Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Orbán: van szufla a magyar gazdaságban

Száz magyar dolgozóból 75-nek magyar kis- és középvállalkozások adnak kenyérkereseti lehetőséget - mondta a kormányfő.
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a gyáravatók alapján úgy tűnik, "van szufla a magyar gazdaságban, és ez reménnyel tölthet el bennünket".

A kormányfő ezt csütörtökön mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, a baromfitenyésztéssel, -vágással és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport üzemavatóján.

Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott: ma csak azért van Magyarországon gazdasági növekedés, azért bővül a foglalkoztatás, mert a magyar vállalkozó szellem nem hagyta és nem hagyja magát.

Kiemelte, hogy száz magyar dolgozóból 75-nek magyar kis- és középvállalkozások (kkv) adnak kenyérkereseti lehetőséget. Ezért "saját nemzeti célunknak és érdekünknek kell tekinteni, hogy a magyar vállalkozó szellemet képviselő kkv-k sikeresek lehessenek" - hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint a magyar gazdaság akkor maradhat stabilan növekedési pályán, akkor lesz megdönthetetlen, ha megsokszorozódik a sikeres kkv-k száma.

A kormányfő vállalkozó nemzetnek nevezte a magyart, - mint mondta -, "azért vállalkozunk, mert szeretjük a szabadságot, akkor teljesítünk jól, ha mi dönthetjük el, hogy mibe vágjuk a fejszénket, ha mi irányítjuk a sorsunkat. (...) A diktatúra nem a mi műfajunk, van, akinek az jól megy, a magyaroknak nem áll jól".

Orbán Viktor szerint a Master Good tulajdonosának, Bárány Lászlónak és családjának a sikere is bizonyíték arra, hogy a magyar gazdaságot a vállalkozni akaró családok tehetik erősebbé. Felhívta a figyelmet arra, hogy a most átadott új üzemhez hasonló mindössze öt van egész Európában.

Hozzátette, ez a cég is azt példázza, hogy a magyar bankrendszer magyar kézben lévő része által nyújtott hitelek - különösen az exporttevékenységhez adott kölcsönök - szükségesek most és a jövőben is.

Jelezte továbbá, hogy Északkelet-Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója, a Master Good cégcsoport az elmúlt években mintegy 40 millió forint támogatást adott civil, kulturális és sportszervezeteknek. "Ezt meg kell becsülnünk, különösen manapság, amikor vannak olyan külföldi kézben lévő óriásvállalatok, amelyek a mi kenyerünket eszik, amelyeket beengedünk magunk közé, amelyek rajtunk keresnek súlyos tízmilliárdos profitokat, mégis visszaélnek a vendégjoggal, és ki akarják húzni magukat az adófizetés terhe alól" - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor azt is mondta, kormánya helyesen döntött, amikor vállalta a keleti piac kapuinak kinyitását a magyar vállalkozásoknak. "Azt szeretnénk, ha ezek a kapuk sarkig ki lennének tárva a magyar vállalkozások előtt" - jelentette ki a miniszterelnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános a Lázár útjaival kapcsolatos ítélet

A nem jogerős részítélet szerint a Miniszterelnökségnek 15 napon belül ki kell adnia Lázár János két külföldi útjának részleteit. Tovább olvasom