Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Orbán Viktor gazdasági bevándorlással kapcsolatos kijelentése ellen tüntettek

A demonstráció résztvevői transzparenseket tartottak a magasba többi között a "530 000 magyar külföldön él", Jézus is egy migráns" és "Magyarország mindenkié" feliratokkal.
Orbán Viktor miniszterelnöknek a gazdasági bevándorlókat nemkívánatosnak nevező kijelentése ellen tiltakoztak mintegy százötvenen hétfő este a budapesti Deák Ferenc téren.

Barna Margit, a szervező Migráns Szolidaritás Csoport aktivistája azt hangsúlyozta: olyan befogadó Magyarországért emelnek szót, "ahol a bevándorlók is jól érezhetik magukat, nem csak Orbánék".

A szónok felidézte a miniszterelnök szavait, miszerint a gazdasági bevándorlás rossz dolog az Európai Unióban. Mint mondta, elítélik Orbán Viktor "idegenellenes kijelentéseit", annál is inkább, mivel szerinte a miniszterelnök egyre több embert rekeszt ki, például a hajléktalanokat vagy az eltérő szexuális orientáltságúakat is.

Ezzel szemben azokat a külföldieket, akik Magyarországon képzelik el a jövőjüket, be kell fogadni, Orbán Viktornak pedig bocsánatot kell kérnie a kijelentéseiért - jelentette ki.

Tamás Gáspár Miklós filozófus beszédében kérdéseket tett fel: vajon a honfoglaló magyarok, vagy az 1956-os menekültek nem bevándorlók voltak? "Az a félmillió magyar", aki Nyugat-Európában keresi a boldogulást, vajon nem gazdasági bevándorló?

Úgy vélekedett: azokban az országokban, ahonnan Európába menekülnek emberek, a gyarmati múlt miatt alakultak ki elviselhetetlen állapotok, amiért a felelősség a Nyugatot terheli.

A magyar állam, amely az idegenrendészeti őrizet intézményét gyakorolja, szerinte bűnnek tekinti, ha valaki menekült. "Aki pedig emberi jogokat von meg másoktól, az rasszista (…) ez a kormány nem csak elvetemült és gyalázatos, hanem buta és nevetséges is" - mondta Tamás Gáspár Miklós.

A demonstráció résztvevői transzparenseket tartottak a magasba többi között a "530 000 magyar külföldön él", Jézus is egy migráns" és "Magyarország mindenkié" feliratokkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy sajtóérdeklődés mellett tart a per ˝csíki sör˝ márkanévről

A romániai magyar sajtó élénk érdeklődéssel követi azt a pert, amelyet a Heineken Románia társaság… Tovább olvasom