Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Orbán Viktor: Magyarország a jövőben is mintaország lesz

Magyarország Görögországnál is nehezebb helyzetben volt a kormányváltás előtt, de a jövőben ismét mintaország lesz.
Magyarország Görögországnál is nehezebb helyzetben volt a kormányváltás előtt, de a jövőben ismét mintaország lesz, ezt szolgálja a kormány reformpolitikája és a magyarok képessége a talpra állásra, amiben jobbak Európa bármely nemzeténél - fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök a bajor közszolgálati televíziónak (Bayerisches Fernsehen - BR) adott, vasárnap sugárzott interjúban.

A csatorna Euroblick című műsorában a kormányfő elmondta: annak érdekében, hogy Magyarország ismét mintaország legyen, az utóbbi másfél évben a parlamentben elfogadtak 360 törvényt és az új alkotmányt. A "nagyon erős" reformprogram része a gazdaságpolitika is, amelynek legfőbb törekvése az, hogy minél több ember dolgozhasson és csökkenjen az államadósság.

A miniszterelnök csütörtöki, müncheni munkalátogatásakor felvett interjúban Orbán úgy vélekedett: a támadások a politikában "a mindennapok részei", a magyar kormány politikáját érő támadásokon pedig azért sem szabad meglepődni, mert "nagyon ritka, hogy Európában új alkotmányt fogadnak el". Arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyiben tapasztal igazságtalan kritikát, megjegyezte: nincsenek hibátlan emberek és minden bírálatban van legalább egy cseppnyi igazság.

Arra a felvetésre reagálva, hogy az Európai Parlament szavazatmegvonással fenyeget demokratikus jogok megsértése miatt, Orbán elmondta: az ügy a "politika természetrajzához" tartozik, hátterében pedig az áll, hogy a "nemzetközi baloldal" megpróbálja felépíteni a legutóbbi választásokon "megrendült" magyarországi baloldalt.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mit jelent számára Európa, a kormányfő azt mondta: Európa a békét jelenti. Ha nem lenne Európai Unió, akkor béke sem lenne a kontinensen - fejtette ki. Hozzátette: az előző évszázad megtanította a kontinens népeinek, hogy a békét az "élni és élni hagyni" elvét követve lehet biztosítani.

Azzal kapcsolatban, hogy mit tudnak a magyarok jobban, mint minden más európai nemzet, Orbán Viktor azt mondta: "talpra állni", az utolsó pillanatban megállítani a lovakat és a helyes irányba fordítani a végzet felé rohanó szekeret. Magyarország "részben a nemzetközi politika, részben nemzetközi erők, részben pedig saját adósságai miatt" gyakran került az összeomlás szélére. Így volt ez 2010-ben is, amikor a "Görögországnál is rosszabb állapotban lévő országot" átvette az új kormány, amelynek "nagyon erős reformpolitikájával" ismét felemelkedik Magyarország - mondta a miniszterelnök.

Olvasóink írták

 • 3. t680822g 2012. március 25. 21:06
  „"Münchausen báró kalandjai", vagy talán a "Király új ruhája" ?”
 • 2. studyfy 2012. március 25. 19:44
  „"Magyarország Görögországnál is nehezebb helyzetben volt a kormányváltás előtt,..." Lehet, hogy én másik országban éltem 2010-ben?”
 • 1. lukrecia 2012. március 25. 19:43
  „Nemetorszagban a legdragabb tojas 30 Ft-ba kerul. Altalaban inkabb 20 Ft korul vannak.
  A mi kis mintaorszagunk 50 FT -t meghalado tojas arakkal 4000-s Ft libatoportovel, 1800 Ft os disznosajttal
  Europa legnagyobb vizkincsevel, de egyben legdragabb ivovizevel valoban igazi mintaorszag. Ez kell a mintaorszaghoz ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rehabilitálta a Legfőbb Ügyészség Mindszenty Józsefet

Mindszenty József bíboros teljes körű jogi, erkölcsi és politikai rehabilitálását nyilvánította ki a… Tovább olvasom