Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Orbán: további válságadókat fogunk bevezetni

További válságadókat kíván bevezetni a kormány, amelyet a távközlési, illetve telekommunikációs, az energetikai szektor és a kereskedelmi áruházláncok fizetnek be a költségvetésbe - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán egy budapesti rendezvényen.
A miniszterelnök bejelentette: három éven keresztül fizetik be a válságadót a megnevezett szektorok.

A távközlési, illetve telekommunikációs szektor 2010 és 2012 között évi 61 milliárd forintot, az energetikai szektor évente 70 milliárdot, a kereskedelmi áruházláncok 30 milliárdot fizetnek be.

Olvasóink írták

 • 13. szilléri 2010. október 14. 20:22
  „1. hozzászólás flexsnake 2010.10.13. 16:39

  Erről szól a történet !
  Az adót kevesen fizetik !

  Az áremelés ( bár nincs igazad) A sumákokat is érinti !”
 • 12. JB007 2010. október 14. 13:25
  „Jópár évvel ezelőtt már harsogták mindenhonnan, hogy öngondoskodás. Csak a teljesen idióták hitték el, hogy saját magukon kívül bármire is számíthatnak nyugdíjas korukban.
  Erre az MSZP kormány megszüntette az életbiztosítások adókedvezményét, de a bünti maradt, ha idő előtt felmondta valaki.
  A másik csőcselék pedig a magánnyugdíjpénztárakat csinálja vissza az általuk is már tarthatatlannak nevezett állapotra.
  És most bízzunk abban, hogy az állam jó gazda lesz és 30+ év múlva kapunk nyugdíjat? Finoman szólva is elmehetnek...”
 • 11. kissjohn 2010. október 14. 10:26
  „Valaki mondja már meg hogy van ez? Én kötöttem egy szerződést, valamelyik magánnyugdíj pénztárral, hogy gyűjti a nyugdíjamra a pénzt és KAMATOT, NYERESÉGET HALMOZ FEL - nekem.
  Ezt a szerződést az állam semmibe veszi és arra kényszerít, hogy a pénzemet a központi pénztárnak adjam - ahol nem tudják mennyit fizettem be, nem törekednek a nyereségemre... és ezt a pénzt (hozamot, kamatot, hasznot) elveszik - csak óvatosan írom le ELLOPJÁK tőlem! Milyen alapon?
  Akkor egyszer csak a bankba betett pénzemet is a központi költségvetésbe kell utaljam?????????
  Mi van az emberekkel az újságírókkal???? Mindenki meghülyült???? Orbán tanácsadói idióták lettek?
  Hol van a magán vagyon védelme??
  Tehát elveszi az állam az én megtakarításom, hogy megyei és járási hivatalokat fizessen belőle???? Halihó valaki szóljon már, hogy ez baromság!!!!!!”
 • 10. Lutetia 2010. október 14. 08:41
  „És mi van a magánnyugdíjpénztári befizetések befagyasztásával?? Azt miért nem említi a cikk, mikor erről harsog minden televíziós híradó? Magyarázza már el egy kormányközeli szakértő, hogyan kell azt érteni, hogy a magánnyugdíjpénztárakba történő állami befizetéseket (30 milliárd Ft/hó) a jövő év végéig befagyasztják! Hiszen valójában nem az állam, hanem mi fizetjük be ezt a pénzt, csak az APEH-en keresztül!! Akkor most kinek a befizetését tartja meg magának az állam???”
 • 9. jozko 2010. október 13. 19:49
  „Kispacni!

  Újabb adókra adsz tippet?

  ÁDA ?”
 • 8. mj52, 2010. október 13. 19:47
  „Válságadó... a megszoritások új neve ? Az egyszerü pógár nem Viktort meg a kormányt fogja szidni, hanem a szolgáltatókat, bankokat, tecsót és társait.....ügyes.
  Nem is fog széles réteget érinteni csak azokat akinek ezekhez köze van.”
 • 7. KolompárRómeó 2010. október 13. 18:13
  „A bankok már elkezdték a felkészülést. A látraszóló folyószámlakamatok feleződtek. Persze nem azon múlik, hogy havi 34, vagy 17 forintot kap az ember, de sok kicsi sokra megy.

  Ugyanez lesz a telekomban is. Majd szépen a zemberekkel kifizettetik a szolgáltatók.”
 • 6. szilléri 2010. október 13. 17:44
  „Helyes !

  Az elmúlt húsz évben kétszer konszolidáltam a bankokat, kifizettem a földműveseket és pici pénzért eladtam a tanácsi lakásokat.”
 • 5. kispacni 2010. október 13. 17:37
  „filctoll.

  a másik verzió, hogy lakossági adókat emel. Hogy jobban értsd SZJA-t, és ÁDÁ-t ami már így is a legmagasabb. Ha azt teszi akkor biztosan többet fizetsz, és itt fujj Orbánoznátok. Az SZJA meg tényleg sokkal jobb lesz januártól, ha a szemednek és nem a Népszabi/Népszava cikknek hisszel.

  Míg a nevezett kereskekedelmi társaságok nehezen tudnak csak úgy emelni, hisz évek óta ádáz küzdelmet folytattak egymás ellen az árak csökkenése miatt. Lehet, hogy próbálkoznak emelni, de veszélyes játék ez, mert nemcsak egy telefontársaság van. Energetikai cég is ha lassan is de több van. Áriházlánc meg ammyi mint égen a csillag. Kartellszerű emelést meg a kormányrendelettel ügysesen lehet szabályozni.”
 • 4. Filctoll 2010. október 13. 17:29
  „Egy szolgáltató sem lesz olyan hülye hogy lenyelje, mindegyik ragaszkodni fog az esetlegesen államilag garantált profitjához.
  Magyarul, valóban áremelés várható!!!!!!!!!”
 • 3. apátfalvi 2010. október 13. 17:28
  „A Budaházy-fanok által biztosan nagyon szeretett cigók szoktak rendzavarásokat csinálni a bíróságon... De tudjuk, a "hazafiaknak" ezt is szabad...”
 • 2. dodó 2010. október 13. 17:03
  „Netenjahuval megbeszélte ezt Likudviki?”
 • 1. flexsnake 2010. október 13. 16:39
  „hurrá! akkor az áraikat is emelik. Végre! Kellett már egy áremelés.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtön Budaházynak, rendzavarás a bíróságon

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Budaházy Györgyöt jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla szerdán.… Tovább olvasom