05:34
  „Miért beszél egy ember folyton folyvást a jelen időben a jelenről már mint lezárt múltról? És hogy nincs idő? És mégis mire nincs idő? Kinek nincs ideje? KI szerint nincs idő valamire? Mindig aszerint, aki uralni akar - időt, embert, teret stb.

  Hadoválni kevés, tessék végre egy minden ember elé tárható valós, tiszta, egyenes, korrekt FIDESZ-programot mutatni.

  Kiválóan látszik, hogy amit a szocik csinálnak, az jó. Nézzétek meg azt, amit csinálnak, nézzétek meg a megvalósult dolgokat. Persze, hogy vannak hibáik, és biztos lehetne jobban is csinálni - de semmi sem működik tökéletesre és azonnalra, főként nem egy olyan politikai közegben, ahol bárki bármi jót javasolna, azt/azokat egy megalomán féleszű vezette ellenoldal azonnal és gondolkodás nélkül bedarálja.

  Szóval, ugye, jól őrzik még azt a koronát?

  Ja: és majd elfelejtettem: miért olyan biztos abban bárki is, hogy az előrehozott választások esetében feltétlenül és egyesegyedül csak a jobb oldal nyerhetne? Mert ezt mondta a Meridián? Na és? Az emberek X-elnek, a Meridián meg azt mond, amiért fizetik.”
 • 36. Orbán Viktor 2008. június 13. 05:17
  „NA ide figyelj te gyökér Szines!!!!

  Mi az hogy sneki??? Mondtam én ilyet anyádra?
  Melyiuket nem bizonyitották? Mind mind bizonyitott dolog, ne irj már marhaságot Orbán seggét nyaló gyökér... Itt hiába irsz nekem Fleorol eztazt, mert engem kurvára nem hat meg fletó mert ő is egy köcsüg, csak Viktornak nevezett szarházid az sokkal nagyobb köcsög...
  Szines!!! sosem volt 2.5 % az inflácio akkiriban de nigaz kevesebb voplt azért mert nem volt olajválság m,eg géz válság nem tom tudod-e miről bezsélek, vagy csak azt tudod szajkozni mint a többi gyökér fideszes???
  Másik akérdéses időszakban volt miből költeni mivel előtte egy másik gyökszio a Horn kormánynak volt egy pénzügy minisztere Bokros csomagról halottál már???? Na akkor állt helyre a gazdaság nem kis ez 96ban volt, magyarul Viktor IGen csak teli kasszát kapott amit szivesen tagad... Úgyhogy Szines mielőtt marhaságokat bezsélnél nézz szét az életben mert Viktor semmivel sme jobb mint Feltó, egyforma gyökér mindkettő”
 • 35. Szines 2008. június 13. 01:25
  „Te Orbán Viktornak nevezett senki!
  Amiket leírtál még senki nem bizonyította,komcsi lejáratás!Ellenben Fletó bizonyítottan adót csalt és közokiratot hamisított!(Altus BT-KFT)Sajnos elévültek ezek a köztörvényes bűnök.(az elvtársak elintézték)A privatizációs mutyikról nem is beszélve.Amikor valaki egy gyárat 5millió saját részből+900millió kölcsönből meg tud venni!(bankigazgató:Apró Piroska vezérünk anyósa)Öszödi üdülő amit közpénzből azonnal visszabérel a kormány!
  Ezekből.meg ki tudja mikből volt900milla nyeresége 2007-ben.
  A komcsi maffia és a haverok (Kóka,volt KISZ-esek)annyit elvisznek mint a feketegazdaság.
  1998-2002-között 2.5%-os volt az infláció most7-10%-os.
  A gazdaság majdnem 5%-kal növekedett most 1%-os.
  Miről beszélsz!”
 • 34. 66 seggem a szádon pattanhat 2008. június 12. 23:47
  „33! Először is, a mondóka szerint, nyald a seggen télen, nyáron! Másodszor, van egy teljsen komoly kérdésem: Te tényleg ilyen hülye vagy, fizetnek neked ezért, vagy csak hülyéskedsz? A saját érdekedben remélem, hogy a harmadik variáció jön be, mert különben nagyon sajnálatra méltó lehetsz.”
 • 33. Orbán Viktor 2008. június 12. 22:31
  „ja és kedves 32, hozzászólo azt elfelejztettem leirni, hogy nincs ember Europban a maygar jobb oldalon kivül aki ugy látja én vagyok a megfeleő ember a miniszterelnöki posztra...
  Ha jobb oldali nem áll szóba velem Merkel pl
  Ha balodali akkor meg csak a fejt fogaja...
  32 te szerintem nem sokat értesz a politikához mertr amiket felsoroltál nem tudod mi miből fakad...
  De minden eddigi aki rám szvaz erről el lehet mondani, hogy nem ért a politikához, mert nekem csak dumám van és mikor lehetett volna nem bizonyitottam...”
 • 32. GYF a kanálhajlító 2008. június 12. 22:27
  „Látom pár embernél előkerült a gumicsont, morognak is bőszen hozzá. Ez is a cél, ezen rágódj, ne a valós problémákon!
  Megéri becsukni a szemeket, újabb osztogatási hullám kezdődik: először a közalkalmazottaknak, majd jönnek a nyugdíjasok, és persze a segélyből élők "megalázása" havi 4 nap munkával sem emberhez méltó...
  Csak az a baj, hogy a kondér aljáról lehet már csak némi pénzt vakarni, aztán meg jön a nagyböjt. Vakuljatok parasztok!”
 • 31. Orbán Viktor 2008. június 12. 22:04
  „Uraim!

  Igazuk van azoknak akik ellenem szavaznak mert igazából én egy vadállat vagyok....
  A Feleségemnek adtam 60 milla vissza nem vizetendő állami pénzt a barátaimnak kitaláltam a Széchenyi nevével fémjelzett tervet, osztottam nekik néhány milliárdot, kitalátam az ország imázs központot melyből a párt társaimat tettem milliomossá... Az édesapámnak szereztem egy 8 éves tendert a Dunaferr kárára ja és apa kapott külföldön néhány milliárd értékben bányát...
  Mi a rossz abban, hogy az álltalam közel álloknak jutattam egy kicsit az adótokból?
  Tudjátok az a kormány ami most van az sem túl jó sőt de ha engem megválasztotok akkor újra telis teli lesz Kaja Ibrahim és a társai zsetonnal mert intézek nekik ezt azt... Most mi a rossz ebben?
  Mi a rossz abban, hogy én akarok a király lenni és mért baj az, hogy ketté szakítom az országot csakis a saját érdekembe, hogy mihamarabb hatalomra jussak... Nyugalom engem nem az érdekel, hogy tegyek valamit az érdeketekben (ha teszek akkor is csak a gazdagoknak, ők ki tudnak fizetni :) ) hanem az, hogn minnél gazadagabb legyek másokon keresztül és tudjátok már korábban megmondtam 3 gyerek 3 szoba 4 kerék... :) Igaz nekem mindenből kicsit több van 5 gyerek 2000 szoba meg csak 40 kerék igaz annak darabja 40 milla ja és nem számoltam apa mezőgazdasági gépparkját ami az 1 milliárdot üti...
  De mi van ebben van sok pénz ebben az országban hadd lopjak már egy kicsit, ja és majd elfelejtem én soha nem szoktam hazudni én vagyok maga Orbán Viktor :)”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfelelő minőségű itthon az élővizek és strandok többsége

A magyarországi folyók és állóvizek csaknem 80 százaléka megfelel a minőségi elvárásoknak, és… Tovább olvasom