Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Orbán Viktor: Elég a Gyurcsány-Bajnai korszakból!

A júniusi európai parlamenti választásokon együtt mondhatja ki az ország, hogy elég a Gyurcsány-Bajnai korszakból - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz kampánynyitó rendezvényén szombaton Budapesten.
A pártelnök szerint a magyarok most is hallatják hangjukat és azt mondják, hogy legyen vége ennek a sötét korszaknak, ahol "a tolvajszellem vált uralkodóvá". Orbán Viktor szerint a kormány most épp a válságkezelő álcát öltötte magára, de nem azért kérnek áldozatot, hogy a gazdaságot mentsék, hanem, hogy az MSZP politikai hatalmát mentsék át.

Orbán Viktor a kampánynyitón arról beszélt, hogy a magyarok hallatják a hangjukat most éppúgy, mint 1956-ban vagy 1989-ben. A fiatalok például azért, mert a szocialista kormány elvette tőlük a pályakezdés, a családalapítás és az otthonteremtés lehetőségét, a nyugdíjasok pedig azért, mert meg akarják kurtítani nyugdíjukat. De hallatják a hangjukat a jobboldaliak, akiket a hatalom évek óta durván sérteget, illetve a baloldaliak is, akik becsapva érzik magukat. A pártelnök szerint a magyarok mind azt mondják, hogy elég ebből a korszakból, aminek mindenki a vesztese lesz. A gyerekek, családok, fiatalok, közalkalmazottak, nyugdíjasok - sorolta.

Orbán Viktor megfogalmazása szerint: "a magyarok azt mondják, legyen vége most már ennek a sok éve tartó sötét korszaknak, amelyben a tolvaj szellem vált uralkodó ideológiává". Az a tolvaj szellem, amit a "szélhámos milliárdosok szabadítottak ránk". Véleménye szerint "őszödi módszerekkel", hazugságokkal és megtévesztéssel, adatok és dokumentumok meghamisításával ráteszik a kezüket a közvagyonra, az uniós forrásokra és az adóforintokra. Szerinte mindig úgy gyarapodtak, hogy mások ráfizettek. A pártelnök azt mondta, "ezek a spekulánsok vitték csődbe az országot". Lassan pedig az egész ország a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette kormány kárvallottja.

A Fidesz elnöke szerint a kormány eddig mindig álruhába bújt, most a válságkezelő álcát öltötték magukra. Ám lassan már mindenki látja, hogy ez mindig ugyanaz a szocialista kormány. Meglátása szerint már mindenki jól látja, hogy a Gyurcsány-, Bajnai kormány kudarcainak árát, a saját politikai túlélésük árát akarják megfizettetni az emberekkel. Orbán Viktor itt említette - egyebek mellett - a Nemzetközi Valutaalaptól felvett hitelt, amelyről korábban a kormány azt mondta, hogy azért kellett megszerezni, hogy ne kelljen igénybe venni. Ehhez képest mára "közel a felét eltűntették". A politikus úgy fogalmazott, hogy "nem ahhoz kérnek áldozatvállalást, hogy a magyar gazdaságot mentsék meg, hanem ahhoz, hogy az MSZP politikai hatalmát mentsék át". A Bajnai-csomagra utalva azt mondta, hogy ettől a helyzet nem jobb lesz, hanem rosszabb.

Orbán Viktor azt mondta: 35 nap múlva, június 7-én - az európai parlamenti választásokon - lehetőség nyílik, hogy egyszerre mondja ki az ország: "elég". Azt hangsúlyozta, hogy ő maga ott lesz a voksoláson, mert "torkig van a szélhámos üzletemberekkel" és kötelezettsége kimondani: elég.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. Neszemetelj! 2009. május 16. 13:16
  „Nagyon uncsi már ez az ILLEGITIM duma, amit Szijjártó elmond naponta 10x, és már 3-5 hónapja, mert mást nem is tud!
  Szerintem meg elég az Orbán eszmékből, mert nagyon sokkkk az egész társadalomnak, amit művelnek a parlamentben..., méghozzá azt hogy semmit nem tesznek az ország érdekében, csak kivonulnak!!!
  Erre szavazott a sok birka!!!

  Gartulálok, hajrá magyarok!
  Ha Orbán értene a gazdasághoz, akkor tudná hogy a Bajna csomag nem is annyira rossz, mint ahogy azt ők állitják, de ezt már bebizonyította a könyvében, ami szinte ugyanaz, csak pepitában!

  Isten óvja magyarországot a Fidesztől, mert itt diktatúra lesz, aminek az alapkövét rakják is rendesen!”
 • 48. tanczosj 2009. május 04. 12:43
  „T.Power!
  Nem akarlak megsérteni, de nagyon elhiszed és tudod is pontosan idézni Orbán Viktort. Az "Inlegitim" szó meg rossz duma, de jól hangzik, és ha sokat mondják, akkor sokan el is hiszik, de attól még nem igaz. Még a köztársaságielnök szerint is hazugság, akkor ezt, hogyan értelmezzem?”
 • 47. redstar 2009. május 04. 07:47
  „Belőled is Viktor...Ha Gyurcsány egy hétig beszél Őszödön, akkor sem tudna annyi hazugságot összehordani mint ti félóra alatt...
  Mintha Ady lenne OV kedvenc költője:"Góg és Demagóg fia vagyok...." :oP”
 • 46. Power 2009. május 03. 21:58
  „Tisztelt tanczosj! Még Fodor Gábor is azt mondta, hogy Magyarországon nincs olyan politikai helyzet, hogy a kisebbségi kormányzás tartósan működhetne. A Gyurcsány-kormány bukása is várható volt.
  Szerintem az illegitim Bajnai kormány még az idén megbukik, ugyanis társadalmi konszenzus nélkül nincsen gazdasági fejlődés.”
 • 45. tanczosj 2009. május 03. 21:13
  „T. Power!
  Jövőre, ha nyer Viktor nagyon meg fogsz lepődni, én nem.”
 • 44. Power 2009. május 03. 19:15
  „42-nek: Bánná a fene hogy mennyi van Gyurcsánynak, ha skandináv módon élnénk! Csak az a baj, hogy Gyurcsány Bajnai haverjával együtt a csődbe vitte a magyar államot és vele együtt bennünket.
  Gyurcsánynak, Bajnainak és párttársainak (a koalíciós SDZS-t is beleértve!) a bíróságon lenne a helyük, nem a parlamentben.”
 • 43. tanczosj 2009. május 03. 17:56
  „41. Ez az amit senki nem tud. Azt se, hogy mennyi, meg azt se, hogy milyen úton lehetett hozzá jutni. Amit írtál az egy szám, ami vagy igaz, vagy nem. Több lehetőség nincs.”
 • 42. achilleus 2009. május 03. 17:13
  „40. hozzászólás tanczosj 2009.05.03. 16:43
  Orbán és Gyurcsány között - ha csak a LÁTHATÓ vagyonukat nézzük - körülbelül 5 milliárd.”
 • 41. tanczosj 2009. május 03. 16:43
  „Orbán Viktor egy másfél szobás szolnoki panelból indult, az is a felesége nevén volt, most pedig Budán lakik egy villában, és érzésem szerint / földvásárlások/ jól él. Gyurcsány is szinte a semmiből kezdte, most meg milliomos, és neki is csinos kis villája van. Ha valaki tudja, hogy hogyan, annak gratulálok. Mindkét úriember még eddig nem dolgozott, mert az egyetemről rögtön a politikába csöppentek. Boncz Géza, ha még élne, akkor azt kérdezné: Hogy én csak azt szeretném tudni, hogy mi a kettő között a különbség."
  Várhegyi Attilát jogerősen 1 év felfüggesztett börtönre ítélték a Fideszből. Zuschlag János valószínűleg elítélik a Mszpből. Valaki mondja meg nekem, hogy mi a kettő között a különbség?”
 • 40. achilleus 2009. május 03. 16:04
  „Többen hivatkoztak nagykoalíciós külföldi példákra. Minden ilyen esetben előrehozott választásokat tartottak és a szoros eredmény miatt alakítottak nagykoalíciót. Aki nem fogja fel, hogy ez mit jelent, ne szégyellje magát, csak csatlakozhat a hetihetes politológus kériéhez. Erről az alapvető momentumról kéri elvtárs-úr is mindig megfeledkezik.”
 • 39. madártej 2009. május 03. 15:42
  „Köcsög komcsik,be vagytok rosálva, hogy egy-kettőre itt lesz a lehetőség és fizetni fogtok a bíróságon az eddigi bűneitek miatt!”
 • 38. Power 2009. május 03. 15:23
  „"Amikor az SZDSZ megszavazta a költségvetést, azért tette, mert tudjuk, hogy most tűzoltásra van szükség." (Fodor Gábor)

  "A stabilitás az ország érdeke" (Fodor Gábor)

  "Ha az országnak nincs elfogadott költségvetése, vagy a költségvetés olyan körülmények között születik meg, amely az instabilitás látszatát kelti, az a magyar embereknek a bőrére megy, ha úgy tetszik, annak a következménye, és a pénztárcájára, mert akkor elszabadulhat a forint árfolyam..." (Fodor Gábor)

  A hazudozások ellenére a forint árfolyama mégis elszabadult és az instabilitás is a "magyar emberek bőrére megy".
  "Stabil és nagy a jólét, dübörög a gazdaság, bennünket irigyel Németország" :)”
 • 37. mufurc 2009. május 03. 14:56
  „Magyar hangja Orbán Viktor "úr"??.... ajajajajaj
  ...egyik Kutya másik Eb...”
 • 36. homer 2009. május 03. 13:04
  „29.hez- Hát kb. ennyi is és nem nagyon van semmi "stb"...
  Persze ezek az "ügyek" sem rengették meg az államháztartás alapjait!
  A másik oldal "ügyeit" pedig kb 1 óráig lehetne sorolni..”
 • 35. Power 2009. május 03. 12:45
  „Elnézem az itt hozzászólók között van aki szándékosan eljátssza a butaságát, de ravasz és számító.
  Egyszerű választópolgárként, civilként azt látom, hogy a kisembereket megbüntethetik pl. gyorshajtásért, adócsalásért, vagy tyúklopásért, addig Gyurcsány, Bajnai és párttársai szabadon, büntetlenül tönkretehetnek egy országot, elkerülhetik az adózást, saját "elqrásaik" miatt büntethetik az állampolgárokat, stb.
  Egy demokráciában nem csak a pór népnek, de a vezetőknek is fel kell vállalni a felelősséget mindazért amit megtettek, vagy megtenni elmulasztottak.”
 • 34. facsi56 2009. május 03. 11:51
  „Ha a saját fizetésükről van szó akkor eggyetértésvan köztük,a kkor miért nem tudnak összefogni mikor az emberek sorsárol kellene jó döntéseket kialakitani? Többi orszagban miért tud az ellenzék az ország érdekében összefogni? Tlán azért mert nem csak a hatalomra kerülés az érdeke minden áron,hanem ORSZÁGUK biztonsága! még nem loptak eleget ! Kitartja el őket? nem mi . Ők el B.......szák amit rolünk lenyüznak! Nem szakitották még szét elégé a közösségeket. Miért üszitja az embereket egymásnak?????”
 • 33. tanczosj 2009. május 03. 11:40
  „Tisztelt Power/31/!
  Amit írsz az igaz,de ezzel ugye nem azt akarod mondani, hogy minden rendben van.”
 • 32. Power 2009. május 03. 11:37
  „29-nek: Az "Ezüsthajózás" miatt vesztett pert az MSZP-és Tóth András is. :)
  A lejárató hadjárattal nem tudták Orbánt megzsarolni, pedig nagyon szerették volna kompromittálni.”
 • 31. tanczosj 2009. május 03. 11:37
  „Az EMBEREK jó része remélem tudja, hogy mi a különbség Orbán és Gyurcsány között? Semmi. Jó lenne tényleg egy normális párt, egy normális vezetővel, aztán nem ártana egy normális államfő, de erre lehetőséget egyenlőre nem látok. Lehet, hogy túl sokat kívánok? Katasztrofális az úgymond "politikai elitünk".
  Már megint úgy kell választanunk, hogy a jó helyett a kisebbik rosszat választhatjuk.
  A Cseheknél a két oldal megegyezett, hogy addig lesz szakértői kormány, amíg rendbe nem lesz az országuk. Lehet, hogy ők okosabbak, mint mink? Szerintem biztos.”
 • 30. tanczosj 2009. május 03. 11:21
  „Teljes mértékig egyetértek Orbán Viktor Úrral abban, hogy utána kell nézni a korrupciónak, de ne felejtse el a saját háza táján se a söprögetést. Emlékeztetőül néhány cég, amik felejthetetlenek az EMBEREK számára. A teljesség igénye nélkül: Ezüst hajó Kft.,Happy end Kft, Joszif Tot, Kaja Ibrahim stb...”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyöngyösi repülőbaleset - műteni kell az egyik utast

Az egyik utast műteni kell, mert eltört a keze, három társa azonban zúzódásokkal megúszta a pénteki… Tovább olvasom