Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Orbán: vége a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának

A miniszterelnök szerint a törvényeknek - a korábbiakkal ellentétben - a becsületes embereket kell védeniük, és nem a bűnözőket.
Vége a visszaélések, a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának - jelentette ki Orbán Viktor szombat délután tiszthelyettes rendőrök ünnepélyes eskütételén a budapesti Hősök terén.

A miniszterelnök ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar állam fegyveres testületeiben szolgálók nem lehetnek tagjai semmilyen félkatonai szervezetnek, nem viselhetik ezek öltözetét, mert ha így tesznek, dezertőrként fogják felelősségre vonni őket.

Közölte azt is, hogy a munkaképes, de nem dolgozó rendőröktől beszedendő adó teljes összegét a dolgozó rendőrök béremelésére fogják fordítani a jövőben. 

"Nem támogatjuk azt, hogy egészséges, életerős emberek hátat fordítsanak a munkának, és ne dolgozzanak. Éppen ellenkezőleg, mi arra bátorítunk mindenkit, aki munkaképes, hogy álljon munkába. (...) Az mégsem járja, hogy életerős emberek sem nem dolgoznak, sem adót nem fizetnek, miközben mások megszakadnak a munkában, hogy meg tudjanak élni" - fejtette ki.

Orbán Viktor azt mondta a fiatal rendőröknek, hogy különleges helyzetben vannak, mert egy átalakuló világban és egy megújuló országban kezdik meg hivatásukat. A magyaroknak azzal kell szembenézniük - folytatta -, hogy egész Európa komoly bajban van, az európai országok ugyanis úsznak az adósságban, és egyre kevésbé urai saját sorsuknak, ami újabb és újabb csődhullámokat indít el. Ezek miatt ma nagyon sok magyar család veszélyben érzi otthonát, munkahelyét, megélhetését - emelte ki.

A válság a miniszterelnök szerint súlyosbodni fog, ezért a magyaroknak arra kell kísérletet tenniük, hogy elrugaszkodjanak az európai válságövezettől, "ne csak el, de felfelé rugaszkodjunk el".

Válsághelyzetekben mindig megnő a bűnözési hajlam, elszaporodnak a szélsőségek, és jobban terjed az erőszak, de Magyarország csak úgy újulhat meg, és csak úgy szakadhat el végképp a válságzónától, ha képes rendet és biztonságot teremteni, helyreállítani a korábbi években vészesen megromlott közbiztonságot - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy ehhez a magyar rendőrségnek is meg kell újulnia.

A kormány folytatja a rendőrség megerősítését, az állomány bővítését és a munkavégzés körülményeinek javítását - mondta, megjegyezve, hogy 2011 szeptemberének végén már 3.135-tel több rendőr teljesít szolgálatot. Orbán Viktor közölte: azt várja az eskütevőktől, hogy segítsenek Magyarország megerősítésében, garantálják a rendet, a biztonságot.

A felelősségért, a teljes odaadásért cserébe biztos, kiszámítható jövőt kínál a kormány azoknak, akik becsülettel szolgálnak - mondta. A szombaton esküt tett 1.327 tiszthelyettes rendőr átlagéletkora 24 év.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. Satnya 2011. szeptember 27. 11:51
  „Egy éve elkezdődött, s máris vége lenne? A tervekből nem erre következtetek......”
 • 54. Együgyű 2011. szeptember 26. 08:05
  „Orbán: vége a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának
  Jaj de jó!
  Orbán apánk visszaadja a magánnyugdíj megtakarításunkat?
  Visszaállítja a kétkulcsos adót? Kiemelt hang sújt, fordít a szociális háló biztonságára?
  A cigányokat rászoktatja a munkára? A szaporodásukat megállítja? Most már igazi Új MAGYARORSZÁG lesz! Az apukájának juttatott bányákat visszaadja a népnek? A feleségének juttatót, Tokai birtokokat is visszaadják az eddigi állami juttatásokkal együtt? Az erdélyi kastélyait is a Nemzet felemelkedésére bocsájtja? A magán vagyonának 50%-át felajánlja a nemzet felemelkedése céljából? A magán hadsereget feloszlatja és az erre elherdált pénzt a nemzeti rendőrség céljaira bocsájtja és 2héten belül a rendet helyreállítják? A családját a feleségével együtt a létminimum 3 szorosán tartják fent, hogy átérezze alattvalói életvitelét? Ő akar lenni a Széchényi István II vagy Orbán Viktor I.
  A KDMP meg egyházi felfogása alapján minden egyházi jövedelmet megadóztat 25%-al az ország terhe miatt? Az egyházak meg Önként és dalolva ingó és ingatlan vagyonuk 75%-át felajánlják a haza adóság csökkentésére? Mert tudják, önzőek nem lehetnek ebben a rendkívüli helyzetben. Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök pedig a mi Suzukinkra fanyalodik, hogy a bárányai helyzetében osztozzon?

  Igazán most már felébrednetek Micimackó álmomból!

  Éljen a Fidesz-KDMP atyai pártszövetsége valamint a követőik!!!
  A 2/3 is erre hatalmazta fel Őket!”
 • 53. tarkan 2011. szeptember 26. 07:22
  „Az előbbi "szösszenetem"margójára:-Mik azok az anyagi előnyök amit ma egy dolgozó,törvényes munkaidejével "felhalmozhat"???Mekkora egy átlagember havi szintű kiadása,mondjuk ha nem a híd aljában üt tanyát(..de hamarosan eljöhet ez is..)ehhez képest mennyit tud megtakarítani?Erre kérem a szakértői válaszát,és arra hogy a zuhanás az mióta minősül emelkedésnek???Tisztelettel!!!”
 • 52. tarkan 2011. szeptember 26. 06:59
  „Igen tisztelt miniszter elnök úr-elvtárs::))!!Az a sok Magyar család akikre ön hivatkozni méltóztatik,leginkább az önök eddigi áldásosnak nem mondható tevékenységüktől érzik magukat bizonytalanságban és igen nagy bajban!!!Könyörgöm...hogy álljon munkába az a negyvenes ,harmincas,akár a húszas éveiket taposókról is beszélhetünk,ha egyszer munkahely NINCS!!!!!!HOL A JÓ FENÉBEN ÉL MAGA????????Hallja amit vagy amiket mond????Néha az az érzésem hogy egy zárt osztály küszöbén ülünk,és nincs a közelben-távolban sem egy szakismerettel rendelkező ápoló!!Mégis milyen felemelkedésben bízik amikor a kisemberekkel már megint kibabráltak,itt elég csak a 27%-os adó emelést,és az új munkatörvénykönyv alapos átszabását megemlítenem???Ki fizeti önöknek a mai Magyar érdekek semmibevételét,az ország dolgozóinak lezüllesztését??..”
 • 51. qrumpli 2011. szeptember 26. 04:47
  „Na ekkora marhaságot is régen olvastam!”
 • 50. florian70 2011. szeptember 25. 22:12
  „53. zoli62 2011.09.25. 20:41

  Reméljük reméljük!!!!!!!!!!!”
 • 49. zoli62 2011. szeptember 25. 20:41
  „A főcim azt igéri, hogy távozik a kormány? Mert semmi nem változik ha maradnak!”
 • 48. spiler 2011. szeptember 25. 20:31
  „bru-ha-ha
  igéretek
  garanciák
  beszédek-cselekedetek közti külömbségek”
 • 47. Pimpa42 2011. szeptember 25. 20:12
  „Én meg már azt hittem a cikk címe alapján, hogy lemondott a ormány...”
 • 46. Franziee 2011. szeptember 25. 19:12
  „és elkezdődött egy új korszak: a nép ellenségei kerültek hatalomra, a legmocskosabb hazaárulók, usa mintára a népet tök hülyére veveő harácsoló tetvek korszaka. ez a határon túli magyarok húzása is óriási: az itthon élőket kinyírják, ezek szavazatai elvesznek. Viszont: a környező országokban (szerencséjükre) elkszakadt, jobb módban élő magyarok majd hálából pótolják a szavazatokat. Azoknak jár ingyenes felsőoktatás, meg cociális juttatások. Az én gyerekem meg nem kap, pedig itt lakik, 396 pontos felvételivel.”
 • 45. Power 2011. szeptember 25. 18:33
  „47. macs 2011.09.25. 17:01
  Igazad van, de az is veszített, aki megtartotta.”
 • 44. macs 2011. szeptember 25. 17:01
  „42. Power,
  aki eladta a papirt a bebukott árfolyam az realizálta a veszteségét, aki megtartotta, annak azóta már ezerszer változott "vagyonának" az értéke. Mostanában sűrűn esik a papir, pl., 2011.09.09.-én -10% miatt felfüggesztették az OTP-papírok kereskedését, 2011. 09.22. szintén esett 10%-ot.”
 • 43. studyfy 2011. szeptember 25. 16:42
  „Frakk, ki volt az, aki nem tudott úgy írni egy hozzászólást, hogy ne rúgjon egyet Botkába? Annak az embernek nem volt komplexusa?”
 • 42. Power 2011. szeptember 25. 14:30
  „"vége a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának" - A PSZÁF megbírságolta Soros cégét, a károsultakat mégsem fizették ki, vagy legalább enyhítették volna terheiket.”
 • 41. ferle65 2011. szeptember 25. 13:52
  „Kezdhetné Viktor ,saját magukon ,és az összes politikuson,mások megszakadnak a munkában, hogy meg tudjanak élni" - fejtette ki.Csak az a baj hogy ez rájuk nem vonatkozik.Ellőbb példát kellene mutatni .”
 • 40. Lutetia 2011. szeptember 25. 13:50
  „Orbán Viktor megmondta: "Ne azt figyeljétek, amit mondok". Nem is értem, miért tart beszédet ezek után.”
 • 39. Power 2011. szeptember 25. 13:27
  „"Vége a visszaélések, a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának" - "2008. október 9-én a Soros Fund Management állt az OTP Bank megtámadása mögött. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bírságot rótt ki rá. Ezen a napon belül az OTP részvényei 22%-ot estek egy a kereskedés végén érkezett order következtében. Soros közleményében kijelentette, hogy nem ő adott megbízást az ügyletre, és sajnálja a történteket."

  Ki kárpótolta azokat a magyar embereket, akik elvesztették pénzüket az OTP-nél?
  A mai napig senki.”
 • 38. TELSTAR 2011. szeptember 25. 13:20
  „"Magyar állam fegyveres testületeiben szolgálók nem lehetnek tagjai semmilyen félkatonai szervezetnek, nem viselhetik ezek öltözetét, mert ha így tesznek, dezertőrként fogják felelősségre vonni őket.."

  tessék mondani, az In-Kalra tetszett gondolni ??”
 • 37. deszkás 2011. szeptember 25. 12:56
  „Kedves FRAKK! Ha én nem macskázok te se tedd. Rögeszme? De ha te is úgy gondolod mint a sok nagyfejű:ez a hülyék országa. 0.5%? hahahaha. De egyszerűbben:bort isztok és vizet prédikáltok? És ha tetszik ha nem továbbra is hangoztatni fogom,te csak hallgass mélyen azért vagyunk itt.”
 • 36. Power 2011. szeptember 25. 12:29
  „"Közölte azt is, hogy a munkaképes, de nem dolgozó rendőröktől beszedendő adó teljes összegét a dolgozó rendőrök béremelésére fogják fordítani a jövőben." Bizonyára nehéz lett volna úgy fogalmazni, vagy megmagyarázni, hogy visszamenőleg elveszik a törvény által megállapított szolgálati nyugdíjakat.”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élesen bírálta Gyurcsányt az MSZP választmánya

Többen, így a pártelnök, Mesterházy Attila is élesen bírálta Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett… Tovább olvasom