Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Orbán Viktor: nagyon nehéz, de sikeres évek következnek

Nagyon nehéz, de sikeres évek következnek Magyarország számára - erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a Fejér Megyei Hírlap szombati számában megjelenő interjúban.
A kormányfő a honlapján közzétett interjúrészletben úgy fogalmazott: "Nagyon nehéz évek várnak ránk". Ugyanakkor azt is hozzátette: a következő évek - a nehézségek ellenére - sikeresek lesznek Magyarország számára.

Orbán Viktor - utalva az IMF-től felvett óriáshitelre - azt mondta, hogy 2012-ben és 2013-ban tízmilliárd eurós nagyságrendben kell visszafizetni a korábbi kormányok adósságait. Ez azt jelenti, hogy ennyi pénzt kell kivenni a gazdaságból, hogy a Gyurcsány-korszak adósságcsapdájából ki tudjunk törni - tette hozzá. Ugyanakkor több lesz a munkahely, szabadabb lesz az élet, kinyílnak a lehetőségek – közölte.

A kormányfő azt mondta: optimista, de józan derűlátással tekint a jövőbe.

Az interjúban a miniszterelnök beszél egyebek között az árvízi újjáépítésről és a devizahitelesekről is.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Vörcsi 2010. szeptember 05. 13:36
  „Szerintem ezzel kellett volna kezdeni tavasszal, akkor nem kapták volna azt a vádat, hogy halovány fogalmuk sincs a jövőnkről! Most kiderül volt, csak azt várták tőlünk, modjuk ki, mi magunk is tudjuk ezt. Szerintem tudtuk is, csak még sokan vagyunk ahhoz, hogy a "kádári" módszerek ígéretével nosztalgiázzunk!
  A tömeges bedőlésnek azonban szerintem jótékony hatása lesz, az igazság megmondása nagyon jó kijózanító. Szerintem tényleg itt az idő, fel kell nőnünk a kihívásokhoz, fel kell fognunk, hogy az "élet nem habostorta"”
 • 33. 4Angel 2010. szeptember 05. 09:06
  „Engem nem érdekel, csak valamit tegyenek a svájci frank, átvállalás ügyben mert sok ember kerül majd az utcára !!”
 • 32. reagens 2010. szeptember 04. 21:54
  „Bajnai helyében én se féltem volna a "válságkezeléstől", hogy fájni fog.”
 • 31. Titanilla 2010. szeptember 04. 17:35
  „O.V. jövedelmével én is optimista, és józan derülátással néznék a jövőbe!”
 • 30. Tömeg 2010. szeptember 04. 15:27
  „Jozko! (24)

  Üdítő volt a hozzászólásod olvasni!
  Végre valaki akinek valami fogalma is van arról ,hogyan működnek
  a dolgok az Európai unióban!”
 • 29. achilleus 2010. szeptember 04. 15:20
  „16. hozzászólás franzvon 2010.09.03. 19:11
  "Achilleus? Please!..."

  Ugyanezt a HirTV így szemlézte:
  2010-09-04 14:20 - Orbán Viktor: A spekulánsok, ügyeskedők ideje lejárt
  "Az előző szocialista kormányokat és a jegybankot tartja felelősnek a miniszterelnök azért, hogy a bajban lévő hitelesek euróban és svájci frankban adósodtak el. Orbán Viktor szerint a devizahitel terjedésének időszakában az ország vezetőinek és a Magyar Nemzeti Banknak kellett volna figyelmeztetnie az embereket a veszélyekre. A kormányfő a Fejér Megyei Hírlapnak adott interjújában azt is mondta: Magyarország független ország, amely együtt akar működni a többi európai állammal, de nem hajlandó a saját érdekeit másoké alá rendelni. Orbán Viktor szerint kormányának Közép-Európa, sőt, egész Európa legversenyképesebb adórendszerét kell kidolgoznia. A kormányfő úgy fogalmazott: nehéz, de sikeres évek várnak kormányára. Orbán Viktor megismételte: a spekulánsok, ügyeskedők ideje lejárt. Olyan országot szeretne, amelyben megéri becsületesnek, törvénytisztelőnek, munkából élőnek lenni."
  -------- hasonlít, hasonlítgat ....”
 • 28. reagens 2010. szeptember 04. 13:14
  „Vissza a jóságos gyurcsány vezért és a zseniális stábját! Olyan jók voltak hozzánk ezek a talpig becsületes hazafi úriemberek, hogy csak az ország, csak Szeged..
  Még fizetést se vettek fel. A sok buta meg - akik nem tudják mi a jó, meg a haladó gondolkodás - leszavazta őket..
  Annyira jók voltak ők, pannon puma, 100 lépés, Új Magyarország, reformok, stb.. Mi lesz velünk nélkülük.
  Olyan depi vagyok.
  Nem lesznek segélyek. Dolgozni kell. Meg fizetni vissza milliárd eurókat - pedig milyen jól felvették ezek a remek fiúk, hogy ki "ugrottunk" a válságból.. Gonosz Orbán cézár meg aztmondja, hogy vége.
  Jaj mi lesz, jaj mi lesz!..
  Jobb lesz az biztos, végre vége ennek eszetlen idiótizmusnak amit itt 8 éven át ezök a szemetek erőlködtek.
  :))”
 • 27. strangerrr 2010. szeptember 04. 10:18
  „26. Komolyan irigyellek:) Nincs gondod, a világ fekete-fehér (mint a mesében) vannak a jók meg a gonoszok...:)
  Vannak a hazudozók meg az igazság bajnokai...:)) És felnőtt ember ezt komolyan el is hiszi:))”
 • 26. Power 2010. szeptember 03. 23:12
  „A nehéz éveket szivesen átengedem az országot tönkretevő szocialista-liberális hazudozóknak.”
 • 25. kittykutty 2010. szeptember 03. 22:53
  „23. hozzászólás FűzfaVessző 2010.09.03. 21:07

  Csak egy kérdés: kizárólag az kell motiválja az embert, amikor elmegy szavazni, hogy mikor mehet majd nyugdíjba? Azt, hogy a következő generáció még a nyugdíjazása előtt éhen hal, vagy nem, az nem kell figyelembe venni?”
 • 24. jozko 2010. szeptember 03. 21:50
  „Megalapozottnak tartom Orbán Viktor optimizmusát!
  A gazdasági válság ból és annak következményeiből nem tudunk saját erőnkből kilábalni!
  Viszont sem az Uniónak, sem a NATO-nak nem érdeke, hogy Magyarország becsődöljön, kezelhetetlenné váljanak a gazdasági és belpolitikai problémák!
  Ha az Orbán kormányt és problémakezelő intézkedéseit garanciának tekinthtei az Unió-segít a talpraállásban és a gazdaság megerősítésében. Nem szívszerelemből-jól felfogott érdekében!
  Feneketlen zsákba viszont az Unió egyetlen euró-centet sem pocsékol!
  Orbán Viktor jó diplomata ennek a lebonyolítására!
  Ide nem "erős" emberek kellenek!
  Nem vagyok egy párt elkötelezettje sem! Egyébként szerintem Brüsszelben sem pártokban gondolkodnak. A megfelelő ember kell! Adja Isten, hogy továbbra is annak tarsák a magyar miniszterelnököt!”
 • 23. FűzfaVessző 2010. szeptember 03. 21:07
  „2. hozzászólás Tapasztalt 2010.09.03. 19:48

  Kázmér, a nöket is átverik ezzel a 40 év után nyugdijba mehet beetetéssel a választás előtt. Örül az 55 éves hölgy, 15 évesen szakmunkástanulóként kezdte, 40 éve, hurrá, Viki majd elenged nyugdijba. Rohan a fideszre szavazni, és utána derül ki /novemberben tárgyalják/, hogy kivonják a tanulóéveket, kivonják a két gyerekkel töltött gyes éveit, és maradt 31 év munkaviszonya. /Ez van az eltitkolt törvénytervezetükben/ A hölgy vikiéknek hála még 62 évesen sem mehet teljes összeggel nyugdijba.........hát gondolják meg nagyik a fideszre szavazás
  Hét helyesírási hiba ez azért teljesítmény.
  F.V.”
 • 22. Tapasztalt 2010. szeptember 03. 19:48
  „Kázmér, a nöket is átverik ezzel a 40 év után nyugdijba mehet beetetéssel a választás előtt. Örül az 55 éves hölgy, 15 évesen szakmunkástanulóként kezdte, 40 éve, hurrá, Viki majd elenged nyugdijba. Rohan a fideszre szavazni, és utána derül ki /novemberben tárgyalják/, hogy kivonják a tanulóéveket, kivonják a két gyerekkel töltött gyes éveit, és maradt 31 év munkaviszonya. /Ez van az eltitkolt törvénytervezetükben/ A hölgy vikiéknek hála még 62 évesen sem mehet teljes összeggel nyugdijba.........hát gondolják meg nagyik a fideszre szavazást!!”
 • 21. Kazikázmér 2010. szeptember 03. 19:43
  „20. Köszönjük a Látnokok és Jósok Szövetsége nevében ezt a profi jóslatot! Ennél a jelenlegi nyugdíjrendszernél már nem lehet Magyarországon keményebbet hozni! Meg mit is nyilatkozott Ginó a majálison? "A bűnösöket azt el kell ítélni!" Nos ezért! :)"Ja meg kevés a biztonsági szerv, meg sok a ......." :)”
 • 20. Tapasztalt 2010. szeptember 03. 19:38
  „Hát az eddigi 2/3-os törvényváltoztatások nem azt mutatjág, hogy szabadabb lesz az élet! A gazdasági feketeleves meg az önk-i választás után következik. Meg a nyugdijrendszer bekeményitése.....”
 • 19. Kazikázmér 2010. szeptember 03. 19:20
  „15. Azokat nem trükkök százai okozták, bár a Görögországiba az is besegített. "Magyarországot nem érinti a világgazdasági válság!" Ezt is az MSZP_SZDSZ kormány nyilatkozta! Én nem feledem a halk suttogást sem!”
 • 18. strangerrr 2010. szeptember 03. 19:14
  „15. Kázmér a németországi megszorításokat is meg a görög csődöt is MSZP_SZDSZ-es kormány csinálta én tudom;))”
 • 17. strangerrr 2010. szeptember 03. 19:13
  „http://piroslapok.blog.hu/2010/09/03/orban_kilenc_palfordulasa

  "Emlékszünk még, hogy 98-ban elhangzott, hogy más pártprogram és más a kormányprogram? Nos most is valami ilyen érzetem támadt, a sok "Új irány"-ról.

  Azonnali adócsökkentés, a költségvetés visszavonása, a mentelmi jog megváltoztatása - csak néhány azon ígéretek közül, amelyeket a Fidesz tett - kormányra kerülésük esetére. Egyelőre egyik sem valósult meg, sőt sok esetben az ellenkezőjére fordult. A sort az ellenzékből még keményen ostorozott, ám kormányon már elfogadott lépésekkel lehet folytatni: ilyen a Déli Áramlat gázvezeték, vagy a ma már tarthatónak nevezett 3,8 százalékos költségvetési hiány."”
 • 16. franzvon 2010. szeptember 03. 19:11
  „Achilleus? Please!...”
 • 15. Kazikázmér 2010. szeptember 03. 19:04
  „Mintha az interjúban és az újságcikkben nem erről lenne szó, amit terelésként a szocialista beírók írogatnak! A nyugdíjkorhatár emelését az MSZP-SZDSZ-es kormány foglalta törvénybe! Meg a felelőtlen gazdaságpolitikáról van szó aminek következménye lett a majdnem teljes pénzügyi összeomlás, aminek a terheit szintén az MSZP_SZDSZ-es kormánynak köszönhetjük! Erről kár is vitát nyitni! Azt hiszem a beírók magukat is átverik, mert a tények makacs dolgok!”
34 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektromos felsővezetéknek ütközött egy helikopter

Kényszerleszállást hajtott végre egy helikopter, miután elektromos felsővezetéknek ütközött Mágocs… Tovább olvasom