Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Orbán szerint tömegével jönnek majd haza a fiatalok

Ezeknek a fiataloknak "fogadóállomásokat" kell kiépíteni, jó munkahelyekre, jó iskolákra van szükségük - mondta a kormányfő.
A miniszterelnök arra számít, hogy öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik külföldre mentek pénzt keresni vagy pusztán kalandvágyból. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ezt a párt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas vezetőivel és tagjaival folytatott keddi budapesti megbeszélésen, a múlt héten kezdődött konzultációsorozata újabb állomásán mondta.

A kormányfő szerint mára eltűnt az a bizonyosságérzet, hogy milyennek kell lennie Magyarországnak ahhoz, hogy a győztes országok közé tartozzon. Ez azonban azt jelenti - folytatta -, hogy "a legizgalmasabb időkben vagyunk", mert teljes átrendeződés zajlik, és néhány év alatt nem is fog beállni olyan kemény struktúra a világban, "mintha a Duna fagyott volna be".

Közép- és Nyugat-Európa ma teljesen ellentétes pályán mozog, és "Európa jövője, ha a dolgok így mennek tovább, Közép-Európában van" - fejtette ki Orbán Viktor, hozzátéve, úgy látja, hogy Európa déli és részben nyugati része gazdasági értelemben hanyatló pályán van, míg ezzel szemben Közép-Európa országai nem adósodtak el, a pénzügyeik nem csúsztak ki a kezükből, és a gazdaságpolitikát is ők szabják meg. "A bábuk úgy vannak felrakva a sakktáblára, hogy Közép-Európa előtt egy nagy emelkedő pálya, Nyugat-Európa számára pedig egy vészesen hanyatló pálya rajzolódik ki" - fogalmazott.

Mindennek következményei között említette, hogy szerinte - ha maradnak ezek a tendenciák - öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik külföldre mentek, például pénzt keresni vagy pusztán kalandvágyból. Nekik "fogadóállomásokat" kell kiépíteni, jó munkahelyekre, jó iskolákra van szükségük. Szerinte ugyanígy fel fognak értékelődni a közép-európai egyetemek, és "ha jól alakítjuk át a felsőoktatási rendszerünket, fogadóállomásai leszünk az elfogadható áron tanulni akaró tehetséges nyugatiaknak".

Hangot adott azon véleményének is, hogy a "perverz módon" megfogalmazott, a vesztes csatákat előtérbe helyező magyar történelemszemléleten, gondolkodásmódon szintén változtatni kellene.

A Fidesz elnöke beszélt arról is, hogy szerinte a Fidelitasnak "nincs versenytársa a pályán", ezért egy kis akarattal annyit mehetne előre, olyan eredményeket érhetne el a következő két évben, amennyit "normális történelmi időkben" tíz-tizenöt év alatt sem tudna.

A Fidelitas tagjainak azt mondta, "nem egy szakszervezet vagytok, hanem egy politikai mozgalomnak a részei", mégpedig a rendszerváltás utáni legnagyobb, legsikeresebb, nemzeti-polgári-keresztény közösség politikai mozgalmának részesei. Megjegyezte, hogy a Fidesz-frakcióban helyet foglaló, a Fidelitas színeiben politizáló parlamenti képviselők többen vannak, mint az LMP képviselőcsoportjának tagjai.

Beszédében a pártelnök-miniszterelnök több olyan vezető fideszes politikust is megemlített, akik a Fidelitasból érkeztek. Például "Rogán Tóni egy kétharmados parlamenti frakció munkáját vezeti", így az államfő és a miniszterelnök mögött "igen előkelő helyen van" - mondta, majd kitért arra is, hogy Gyürk András kampányfőnöki munkája nélkül nem tudtak volna elérni egy kétharmados választási eredményt. Az önkormányzati világból példát hozva - utalva a székesfehérvári polgármesterre, Cser-Palkovics Andrásra - úgy fogalmazott, hogy "Cserpa elviszi" Székesfehérvárt, és Tatabánya is "egy fidelitasos fiú irányítása alatt áll".

Összegzésül azt mondta, ha a Fidelitas képes megszólítani a nemzedékét, akkor komoly történelmi küldetésre vállalkozhat, ami nem más, mint "Magyarország megfelelő polcra emelése".

Beszédét azzal zárta, hogy a választást 2014-ben is meg kell nyerni, és a Fidelitasnak az az első számú küldetése, hogy segítsen a fiatalok megszólításában. "Szép dolog a hosszú távú terv, karrier, megfontolás, okosság, de a holnap reggeli melót el kell végezni. A holnap reggeli meló pedig az, hogy fel kell készülni a választásra, meg kell nyerni, le kell győzni az ellenfelet" - mondta Orbán Viktor.

Ágh Péter, a Fidelitas elnöke a konzultáción arról beszélt, hogy a Fidesz és a Fidelitas kapcsolata az ifjúsági társszervezet 1996-os megalapítása óta egy komoly partneri viszonynak tekinthető.

Mint mondta, a fiatalok csak akkor tudnak boldogulni, ha a munkahelyteremtés, a családalapítás és az otthonteremtés nemcsak vágyálom számukra, hanem elérhető közelségbe kerül. Az elmúlt két év ebbe az irányba mutat, de további intézkedésekre is szükség van, hogy a mostani kormányzati ciklusnak a fiatalok a nyertesei lehessenek - hangsúlyozta Ágh Péter, aki szavait azzal zárta: "egy csapatot alkotunk a kormánnyal, hogy a fiatalok nyertesei legyenek a kormányzásnak".

Orbán Viktor a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel múlt hétfőn kezdett konzultációsorozatának eddigi állomásai során találkozott a KDNP vezetőivel, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével, részt vett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek az Új Széchenyi Terv eredményeit összegző tanácskozásán, konzultált a Nemzeti Fórum vezetőivel, közös nyilatkozatot írt alá Jakab Istvánnal, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnökével, és tárgyalt a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőségével is. Hétfőn az Országos Roma Önkormányzat vezetőivel konzultált a pártelnök-miniszterelnök.

Olvasóink írták

153 hozzászólás
 • 153. katika75 2012. július 27. 07:52
  „Én elindultam tavaly októberben.2 hónap múlva lett is munkám.A nyelvet nem beszéltem és tudom ez nagy bátorságnak (botorságnak) hangzik,de inkább elkeseredett menekülés volt.Szolgáltatásban dolgozom és mivel jó szakember vagyok,szeret a főnököm.A nyelvet is egyre jobban beszélem.Százalékarányosan dolgozom,így a mostani fizetésem a mindenféle adó és egyéb levonások után 1250EUR volt.Ebben az országban ez elég kevés fizetésnek.Ám sajnos még csak 50%-os kapacitással dolgozom.Viszont látom magam előtt a jövőt.Itt az emberek hetente eljárnak a fodrászhoz,ezért nekem van munkám és tudok költeni.Működik a gazdaság.És van jövőképem.Tudok előre tervezni.(Bár bennem van az amit én csak Magyar-átoknak hívok.Az állandó bizonytalanság és félelem,hogy mi lesz ha...?!De itt nem lesz semmi.Az ember teszi a dolgát,éli az életét.Ennyi).
  Egy szó mint száz.Eszem ágában sincs hazamenni,mert nem hiszek az állandó mesékben.”
 • 152. lukrecia 2012. július 26. 18:09
  „"a Fidesz-KDNP is megtanulja a saját bőrén, hogy mihez vezet a hazudozás." Na és akkor mi lesz ???
  A nagykoalícíó másik ága fog ismét kormányozni ??? Emberek ébresztő, nem veszitek észre , hogy a szemetek előtt tűnik el az ország vagyona.,, ?? Az Európai országok közül kimagaslóan elsők vagyunk az offshore pénzek külföldre utalásában. Na és szoros összefüggésben van az államadósságunk az átutalt pénz nagyságával. Naponta megkapjátok a beetető cikkeket , hogy a hülyeségekkel foglalkozzatok, közben a biorobotok dolgoznak, már akinek megengedik.”
 • 151. Őszödi 2012. július 26. 10:48
  „A fiataloknak azért nincs jövőképük, mert szüleik sem látják biztosítottnak a család megélhetését.
  A politikusaink addig hazudoztak, hogy mára Magyarországon hiánycikk lett a létbiztonság és a jogbiztonság.
  Egyszer majd a Fidesz-KDNP is megtanulja a saját bőrén, hogy mihez vezet a hazudozás. Pedig tanulhattak volna Gyurcsány példáján, a hazug embert hamarabb utolérni, mint a sánta kutyát.”
 • 150. scott1 2012. július 26. 10:09
  „Rózsakert, nagyjából ugyanarról beszélünk!
  A véleményem ugyanaz amit már hetekkel ezelőtt is leírtam itt a fórumon, addig bohóckodnak ebbe az országban, amíg a legtöbb piacképes végzettséggel rendelkező mobil fiatal és középkorú - legyen az egy jó szakmunkás, egy dolgozni akaró betanított munkás vagy diplomás - fogja magát és nekivág nyugatnak. Egyre több olyan magyar lesz aki kimegy és sikeresen megvívja a saját munkaerőpiaci harcát mondjuk egy analfabéta pakisztáni szemben, és jut olyan fizetéshez (létbiztonsághoz) - még ha jóval a végzettsége alatti munkát is végzett - amiről itthon még csak álmodni se tudott...”
 • 149. scott1 2012. július 26. 09:58
  „csonakos, nem igazából érdekel a téma, de ha már felvetetted!
  Az állami támogatású forint alapú lakáshitelek magszűnését konkrétan Kovács László (MSZP) jelentette be. Elmondása alapján a közelgő euró bevezetése, a stabil forint árfolyam, a liberalizált magyar pénzügyi szektor és az erős gazdaság együtt tette indokolttá azt, hogy egy modern, a piaci viszonyoknak megfelelő, deviza alapú lakáshitelezés terjedjen el az országba...
  Azután beszélt arról, hogy az előző kormány forint alapú hitelezése felett eljárt az idő, mert a fiatalok 10-15 évre is lekötik magukat a nem rugalmas hitelek miatt. Ezért hiába keresnek majd egyre jobban, hiába költöznének nagyobb vagy újabb ingatlanokba a gyerekek születése miatt, a kötött hitelek miatt ezt nem tudják megtenni... ezáltal szó szerint idézném "egyfajta adósságcsapdába kerülnek"! Olvasd vissza nyugodtan akár többször is, mi a története annak ahogy megmentettétek a fiatalokat az "adósságcsapdától"! Ennyit a járais szövegedről!!! :D”
 • 148. rózsakert 2012. július 26. 09:39
  „128.scott1 2012.07.25. 20:55

  A közgazdaságtan olyan ,mint a biblia sokan sokféle képpen értelmezik ugyan azt a sort...a jog ennél is rosszabb.
  Makroközgazdászként nehéz nekem bebeszélni , ami nem igaz...csak részben.
  Sajnos sokkal több adatot ismerek hunniáról---már nem érint--mint az átlagember-és borzalmas.
  Maszop is szemétbanda volt...de ezek....

  A tözsdén van egy brokershowder: NE MENJ AZ ÁRRAL SZEMBEN , MERT KOLDUS LESZEL.

  Nagyon sok ismerős nullázta le emiatt a sok-sok tizmillás vagyonkáját a 2008-2009-es években----SAJÁT RÁLÁTÁS HIÁNYA MIATT!...sok-sok buta broker bemondásra.

  Van egy szabály hitel felvételnél--a BIZTOS jövedelem maximum 20%-áig szabad eladósodni-----ennyi!

  az elmúlt 23 év kormányai -szigorúan közgazdász szemmel-mind--MIND--DILETTÁNS ÉS HOZZÁNEMÉRTŐ!!!

  EZ A BAJ!

  hunniában van közel másfél millió ember-aki nem fizet tb-t...közel ennyi-aki csak feketén él meg és élősködik az adófizetőkön-----stb-stb...a mindenkori holdudvarok lenyúlásai meg EMBERI MÉRTÉKKEL ÉS LÉPTÉKKEL egyszerűen undorító az én olvasatomban-aki soha 1 fillérrel senkit ár nem vertem.

  Gazdaságilag kivülre kerülve e körből nagyon jól lehet létezni -ez a megoldás!én megtaláltam.”
 • 147. csonakos 2012. július 26. 09:23
  „146. scott1 2012.07.26. 08:50
  Ki is volt aki miatt a forint hitel ellehetetlenült? Járai Zsigmond volt! Tőle kérd számon az eladósodottakkal együtt, hogy valutában eladósodtak! Nem tartottak pisztolyt senki fejéhez, hogy egyszerre teremtsen elő minden földi jót! Ez a mi időnkben sem működött! Egy koszos kis albérletből indúltunk és szép fokozatosan jutottunk egyre följebb! Nem egyszerre!
  Hát ezért sem jönnek haza a fiataljaink és ezért mennek már a közép korosztályhoz tartozók is kifelé ebből az országból mert itt csak a ti gazdagjaitoknak terem babér a szegény rétegek rovására! Ugyan, mire jönnének haza? Adó adó hátán lesz továbbra is a dikettantizmus miatt! Kell a pénz a gazdagoknak!”
 • 146. scott1 2012. július 26. 08:50
  „Tisztelt kumisz!
  Én nem akartam politikai ideológia mentén foglalkozni a témával, de arról hadd ne tehessek már, hogy az "orbánista" billogot rásütik arra, aki szerint a mostani helyzetért az előző kormányzati időszak is felelős!
  csonakos!
  Valóban rosszabbul élnek a családok? Na ne mond! Menj el ahhoz az ismerősödhöz, aki teljesen eladósodva még éppen, hogy fizetni tudja a hiteleit, vagy még nálatok lett munkanélküli, aztán a családjának meg add elő ezt a mekkora balek a családfő mert amíg a hitelt felvették "mennyivel jobban éltek" szöveget!
  És legvégül az nem az én mantrám, én csak azt foglaltam össze amit írtál! Olvasd vissza nyugodtan, megéri :D”
 • 145. csonakos 2012. július 26. 07:54
  „143. kumisz 2012.07.26. 07:48
  Nagy részben igazad van de az előzőekben a szegény rétegeket hagyták élni, ma nem! Kizsigerelik! Ma csak a haveroknak és a gazdagoknak kedvez a kurmány! Minden lépése ezt teszi!”
 • 144. csonakos 2012. július 26. 07:52
  „140. scott1 2012.07.26. 06:32
  Látom, nyomod a mantrát nagyon! Azt ne felejtsd el, hogy ti rajzoltátok át a választási körzetetket, hogy ne is lehessen nyerni a listáitok által! Hiába akarod védeni a védhetetlent, rosszabbúl él a magyar nép, mint két éve! Ha valaki ugyan annyi minimálbért sőt emeltet kap a magas infláció és a reálérték vesztése miatt kevesebbet ér a pénze jóval mint azelőtt! Láss is ne csak nézz!”
 • 143. kumisz 2012. július 26. 07:48
  „Tisztelt scott1 és csonakos !

  Nem veszitek észre, hogy mindkettőtöknek igaza van? Az eddig kormányon lévő pártok teljesen egyformák, csak más ideológia mögé rejtették a kapzsiságukat! Egyformán qrták el az ország vagyonát, semmizték ki a dolgozó embereket stb...! Ti meg itt jó Magyar módjára veszekedtek.
  A nap süssön rátok!”
 • 142. scott1 2012. július 26. 06:55
  „És legvégül csonakos - mivel én állítólag melléfogtam - foglaljuk össze az egyetlen igazságot amit te megosztottál velünk!
  Az emberek helyzetére a munkanélküliség a foglalkoztatottság, vagy az államadóssága nem hat, szemben az egykulcsos adóval, még akkor is ha ezzel ugyanannyit keresnek a minimálbéresek, azzal, hogy nagyjából ugyanannyit keresnek ártanak az embereknek, persze azzal a negyedmillió emberrel akiből tartós munkanélkülit csinált a te kormányod meg nem is kell foglalkozni mert nekik persze jó :D
  Az előző kormány alatt "az ellehet innen menni" csak a tájékoztatás miatt hangzott el, az embereket így értesítették az uniós munkalehetőségekről, most persze mindenkit elüldöznek :D
  Az a 200-300 ezer ember, aki még 2010 előtt hagyta el az országot az is a Zorbán miatt ment ki, ahogy az azt követő 200-300 ezer ember is. Persze ezek között egy sincs, abból a negyedmillió munkanélküliből aki az előző kormány idején vesztette el az állását, egy sincs abból a 900 ezerből aki BAR listára került, vagy abból a több tízezerből akinek az égvilágon mindenét elárvereztek és még adósság is maradt nyakán...
  És persze aki összefüggést mert látni az Ausztria munkavállalás korlátainak feloldása és a tönkretett magyar építőipar munkásainak osztrák munkavállalása között az meg vak is :D
  Írj még ilyeneket csonakos! Egyre jobb vagy!”
 • 141. tzs_szeged 2012. július 26. 06:49
  „"A fiatalok nyugdíjpénzeinek ellopása és elherdálása nyom nélkül? - Persze mennyivel jobb volt amikor a betett összegekre hárították a válság veszteségeit, miközben jutalmakat osztogattak a bankvezetők egyéb más nyereségessé tett üzletág után... "

  Az előző kormányok esetén vond le a veszteségből az akkor magánnyugdíjpénztárba fizetett összegeket (amivel az előző Orbán kormánynak semmi baja nem volt, sőt egy ideig a mostaninak sem), a mostanihoz pedig add hozzá. Számszakilag így korrekt a mérleg.

  "ha állami kincstárjegybe fektették volna akkor is jóval nagyobb hasznot realizálnak, a pénztárak jogi hátterét még a Horn kormány végén szavazták meg, aztán persze szerepet is vállaltak ezekbe a pénztárakba"

  A nyugdíjpénztárak egy ideig másban nem is tarthatták, csak állampapírban. Szinte közvetlen a válság előtt engedélyezték - arányaiban előírt módon - a részvények vásárlását. (Ilyen-olyan portfólióban tartásról kellett rendelkezni emlékeim szerint.)

  "Persze arról sem teszel említést, hogy ez a fajta nyugdíjrendszer már nem volt fenntartható további hitelekből..."

  Van ezek szerint jó hitel, meg van rossz?

  A diákhitel jó hitel? Hiszen ezt pont a mostaniak ajánlgatják? Csak 2%! Sőt, talán kamatmentes a végzésig! No persze, hogy csak annyi, mert az állam pótolja ki a "hézagot". Még a télen kiszámolták, hogy olcsóbb lenne a diákok számára ingyenes képzés, mint ez a megoldás az állam számára. Csak egy szereplő jár jól, tesz szert bevételre, a bankok...”
 • 140. scott1 2012. július 26. 06:32
  „Mellényúltam? 2010-ben a Jobbik aktivistái voltak elismerten a legaktívabbak a fórumokon, ezek szerint Ők képviselték az egyetelen igazságot és ennek hatására te radikális jobboldalivá váltál :DDDDDD Na ne viccelj már!
  Miközben fennen hirdetitek itt az egyetlen igazságot a teljes támogatásra hivatkozva, szinte nincs olyan időközi amit ne buknátok el! Narancsszínű üveg, meg nem mondják a központban, ugye? :D
  A Bajnai kormány az elődjének munkájába bukott bele!!! A szelektív memóriádnak köszönhető, hogy nem emlékszel arra, hogy az IMF delegáció az júniusba visszajött az újabb megszorítások miatt... innen elküldték őket, mentek is tovább Romániába az ottani második körre! Lett belőle 25%-os közalkalmazotti bércsökkentés, 15%-os nyugdíjcsökkentés, vasútvonalak bezárása, több tízezer közalkalmazott utcára rakása... szóval ennyit a te tájékozottságodról :D
  A fiatalok nyugdíjpénzeinek ellopása és elherdálása nyom nélkül? - Persze mennyivel jobb volt amikor a betett összegekre hárították a válság veszteségeit, miközben jutalmakat osztogattak a bankvezetők egyéb más nyereségessé tett üzletág után... ha állami kincstárjegybe fektették volna akkor is jóval nagyobb hasznot realizálnak, a pénztárak jogi hátterét még a Horn kormány végén szavazták meg, aztán persze szerepet is vállaltak ezekbe a pénztárakba - az hogy a hasonló lengyel rendszer háromszoros hozamot hozott, vagy, hogy 12 év is kevés volt nekik, hogy a valamikori kifizetésekről is rendelkezzenek az csak neked nem meglepő! Persze arról sem teszel említést, hogy ez a fajta nyugdíjrendszer már nem volt fenntartható további hitelekből...
  Egyáltalán IMF! Miért kell nekünk az IMF? Csak nem azért mert az a kormány akinek a te munkájába nem látsz semmi kivetnivalót, olyan szinten eladósította az országot, hogy a pénzpiacról már hitelt sem kaptunk? Ugyan számold már ki az 5-es szinteden mekkora felárral jár ez nekünk!
  Persze, hogy nyomorba döntötték a szegény minimálbéreseket az egykulcsos adóval, miután nagyjából ugyanannyit keresnek mint előtte! Persze az a + 250-300 ezer munkanélküli aki a te kormányod alatt vált azzá, azt kimondottan a felemelkedés útjára raktátok ugye?
  A bejegyzett munkanélküliek és a ténylegesen munka nélkül lévők között hatalmas a számtani különbség - így igaz, azért is nézi már a mostani kormány a foglalkoztatottak számát, szemben a tieid ezer meg ezer apró trükkjével és akkor említést se teszek arról, hogy a választások előtt nem, hogy kozmetikázták de le is tiltották ezen adatok közzétételét...
  Ennyit a te tényeidről meg színes szemüvegeidről!”
 • 139. kormoska 2012. július 25. 23:24
  „Mint irtam volt sok ember itt marad,itt kell hogy maradjon valamilyen okból.Az 50-es korosztály már nem igen mozdul,meg van pár százezer(és nem több!!)elvakult aki itt maradna,bár mi is lesz!Ahogy Hofi Géza mondta,ők a nagy magyarok.....
  Ők szeretnek tűrni és szenvedni.Cserébe elég neki pár odadobott konc végtörlesztés,félszocpol,kedvezményes forinthitel,Start munka program stb formájában.
  Kedves DODONI,értem amit mondasz.Hegedűs csúnyán megjárta annak idején de ő hazaáruló volt és ha sikerül a terve akkor Egernek(és fél Európának)annyi!
  Aki ma elmegy más országba melózni az csak magának kockáztat,a saját sorsát próbálja alakítani.
  Kövezzenek meg,de sokszor arra gondolok nem lett volna baj,ha fent marad az Osztrák-Magyar monarchia császárostól mindenestül
  Kevesebb gazdasági gondunk lenne és sokkal kulturáltabban menne minden,”
 • 138. info 2012. július 25. 23:15
  „Ez a téma megint jó egy nagy marakodásra, figyelem elterelésre egy fontos döntésről, hogy ne figyelj oda mi zajlik körülötted”
 • 137. info 2012. július 25. 23:13
  „45. studyfy 2012.07.24. 20:14 -egyébként a ´ti időtökben mindenki és mindenkinek az apja az volt, nem is lehetett más mert nem volt választás, hehe”
 • 136. info 2012. július 25. 23:09
  „"Nyuszika találkozik a mókuskával és megkérdi tőle
  -mi van a kezedben nyuszika diócska?
  -nem -hangzik a válasz
  -akkor mi van a kezedben makkocska?
  -nem -hangzik ismét a válasz
  -akkor mi van a kezedben mogyorócska?
  Mókuska
  -nem,görcsöcske-" aki ezt a cikket olvassa, igencsak összeszorul a kezecskéje mint Mókuskának
  "az otthonteremtés nemcsak vágyálom számukra" jó nagy hitelekkel-jó nagy kamatokkal
  bla bla bla”
 • 135. csonakos 2012. július 25. 22:18
  „132. scott1 2012.07.25. 21:38
  Jó alaposan mellényúltál most az egyszer biztos! Nekem csak ez az egy nick nevem van hosszú évek óta! Nem cserélgetem mint más a gatyáját!
  Vedd már végre le a szemed elöl a narncsszinű üveget! Sorolok már egy pár dolgot, legyen konkrétum is itt amit te nem veszel észre mert ezt neked nem mondják a központból!
  IMF hitel elköltése amit Bajnai hagyott és mindjárt bukott is vele.
  Kötvénykibocsájtások 30 évre amit majd az unokáinknak kell szinte teljesíthetetlen kamattal visszafizetni!
  A fiatalok nyugdíjpénzeinek ellopása és elherdálása nyom nélkül!
  A pávatánc ára az IMF-fel! 100-as nagyságrend milliárdban!
  Az ország eladósodásában komoly szerepet játszottak a Fidesz által vezetett városok.
  Bevezették a tandíjat! Ugye a fizetős egyetemek tömege nem tandíjmentes?
  Nyomorba döntötték a szegény minmálbéreseket az egykulcsos adóval ami csak a gazdagoknak hozott a konyhára.
  A bejegyzett munkanélküliek és a ténylegesen munka nélkül lévők között hatalmas a számtani különbség!
  Az ipar fölszámolása az sajnos nem most kezdődött és nem is az emútnyócévben! Ezért nem vagy hajlandó észrevenni, az adósság és a kimenekített pénzek szinte forintra egyformák!
  No, így ennyit, hogy egy kicsit ízlelegesd ezeket a tényeket!”
 • 134. Őszödi 2012. július 25. 21:56
  „Nem lehet az embereket, a fiatalokat hazugságokkal megetetni. Orbánék a hazugságokban már utolérték Gyurcsányékat.
  Az ifjú keresztyén-demokraták egész kampányt folytattak a szolgálati és a rokkant nyugdíjasok ellen (Kádár-huszározás, szocialista mutyi, szocialista vircsaft, pityi-patyi kedvezmény, a világbajnok Rambó).
  A nagy hazudozásban még arra sem figyeltek, hogy 2001-ben éppen az Orbán-kormány alkotta meg az erről szóló törvényt.
  A magyar demokrácia, a jogállamiság folyamatosan kapja a pofonokat. A jogbiztonság is elhagyta az országot, külföldre távozott.”
153 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két magyar javaslatot is elfogadott az EU az adatvédelmi reformokkal kapcsolatban

A javaslatokat az Európai Unió Tanácsa, illetve az Európai Bizottság a Bel- és Igazságügyi Tanácsa… Tovább olvasom