Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Orbán Viktor szerint belpolitikai választás lesz a vasárnapi

Győr - Húsbavágó kérdésekről kell dönteni június 7-én - ezt mondta Orbán Viktor szerdán Győrben.
A Fidesz elnöke szerint nemcsak európai parlamenti, hanem belpolitikai választás is lesz a vasárnapi: az ingatlanadóról, a megszorító csomagról és a kormányról kell dönteni. Orbán Viktor a győri nagygyűlésen azt is mondta: ugyancsak dönteni kell vasárnap arról, kik képviselik Magyarországot és a Kárpát-medencei magyarságot az Európai Unióban. Úgy fogalmazott ennek kapcsán: még mindig vannak olyan országok, amelyek nem értik, hogy az Unió az egységről, az összetartásról és a határok nélküliségről szól, konkrét államot azonban nem említett itt.

A Fidesz elnöke szerint nem pusztán az uniós képviseltről, de belpolitikai kérdésekről is dönthetnek az emberek vasárnap. Mint mondta: arról is szavaznak, hogy legyen-e ingatlanadó, elfogadják-e a megszorító csomagot, folytatódjék-e a mostani kormányzás és beletörődnek-e abba, hogy félelembe kell élniük. Orbán Viktor a győri rendezvényen azt mondta: a baloldal egyetlen jót tett Magyarországnak, mégpedig azt, hogy soha nem látott egységet hozott létre velük szemben.

A győri nagygyűlésen felszólalt Borkai Zsolt polgármester is. Azt mondta: amit a Fidesz üzen, hogy Magyarország többre képes, azt már Győr megmutatta. Ezt bizonyítja szerinte például a Széchenyi tér felújítása, amiről a szocialisták 12 éves városvezetésük alatt csak beszéltek, vagy például a több mint 2 milliárdos utcafelújítási program is.

Schmitt Pál a Fidesz-KDNP listavezetője elmondta: öt éve, amikor belépett Magyarország az Unióba, az együtt csatlakozó országok zászlóshajója volt, mostanra azonban sereghajtó lett. Az a cél, hogy egy erős Magyarország legyen egy erős Európában, ehhez szerinte erős polgárokra, családokra, önkormányzatokra és kormányzásra van szükség. A határon túli magyarokra utalva Schmitt Pál elmondta: "senki sem gátolhat meg minket abban, hogy lélekben egynek és egységesnek gondoljuk magunkat, és kötődjünk egymáshoz".

Olvasóink írták

 • 18. smalltown 2009. június 05. 02:35
  „17
  Mennyi?:)”
 • 17. kissjohn 2009. június 04. 21:37
  „Annyi értelmes ember van a FIDESZ-ben a Viktoron kívül - tegyék már félre! Tiszta hülyeségeket beszél! És pazarolja a pénzünket!”
 • 16. rhyyy 2009. június 04. 13:12
  „Nyerni?:)
  Tapasztalatot biztosan...
  Nagyon, de nagyon megérdemelné, hogy egyszer végre jól a képébe vésné az ország, hogy nem kíváncsi rá, pl úgy h nem szavaz rá:P:P:P
  Akkor meglepődne a kis ...”
 • 15. Gingko 2009. június 04. 03:13
  „Ahogy a hozzászólásokat olvasom Viktor valóban nyerni fog a népszavazáson.”
 • 14. Luckatosh 2009. június 04. 01:15
  „Ezt a lemezt minden egyes nepszavazaskor felteszi. Megin elgurult a gyogyszere :-)))”
 • 13. smalltown 2009. június 04. 00:39
  „Ezennel megvolt a mai "Orbán Viktor szerint" cikk.

  Schmitt meg ahhoz kotodik lelekben akihez csak akar! Ezert kar megszolalnia......”
 • 12. bo 2009. június 03. 23:02
  „Valaki javasolhatna neki egy jó pszichológust. Lassan már több kárt tesz az országnak a bölcs dakota kijelentéseivel, mint az MSZP az elmúlt néhány évben.”
 • 11. Neszemetelj! 2009. június 03. 22:40
  „Orbán Viktorka szerint sok minden Magyarországról szól, csak végre meg kellene értenie hogy Magyarország az nem Orbán Viktor, hanem egy szuverén állam!
  Kopjon már le ez a kis mitugrász fika-matyi, aki azt hiszi magáról, hogy ő majd megváltja magyarországot a gazdasági válságtól...
  Erős polgárok lehetnek azok is, akik nem a Fityiszre szavaznak, hanem arra a pártra, aki szimpatikus programmal áll elő...
  Egy biztos, az nem a Jobbik, és nem a Fidesz!!!”
 • 10. Yucca 2009. június 03. 22:20
  „Amennyi mindent ő mondott már, aminek jelentősége sem volt (lett), és utána sem változott semmi.
  De tényleg kíváncsi lennék, hogy gondolja? Ha ők szerzik meg a legtöbb képviselői helyet az EP-ben, akkor? Kirakja Bajnait asztalostul a parkolóba és beül a helyére?
  Egyébként a hívei most mért nem írnak kommentet? Nagyon csöndben vannak....”
 • 9. CsImre 2009. június 03. 21:50
  „"belpolitikai választás is lesz a vasárnapi"

  Alkotmányjoggal se nagyon foglalkozzon...”
 • 8. najah 2009. június 03. 21:45
  „Borkai Zsolt lólengés: 10-es, Politika:0 O.V.= szánalom, görcsös hatalmi vágy! Elfogyott a fidesz pártkasszájából a pénz, ezért van szüksé a következő 4 évre!!!”
 • 7. h65535 2009. június 03. 21:30
  „Ez az indián megint kamuzik. Ott van a papíron. EP választás. Okos!”
 • 6. studyfy 2009. június 03. 21:14
  „Viktor elé letennék egy tányér paprikás krumplit és megkérném, hogy egye meg ezt a finom hagymás rostélyost!”
 • 5. Logaritmus 2009. június 03. 20:44
  „72 órás ultimátum!!!!!!!!!!!!!
  Elszámoltatás!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. hazaipalya 2009. június 03. 20:30
  „smitt pal is nagy lufikat mond)))”
 • 3. comet 2009. június 03. 20:27
  „osztom csónakos véleményét. Ha nem lesz jelentős belpolitikai következménye a vasárnapi választásoknak akkor mit fog csinálni Orbán Viktor? Elnézést kér azoktól akik azért mentek el szavazni, mert elhitték amit mondott?
  Bajnai elég egyértelműen megmondta, hogy nem az EP választások döntik el hogy meddig tekergeti a Fletó barátjától kapott játék kormányt.”
 • 2. sziszka1 2009. június 03. 20:21
  „Ez már unalmas! A leguttobbi népszavazáson is ezt mondta! Szerintem értelmezési problémái vannak a fityesz nagy dakota főnökének!”
 • 1. csonakos 2009. június 03. 20:21
  „Hogy kérjem az erről szóló szavazólapot? Ha nem lesz akkor Orbán már megint hazudik? Vagy hülyének nézi már megint ezt a népet? Vasárnap az Ep jelöltekről kell szavazni! Ha jól tudom nyolc lehetőség közül.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TMRSZ-Jobbik: fel kell bontani a megállapodást

A Legfőbb Ügyészség figyelmeztette a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetét (TMRSZ), hogy… Tovább olvasom