Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Orbán Viktor nem lát okot kormányátalakításra

A Bécsben tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök szerdán újságírókkal közölte a Reuters brit hírügynökség szerint, hogy nem lát okot kormányátalakításra.
Kiemelt fontosságúnak nevezte a foglalkoztatottság növelését Orbán Viktor szerdán egy bécsi konferencián. A magyar miniszterelnök a Világgazdasági Fórum bécsi regionális tanácskozásán hangsúlyozta: tíz év alatt legkevesebb tíz százalékkal kell növelni Magyarországon a foglalkoztatási rátát.

"A munkanélküliség csökkentése Magyarország számára élet-halál kérdése" - fogalmazott. A cél eléréséhez nem elég csupán a munkaerő-piac reformja, hanem a gazdaság átstrukturálására van szükség, s a kormány erre törekszik - tette hozzá. Jóléti állam és jóléti társadalom helyett munka alapú társadalomra és gazdaságra van szükség - jelentette ki Orbán Viktor a bécsi fórumon.

A kétnapos nemzetközi fórumon több mint ötszázan vesznek részt, köztük tizenhárom ország állam-, illetve kormányfője, gazdasági vezetők, civil szervezetek és a tudományos élet képviselői.

A konferencia alkalmával a magyar kormányfő kétoldalú találkozót tartott Werner Faymann osztrák kancellárral és Michael Spindelegger osztrák alkancellárral, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökével. Az alkancellárral folytatott megbeszélésen megállapították, hogy felgyorsultak a nyugat-balkáni régió számára az európai perspektívát jelentő folyamatok - közölte magyar újságírókkal Szijjártó Péter szóvivő. Kitértek a Duna-stratégiára is. Ezzel kapcsolatban megállapították: nagyon fontos a stratégiát konkrét fejlesztési tervekkel és a szükséges finanszírozással társítani. A miniszterelnök arra is kitért, hogy Magyarország továbbra is érdekelt abban, hogy Európában adóverseny legyen. Az alacsony adók révén elérhető előny a magyar gazdasági növekedés egyik nagyon fontos eszköze lesz a következő években - fejtette ki Szijjártó Péter.

Orbán nem lát okot kormányátalakításra

A Bécsben tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök szerdán újságírókkal közölte a Reuters brit hírügynökség szerint, hogy nem lát okot kormányátalakításra. A Világgazdasági Fórum Európával és Közép-Ázsiával foglalkozó, bécsi regionális konferenciájának első napján részt vevő kormányfőt a hírügynökségi beszámoló szerint arról kérdezték, hogy szükséges-e csapata átalakítása, s ki kell-e újra osztani a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által ellátott feladatokat. Orbán Viktor erre tagadólag ingatta fejét, s azt mondta: "Nem látok rá semmilyen okot."

A Werner Faymannal tartott, négyszemközti megbeszélésen a két kormányfő rögzítette, hogy a két ország kapcsolatai a hagyományoknak megfelelően kiválóak, a politika, a gazdaság és a szellemi élet területén egyaránt - mondta el Szijjártó Péter. Orbán Viktor az európai unió soros elnökségének képviselőjeként arról tájékoztatta Werner Faymannt: jó esély van arra, hogy olyan kompromisszumokat sikerül találni az Európai Tanács és az Európai Parlament között, amelyek lehetővé teszik az európai gazdasági kormányzáshoz vezető, hat pontból álló jogszabálycsomag mielőbbi elfogadását.

Horvátország európai uniós csatlakozását mindkét kormányfő kiemelten fontosnak tartja, s egyaránt időszerűnek tartják a tárgyalások lezárását. Ausztria és Magyarország is hagyományosan felelősséget érez a tőle délre fekvő régió stabilitásáért. Úgy látják, hogy ezt a stabilitást most leginkább az szolgálhatja, ha az európai perspektívát minél közelebb hozzák ezekhez az országokhoz - mondta a szóvivő.

Orbán Viktor udvariassági látogatást tett Heinz Fischer államfőnél és megbeszélést folytatott Tigran Szargszján örmény kormányfővel is.

Az osztrák államfő úgy vélekedett, hogy Magyarországnak nehéz elnökségi fél éve volt - mondta Szijjártó Péter. Orbán Viktor a találkozón többek között kiemelte az uniós roma stratégia elfogadását. Kijelentette, a stratégia tartalommal való megtöltése a tagállamok feladata lesz, ugyanakkor közös európai ügy is. Kitért arra is, hogy a romák helyzetének javítása olyan kérdés, amelynek nem csak emberi jogi, hanem gazdasági, munkaügyi, szociális vonatkozásában is kezelni kell. A kormányfő és az osztrák elnök egyetértett abban, hogy az úgynevezett nyugat-balkáni térség európai integrációját továbbra is támogatni kell, a horvát csatlakozást követően is.

Az örmény kormányfővel tartott kétoldalú találkozó fő kérdésköre a magyar elnökség egy másik kiemelt témája, az európai unió keleti partnersége volt - mondta el a a magyar miniszterelnök szóvivője. Magyarország támogatja azt az elképzelést, hogy a keleti partnerség keretén belül jobban országokra szabott legyen az együttműködés a partnerállamokkal. Ezt korábban több, a partnerségben részt vevő ország is felvetette Orbán Viktornak. Az örmény miniszterelnök meghívta magyar kollégáját jereváni hivatalos látogatásra.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. Yaqy 2011. június 09. 17:11
  „Nem átalakítani kell, eltakarodni !”
 • 43. jozko 2011. június 09. 10:37
  „Hát...ahogy a kormánytagok jövedelembevallását láttam...nem olyan könnyű hozzányúlni a
  "kezdőcsapathoz"...
  Gólpasszot nem minden helyzetben várhat tőlük - pedig a meccset gólra játsszák!
  A nézőknek elegük van a bundameccsekből.”
 • 42. Beroesz 2011. június 09. 10:22
  „A kormányátalakítások nem is akkor következnek be, amikor ok lesz rá, hanem akkor, amikor ürügy.”
 • 41. queenmargareth 2011. június 09. 09:49
  „szák meg:)”
 • 40. nanemaaa 2011. június 09. 09:41
  „40. Fenn. De hozzászólni változatlanul nem lehet. Azt hiszem előbb-utóbb a kormányról szóló cikkek esetében is ezt a taktikát fogják alkalmazni. A demokrácia és a vélemény nyilvánítás szabadsága jegyében...gondolom.”
 • 39. nanemaaa 2011. június 09. 09:39
  „39. deszkás
  Ha dolgozni akarsz, jelentkezz a tapsoló brigádba. Elég jól fizetik, 2500 órabér.
  Ahogy nézem az elégedettségi indexüket, egyre több bértapsolót kell felvenniük. Azt hiszem, ez az a bizonyos 1 millió munkahely, amit a Viktor ígért.”
 • 38. deszkás 2011. június 09. 07:33
  „Orbán úr! Köszönöm hogy cocális ellátottként az ön országában most már vegetálhatok. Tapsot kérek a kormánypártiaktól.____Köszönöm.____Dolgozni akarok, esküre viszont nem kényszerithet.”
 • 37. zehn 2011. június 09. 06:55
  „Így van! Én sem látok okot a kormány átalakítására. Az egész díszes társaságnak kellene elhúznia minél előbb.”
 • 36. sajtkukac 2011. június 09. 06:01
  „Nem lát okot???? Írasson már fel szemüveget magának - mondjuk leginkább 3 orvos által 3 félét, hátha valamelyikkel halványan látszódna valami! :DD”
 • 35. Mignon 2011. június 09. 02:36
  „Nalam itt leülnek es kavezhatnak is!
  Neha sokaig elbeszelgetünk es sokat nevetünk is.

  Nem tudom, ez masik irodaban miert nem megy...?”
 • 34. Mignon 2011. június 09. 02:19
  „Szerintem, Orban ur ne alakitsa at a kormanyt!
  Jo ez igy, ahogy van.

  A csoda vigye el, mindjart fel 3-ora.
  Jön a takarito brigad.

  Ök, a baratnöjeim...!
  Van közöttük nehany török, fejkendös nenike, ök pucolnak itt.

  Mindeg hoznak nekem frissensült hazi pogacsat!
  Olyan, mint a magyar "tepertös pogacsa"!
  Nagyon finom!

  A szomszed szobaban ül egy masik munkatars, ö nem nagyon szereti a takarito neniket.

  Nem is kap tölük pogacsat sose...!”
 • 33. dublini 2011. június 09. 02:03
  „értem.
  Akkor máshogy: http://www.youtube.com/watch?v=wdEBLHoN--Y és a folytatása: http://www.youtube.com/watch?v=O_5LdlojzlU&feature=related
  ezek is gyarmatok :)”
 • 32. Mignon 2011. június 09. 01:52
  „RTL van itt-ott, amott
  nemcsak Luxemburgban hanem több europai orszagban.

  Nem nagyon kedvelem öket.
  Egyszer egy sajtoperem volt a nemet RTL-lel, nem nyert es nem veszitett senki.
  Kiegyeztünk.
  (Ennek kb. 2 eve, 3 honapja es 16 napja.)

  Nem kedvelem öket, barmely orszagban is legyenek.

  Na.”
 • 31. dublini 2011. június 09. 01:19
  „http://www.rtlklub.hu/hirek/video/30181
  nos, akkor itt a többi is :D”
 • 30. Mignon 2011. június 09. 01:13
  „"...Jüan Si-kaj kinai (volt) köztarsasagi elnök, akit kesöbb kinai Csaszarra koronaztak,
  magyar allampolgar volt...!"

  :))))

  (Ez, meg almomban sem jutott volna eszembe!)”
 • 29. dublini 2011. június 09. 00:57
  „örülök, ha tetszett :)
  akkor itt egy másik érdekes:
  http://falanszter.blog.hu/2011/01/19/az_osztrak_magyar_monarchia_kinai_gyarmata”
 • 28. Mignon 2011. június 09. 00:47
  „:)))

  Megneztem a terkepet!
  Te!
  Moszkvatol Dublinig a mienk lenne...!!
  Londonban meg nemetül beszelnenek...!

  Ez jo volt...!!!

  Köszönöm!

  :))))”
 • 27. dublini 2011. június 09. 00:32
  „http://monarchista.blogspot.com/2009/08/mellekelt-kis-kepecsket-franciak.html
  Ez nem lehet véletlen :D”
 • 26. dublini 2011. június 09. 00:30
  „lehet benne valami.... :)”
 • 25. Mignon 2011. június 09. 00:07
  „Olyan, mint a magyar...?

  :))”
44 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelből képez tartalékot a főváros

Kétszer ötmilliárd forint hitelt vesz fel a fővárosi önkormányzat, az összegből tartalékot képez; az… Tovább olvasom