Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Orbán Viktor részt vett a pápai audiencián

Erkölcsi példamutatásra szólította fel XVI. Benedek pápa szombaton, Castelgandolfóban a Demokrata Centrumpártok Internacionáléja (CDI) politikusait.
A szervezet egyik alelnöke, Orbán Viktor magyar miniszterelnök is jelen volt a pápai audiencián.

"A globális gazdasági válság a gazdasági élet stabil erkölcsi megalapozottságának hiányából ered", a válság megoldására a politikának "nem a sürgető piaci logikát" kell követnie, hanem a "közös jót és az emberi élet védelmét és méltóságát" a fogantatás pillanatától kezdve a házasságon alapuló családig - mondta a Demokrata Centrumpártok Internacionáléja (CDI) vezetőinek mondott beszédében XVI. Benedek.

A pápa "megújult politikai elkötelezettséget" szorgalmazott a katolikus politikusok részéről. A Kereszténydemokrata Internacionáléként is ismert szervezet vezetőségének kétnapos római találkozóján résztvevőket az egyházfő a castelgandolfói nyári rezidenciáján fogadta.

A CDI vezetőségének tagjait az Internacionálé elnöke, Pierferdinando Casini, az olasz Kereszténydemokrata Unió (UDC) elnöke vezette. Az olasz hírügynökségek beszámolója szerint az audiencián jelen volt a CDI római ülésén résztvevő Mariano Rajoy spanyol, Antonisz Szamarasz görög, Enda Kenny ír, Sali Berisha albán kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.

XVI. Benedek az audienciát megelőzően külön fogadta George Szabra ellenzéki szíriai politikust, a Szíriai Nemzeti Tanács szóvivőjét. A találkozóról újságíróknak beszélve Szabra kijelentette, hogy XVI. Benedek "az arab tavasz oldalán áll, mellyel a pápa szerint az arab népek méltóságukat és szabadságukat keresik". Szabra szerint az egyházfő reménye az, hogy a Közel-Keleten élő keresztények "nem hagyják el országaikat".

A szíriai politikus elmondta, hogy csalódott a nemzetközi közösségben, mely engedi, hogy "Oroszország és Kína magatartása megakadályozza a szíriai helyzet megoldását és magára hagyja a szíriai népet".

Szabra szerint a szíriai harcokban eddig 30 ezren haltak mártírhalált, az ország épületeinek 15 százaléka semmisült meg, 30 ezren ve

Olvasóink írták

 • 4. 56214712 2012. szeptember 23. 16:38
  „Remélem, hogy XVI. Benedek pápa felszólította Orbán Viktort ígéretei betartására: "A jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával bizonytalanítsa el állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét."”
 • 3. Mozimasiniszta 2012. szeptember 23. 09:55
  „1.-2.-es ! nem vesz be a gyomrotok semmit, minek köze van a tisztes emberi léthez, hagyományokhoz...?”
 • 2. DMagóg 2012. szeptember 22. 17:34
  „"Erkölcsi példamutatásra szólította fel XVI. Benedek pápa szombaton, Castelgandolfóban a Demokrata Centrumpártok Internacionáléja (CDI) politikusait."
  Hatalmas telesítmény, ha kibírták röhögés nélkül!”
 • 1. Queenmargareth 2012. szeptember 22. 17:31
  „na, megint megy bűnbocsánatot kérni, kap is, úgyhogy folytathatja őrült futamát”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik Salgó László kinevezésének visszavonását követeli

Az ellenzéki párt szerint Salgó László szakmai alkalmatlanságát számtalan tény bizonyítja. Tovább olvasom