Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Orbán Viktor: minden ország olyanná válik, amilyen a fiatalsága

Minden ország olyanná válik, amilyen a fiatalsága - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, aki egyebek mellett ezzel is indokolta, hogy kormánya kiemelten kezeli a sportot.
"A sport éppen olyan terület, ahol a fiatalok magukon túlmutató célokat tűzhetnek ki, bátorsággal, tehetséggel és kitartással pedig a határ a csillagos ég lehet a számukra" - mondta a kormányfő a Puskás Suzuki Kupa nemzetközi utánpótlás-labdarúgótorna csütörtöki sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor kiemelte: legkésőbb e félév végéig aláírják azt a fejlesztési tervet, amely 2020-ig magában foglalja 16 sportág utánpótlás- és infrastruktúra-fejlesztését, továbbá szakemberképzését.

A miniszterelnök kifejtette, a magyar futball felemelkedésével kapcsolatban sokszor találkozik kétkedőkkel, de azt szokta mondani, "nem töltöttünk még annyi időt az élvonalon kívül, mint amennyit az élvonal tagjaként". Megjegyezte, ő Uruguayt tekinti példának, mert időről időre feltámad, pedig kevesebb lakosa van, mint Magyarországnak.
"Ha elődeink nem vállalták volna a vitákat, akkor nem lenne Országház és nem lenne Lánchíd" - indokolta elszántságát a sport és a labdarúgás támogatásában Orbán Viktor.

Gheorghe Hagi 125-szörös román válogatott labdarúgó a sajtóeseményen kijelentette, örül, hogy egy miniszterelnök ennyire szereti a futballt és a sportot, emellett abbéli reményét fejezte ki, hogy Románia is követi a példát.

"Ez a befektetés négy-öt év múlva meghozza eredményét a magyar futballban, és ha mi tovább alszunk, akkor Magyarország labdarúgásban is megelőzi Romániát" - mondta Hagi, aki annak fontosságát hangsúlyozta, hogy csak közép és hosszú távú tervekben érdemes gondolkodni a sport területén.

A sajtótájékoztatón szóba került a pénteki magyar-román világbajnoki selejtező is, amelyet a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetése nyomán zárt kapuk mögött rendeznek a Puskás Ferenc Stadionban. A FIFA az augusztusi, Izrael elleni barátságos találkozón történt rasszista megnyilvánulások miatt tiltotta ki a nézőket a lelátóról.

Orbán Viktor elmondta: a válogatott meccseken azt várja, hogy az adott közösség, így jelen esetben a magyar emberek erényeit csillogtassák meg a játékosok. Ilyen erénynek nevezte a "gógyit", mert "a magyarok büszkék sajátos észjárásukra", továbbá a nagyvonalúságot, a cselvetést és a bátorságot. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hiába nyer a csapat, nem tud teljesen elégedett lenni, ha "feltörte a hátát a háló" a meccsen.

"Be tudtam volna osonni a stadionba, de ellenálltam, mert nem lenne helyes" - válaszolt a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy a helyszínen tekinti-e meg a mérkőzést.

Hagi elsősorban jó meccset vár, és mint mondta, nem szokása tippelni. Azt viszont sajnálja, hogy üres lesz a stadion, mert "a futballmeccs egy előadás, az előadáshoz pedig közönség kell". Szerinte pénteken az a csapat nyer, amelynek jobb a védelme.

"Győzzön a jobb" - jelentette ki Hagi, az általa létrehozott Hagi Akadémia tulajdonosa és ügyvezetője. A constantai intézmény immár harmadszor vesz majd részt a Puskás Suzuki Kupán.

Olvasóink írták

 • 7. deszkás 2013. március 21. 16:20
  „Ha a focit nézzük akkor ez megvalósul. A többit meg kit érdekli? És minden ország annyit ér amennyit a gyerekekre és az idősekre fordít és azokkal hogy viselkedik.”
 • 6. pachakuti 2013. március 21. 16:18
  „"Újabb tanulmány támasztja alá, hogy a fiatalok körében a Jobbik a legnépszerűbb párt. Éles vonalakat húz a kor. Az Aktív Fiatalok elnevezésű kutatócsoport által megjelentetett könyv mélyrehatóan elemzi a fiatalok politikai orientációinak okait, célpontban a főiskolai/egyetemi hallgatókkal... ...,,Az internethasználat és az elitellenesség már segít megérteni a fiatalok közötti felülreprezentáltságot, de az első választók közötti kiugró népszerűséget csak a társadalmi beágyazottságból kiinduló megközelítés magyarázza meg. Kvalitatív kutatásaink is azt támasztják alá, hogy a generációs alapú tevékenységek - zenekarok, fesztiválok, ifjúsági szervezetek, internetes fórumok látogatása - közelítik a legtöbb fiatalt a Jobbikhoz" - elemzi a fejezet. Keil András tanulmánya szerint is vezeti a népszerűségi mezőnyt a (fiatalok között) a Jobbik." 2013.02.14.”
 • 5. keletaru 2013. március 21. 16:06
  „Érdekes egy két ember azt mondta a sajtóban, ha jól emlékszem olyanok leszünk mint Palesztinai !”
 • 4. macs 2013. március 21. 14:32
  „Lehetséges, hogy mi is eljutunk oda, hogy egy szegény, de tehetséges gyerek sportösztöndíjjal bejuthat az egyetemre? Illetve, vagy sprinterként, vagy ökölvívóként csinálhatnak karriert, és alapozhatják meg a gyerekeik, unokáik jövőjét. Hurrá!
  Tudja valaki, hogy a műfüves focipályák karbantartására van/lesz pénz?”
 • 3. spiler 2013. március 21. 14:19
  „AKKOR JOBB HA FÉLTEK........”
 • 2. Agyalapi 2013. március 21. 14:06
  „... csak a mai fiatalság meg nem olyan...”
 • 1. Agyalapi 2013. március 21. 14:06
  „Milyen igaza van! Ő is volt fiatal és az ország most olyan...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: még az idén újabb százmilliárdos megszorítás jöhet

Másképp a gazdasági visszaesés miatt nem lesz képes tartani a tervezett költségvetési hiányt - véli… Tovább olvasom