Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Orbán Viktor levélben fordult Fodor Gáborhoz

Orbán Viktor hétfőn levelet küldött Fodor Gábornak, az SZDSZ hétvégén megválasztott elnökének, amelyben egy esetleges együttműködés feltételeiről ír. A Fidesz elnöke szerint az SZDSZ-nek is érdeke, hogy döntésképes kormány legyen Magyarországon.
Fodor Gábor meglátása szerint a jelenlegi kisebbségi kormány nem döntésképes. Fodor Gábor még a hétvégén beszélt arról, hogy az SZDSZ csak akkor támogathatja az előrehozott választásokat, ha a pártok megállapodnak abban, hogy a következő kormány nem módosíthatja az alkotmányt, a választási vagy az állampolgárságról szóló törvényt.

Orbán Viktor egy budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a hétvégén fontos dolog történt, kinyílt egy kapu az ország előtt. A Fidesz elnöke szerint, ha az SZDSZ valódi ellenzéki pártként viselkedik a jövőben, és hozzájárul a parlament önfeloszlatáshoz, akkor megvan az elegendő szavazat ahhoz, hogy ki tudják írni az előrehozott választásokat. Orbán Viktor szerint az MSZP-n kívül mindenkinek, így az SZDSZ-nek is az az érdeke, hogy minél hamarabb döntésképes kormánya legyen Magyarországnak, ez pedig előrehozott választások nélkül nem megy, a parlament önfeloszlatása nélkül nem lehetséges. A Fidesz vezetője közölte hétfőn levelet küldött Fodor Gábornak, amelyben az esetleges együttműködés lehetőségeiről ír.

Orbán Viktor levélben fordult Fodor Gáborhoz.
Orbán Viktor levélben fordult Fodor Gáborhoz.

Orbán Viktor közölte, a jelenlegi kisebbségi kormányzás, amely a saját túléléséért küzd, óriási veszélyt jelent Magyarországra, és képtelen kivezetni az országot a válságból. A problémákat csak egy jól felkészült, egységes, döntésképes kormányok tudják megoldani, a mostani magyar pedig nem az.

Orbán Viktor közölte, az utóbbi fél évben még nem volt ilyen közel a komoly hatalmi változás lehetősége, minden azon múlik, meddig terjed az SZDSZ bátorsága és bölcsessége. A Fidesz elnöke szerint a liberálisok nem fognak "visszasündörögni" a koalícióba, mert ezzel kiírnák magukat a politikából.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. TAS 2008. június 10. 20:53
  „Mennyi a sorscsapás Magyarországon! Észre kell venni, és be kell látni, hogy ez már nem közönséges! Viharkárok, vízkárok, erdőégések, rendkívüli közbiztonság romlás, tönkremenő ország, büntethetetlensége a tetteseknek, mind valóságos Isten verése!
  Szívetek keménysége szerint bűnhődtök. Aki életét meg akarja menteni, elveszti azt!
  Nem adta meg Magyarország a határon túliaknak a kettős állampolgárságot!
  Ne meséljetek, a különbséget meg lehetett volna tenni az ellátásban, éppen úgy, ahogy most is különbség van a szociális ellátásban: aki fizet, kap, aki nem fizet, nem kap!
  Határon túliakként vagytok kezelve saját hazátokban! Már alig kaptok a szociális juttatásokból valamit!
  Megerősíthettétek volna a magyarságot a kettős állampolgársággal!
  A zsidóságot meg kell nézni: Isten beváltotta igéretét, megsokasította őket, a fű is arannyá válik a kezükben, sikeres nép! De nem munkás nép. Jó lenne szövetségesnek! De nem úgy, hogy a nap CSAK RÁJUK süssön!”
 • 54. amerikai 2008. június 10. 20:35
  „na, hat nem megmondtam. Egyik kutya (MSZP) masik eb (FIDESZ). Hat az Orban kepes barkivel, meg a nemzetpusztito SZDSZ-el is osszefekudni csak hogy a hatalom kozelebe jusson. "fideszesek", ebredjetek mar fel!!!!!!!!!”
 • 53. Lexi 1 2008. június 10. 17:51
  „Orbán elköltögette a bokroscsomag pénzét.Könnyű volt neki jókodni.
  Majd ha netán ők kerülnének hatalomra a szakértői kormány,melyet O.forgatna, ellátná a bajotokat.De nekik meglenne a mindennapi husika! Ne reménykedjetek sok jóba.Még ti sem tudjátok,mit forgat agyafúrt fejében !!”
 • 52. Feri 2008. június 10. 16:28
  „Hk
  ne törődj velük!
  Nem látnak vagy csak nem akarnak,mert érdekük fűződik hozzá.
  6 év alatt tönkre tették a gazdaságot, az oktatást, az egészségügyet, ők lettek az igazság bajnokai. A legszörnyübb az egészben, hogy újabb 6 évbe telik, mire (persze nem ők) helyreállítják az országot.
  De ők, mint akiket felhúztak csak a Fideszt és Orbánt hibáztatják, mintha nem ők lettek volna hatalmon.”
 • 51. akutyafáját 2008. június 10. 15:03
  „Hk,nézz már rá Orbánra !A kommented OV, ra illik!
  Ő az aki a semmiből hírtelen meggazdagodott !!!”
 • 50. Hk 2008. június 10. 12:58
  „Orbán miért is olyan hataloméhes tüzet okádó patás szörnyeteg?
  Mert ezt sulykolja a balos média? Ő csak egy pártot képvisel, a párt pedig az emberek többségét. És az emberek akarata, hogy felelős emberekkel egy hiteles kormány alakuljon, az országot megkárosító hirtelen meggazdagodott senkiháziakat meg vonják felelősségre.
  Amíg ez nem valósul meg, nincs újraépítés sem.

  Ajánlom mindenki figyelmébe, hogy egy kicsit gondolja át az elmúlt 6 évet, és meglátja ki a hataloméhes.

  Mellesleg ez az ország 2002-ben tartott valahol, volt jövőképe, volt jövője.”
 • 49. ANTIORBANISTA 2008. június 10. 01:13
  „NEM AKAR MAR ORBAN VELETLENUL NYUGDIJBA VONULNI ??????????
  MAR RA SEM BIROK NEZNI A POFAJARA..
  SAJNALATOS, HOGY UJRA INDULHAT EGY "LEJART" MINISZTER A VALASZTASOKON...”
 • 48. 1 vélemény 2008. június 09. 23:22
  „Még pontosabban: Ganz Ábrahám {1814-1867 }
  svájci származású vasöntőmester,gyáros.1841- től Pest-Budán élt.
  Ágyúkat,ágyúgolyókat gyártott a szabadságharc honvédségének.
  Tehát itt élt,itt kamatoztatta találmányait.Azt hiszem,magyarnak vallotta magát.”
 • 47. pinochet 2008. június 09. 22:52
  „N.P.
  A pontosság kedvéért: Ganz Ábrahám svájci volt.”
 • 46. bespin 2008. június 09. 22:12
  „Idézek Őrvájnnak:
  A miniszterelnök személyiségét ismerve világos, hogy nem akar politikai vesztesként távozni, így kell egy ürügy, amire hivatkozva legalább részleges méltósággal állhat fel. A nyilvánosság felé ezért azt kommunikálják, hogy a miniszterelnök veszélyben van. Nemrég megjelent egy hír, hogy az elmúlt másfél évben öt ilyen fenyegető eset volt. A következő lépcsőben valószínűleg valós veszélynek teheti ki magát vagy valamely hozzátartozóját. Félek, hogy Dobrev Klára asszony azért kap mostanában annyi publicitást, hogy jó előre kellő szimpátiát keltsenek iránta. Ha így történik, Gyurcsány Ferenc nem bukott emberként, hanem felelős, családjáért aggódó férjként és apaként vonulhat vissza - mondta a Demokratának Posta Imre, a Köztársasági Őrezred egykori pszichológusa.”
 • 45. Őrvájn 2008. június 09. 22:06
  „44.
  Nagyon igaz, főleg a hozásszólás második része.”
 • 44. N.P. 2008. június 09. 21:45
  „38.

  Fodor tényleg ott volt a FIDESZ-ben. A FIDESZ meg akkor éppen liberális párt volt.

  37.

  A zsidózást meg abba kellene hagyni. A magyar kultúrához (Balázs Bélától Radnóti Miklósig), a magyar gazdasághoz (Ganz Ábrahámtól Richter Gedeonig), a magyar tudományhoz (lásd.: Nóbel díjasaink túlnyomó többsége) azért hozzá tettek valamit.. és ez nem is kevés.”
 • 43. abcde 2008. június 09. 21:30
  „Bocsi egy buta földturó vagyok nem pofázok bele :)”
 • 42. abcde 2008. június 09. 21:12
  „Néhány hét választ el bennünket a gyurcsánybuktától,remélem, Fodor megbuktatja, és olyan csúfosan vonul ki a hatalomból, mint még senki.......”
 • 41. Őrvájn 2008. június 09. 21:02
  „Remélem sikerül a kormányváltást minél előbb kikényszeríteni ez az ország érdeke, (közvélemény kutatások szerint akarata is) nem szabad hagyni, hogy egy dilettáns banda kártékony munkája miatt, a jövőnk még kilátástalanabb legyen. Igen kérdezzük meg az ország népét, szerinte ki képes eredményesebben kormányozni a jelenleginél. Ahol: ,,dübörög a gazdaság, nagy a jólét, és -az igazság nem fog fájni-"”
 • 40. abcde 2008. június 09. 20:59
  „Hajrá FIDESZ !!!!”
 • 39. csalódott fideszes 2008. június 09. 20:58
  „23-as volt! fideszes-nek:
  1994 óta mi is mindig - családostul - a fityeszre adtuk a voksunkat, de amit orbán most művelt, azzal nálunk tényleg betelt a pohár, nem úgy, mint az ő 72 órás ultimátumaiban, most már valóban elhiszem, hogy "kormányváltó" viktorunk tényleg nem is akarta megnyerni a 2006-os választást. Vona Gábort egy rendkívül rokonszenves, szimpatikus történésznek ismertem meg, aki ezek után bizton számíthat a szavazatunkra.”
 • 38. qwertgfd 2008. június 09. 20:48
  „igen!!! FODOR ott volt a fideszben anno!! hopááá
  na válasszunk már újra!! :D:D:D”
 • 37. JAson Donovan 2008. június 09. 20:42
  „Eddig Zsidók voltak az szdsz emberei, most meg társak????
  Az ördüöggel is hajlandó lecimborálni saját hatalma érdekében, és ez nem az ország javát szolgálja, haeme a saját javát csakis a sajátját....
  A Kisgazdákkal ezt bizonyitotta már :)))”
 • 36. Ful 2008. június 09. 20:39
  „Azért arra még emlékeztek, hogyFodor a Fidesz alapítótagja volt??!”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hét - 200 milliónyi drog Budapesten

Két hét alatt csaknem 200 millió forint értékben foglaltak le különféle drogokat a fővárosi… Tovább olvasom