Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Orbán szerint abszurd a magyarországi kivándorlásról beszélni

Az Együtt, a PM és a Magyar Liberális Párt egyaránt tiltakozott amiatt, hogy a miniszterelnök vasárnap kijelentette: abszurd, hogy Magyarország esetében az Európai Unión belüli kivándorlásról beszélnek.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta: az Európai Unióhoz tartozó országokon belül nem beszélhetünk sem bevándorlásról, sem kivándorlásról, hiszen "egy közös akarattal létrehozott gazdasági téren belül mozgunk". 

A miniszterelnök abszurdnak nevezte, amikor Magyarországon politikai felhanggal arról beszélnek, hogy az országból kivándorolnak Németországba vagy Londonba. 

"Nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet munkát vállalni" - mondta.

Az Együtt közleménye szerint a miniszterelnök kijelentései azért vérlázítóak, "mert Orbán Viktor maga is tudja, hogy hazudik". Hozzátették: az érintett magyarok többsége azért vállalt munkát külföldön, mert itthon nem tudott. 

"Úgy is mondhatjuk, hogy ők gazdasági menekültek. Ezek az emberek hiányoznak Magyarországról, és Orbán Viktor kormányzása üldözte el őket" - olvasható közleményükben.

A Magyar Liberális Párt a miniszterelnök kijelentéseire reagálva szintén közleményt juttatott el az MTI-hez. Ebben arra szólították fel Orbán Viktort, hogy fejezze be az emberek riogatását. 

Szerintük a Fidesz politikája az ellenségek "gyártására" épül, és most a bevándorlók vannak soron. 

A miniszterelnök negyvenezer bevándorlóval "riogat", miközben a Magyarországon letelepedők száma ennek töredéke - írták. 

"Magyarországra a legnagyobb veszélyt nem a bevándorlók jelentik, hanem a gyűlöletkeltő, szegényeket és eltérő kultúrájú békés közösségeket üldöző politika, valamint a kivándorlás" - olvasható a közleményben. 

A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) azt írta, a budapesti gettó felszabadulásának hetvenedik évfordulóján "egyetlen otromba politikus verte csak fel az ünnep csendjét: Orbán Viktor", aki szerintük idegenellenes indulatokat szított rádiónyilatkozatában, az emléknapon folytatta a "harcot", a bűnbakképzést és az uszítást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatos lottó 3. heti nyerőszámai és nyereményei

Ezúttal nagyobb a szórása a számoknak, mint két hete volt. Tovább olvasom