Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Orbán Viktor: az életfogytiglan is bekerülhet az alaptörvénybe

Az életfogytig tartó szabadságvesztés is bekerülhet a készülő alkotmány szövegébe - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor felkereste a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát, ahol az új alkotmánnyal kapcsolatos kérdőívre adott válaszokat dolgozzák fel.
Az alkotmány tervezett szövegében nem szerepel az életfogytig tartó szabadságvesztés, a válaszadóknak viszont több mint 90 százaléka támogatja ezt - közölte a kormányfő. "Az embereknek fontos, hogy mi lesz Magyarország jövője" - jelentette ki Orbán, hozzátéve, hogy a mintegy 920 ezer visszaküldött kérdőív alapján hétfőn a parlamentben módosító indítványokat tesz a készülő alkotmány szövegéhez.

Az MTI kérdésére hozzátette, hogy várhatóan kevesebb mint tíz ilyen indítványról lesz szó.

Olvasóink írták

 • 4. Nátrix73 2011. március 26. 18:42
  „Amúgy másnak is feltűnt, hogy ez a cikk kétszer van fent?”
 • 3. Nátrix73 2011. március 26. 17:41
  „Egyébként meg, ha akarják, rögzítsék az alkotmányban, de ennek igazán akkor lenne értelme, ha vele párhuzamosan az alkotmány kimondaná a halálbüntetés tilalmát is, ahogy az egy csomó európai és Európán kívüli országban van. Végülis a tényleges életfogyt a halálbüntit váltja ki azáltal, hogy örökre elszigeteli a kiemelkedően veszélyes bűnözőt a társadalomtól.”
 • 2. Nátrix73 2011. március 26. 17:38
  „Igen, én már a "nemzeti konzultációs" kérdőíven sem értettem, hogy miért kérdeznek rá, illetve tesznek úgy, mintha eddig nem lett volna. Régebben az életfogytiglannak valóban volt felső határa, viszont néhány éve bevezették a tényleges életfogytot, sőt, már alkalmazták is (pl a nagymamamáját és a barátnőjét megölő gyálaréti buszvezetővel szemben tavaly év vége felé). Lassan eljutunk oda, hogy az eddig is létező törvényeket is úgy állítják majd be bölcs vezetőink, mintha ők találták volna ki azokat.”
 • 1. dodó 2011. március 26. 14:54
  „Javítsatok ki, ha valamit nem értek! (Hiába, nem vagyok orbánviki).
  A jelenlegi Btk.ban nem szerepel az életfogytiglan? A bíróknak megtiltották a kiszabását? Nem viktátorunk hazudta a három csapás (helyesen három nyalás) be(nem) vezetésekor, hogy a harmadszorra visszaeső a maximális büntetés dupláját kapja, amennyiben ez a dupla büntetés a 20 évet eléri vagy meghaladja a bíró köteles lesz tényleges életfogytot kiszabni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost gázoltak halálra Tószeg külterületén

Meghalt egy kerékpáros pénteken Tószeg külterületén, miután egy személygépkocsi miatt az úttestre zuhant, majd egy másik gépjármű áthajtott rajta. Tovább olvasom