Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Orbán Viktor találkozott Ronald Lauderrel

Valóban találkozott Orbán Viktor miniszterelnök a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauderrel - írta a Hírszerző kedden.
A hírportálnak Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóstábjának vezetője megerősítette az információt, miszerint találkozott Orbán és Lauder. Arra a kérdésükre azonban, hogy mikor volt a találkozó, miről beszélt Orbán és Lauder, és miben állapodott meg, nem kaptak választ - írják.

Havasi a Hírszerzőnek azt mondta: Orbán "rendszeresen találkozik külföldi befektetőkkel, korábban például arab, indiai, kínai üzletemberekkel is tárgyalt már, mindig a magyar gazdaság érdekeit szem előtt tartva. Ezen találkozók sorába illeszkedett az említett megbeszélés is". De hogy a megbeszélésen még ellenzéki pártelnökként, vagy már kormányfőként vett-e részt Orbán Viktor, nem derült ki - ismerteti a hírportál.

A Népszava keddi számában írt arról, hogy még Fidesz-elnökként, de már a kormányzásra készülve Orbán Viktor is egyeztetett szűk körben a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauder üzletemberrel.

A napilap információjára Havasi Bertalan úgy reagált: a stábnak "ilyen találkozóról nincs tudomása".

A Népszava értesülései szerint a megbeszélést Estée Lauder fia, a Magyarországon is iskolákat alapító korábbi bécsi amerikai nagykövet kezdeményezte, mert meg akarta tudni az okát annak, hogy a Fidesz miért ellenzi hevesen az országnak milliárdokat hozó és munkahelyeket teremtő kaszinóprojektet. Ronald Lauder az azóta külügyminiszterré kinevezett Martonyi Jánost kérte fel, hogy szervezze meg a találkozót.

A napilap úgy tudja: a Martonyi házában megtartott megbeszélésen az üzletember felvetésére Orbán Viktor állítólag azt mondta, hogy Magyarországon jelenleg négy kaszinóberuházás van előkészületben, közülük Lauderé az egyetlen, amelynek ügyében vele nem egyeztettek. "Márpedig Orbán nem tűri el, hogy bár ellenzékben van, ilyen horderejű ügyeket nélküle intézzenek" - hangzott el a megbeszélésen a napilap értesülései szerint.

A Hírszerző kedden azt írta, hogy a miniszterelnök sajtófőnöke a Martonyi Jánossal kapcsolatos kérdéseikkel összefüggésben a Külügyminisztériumhoz irányította a portált, de mivel a kommunikációs munkatárs és a tárcavezető is szabadságon van, érdemi választ nem kaptak.

Az MSZP kedden közölte: szeretnék megtudni, hogy milyen feltételeket szabott Orbán Viktor a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatban. Az ellenzéki párt egyebek között azt is megkérdezte, hogy "minden beruházás alkalmával kalkulálhatunk azzal, hogy Martonyi úr házában Orbán Viktor elé kell járulnia személyes vizitre minden beruházónak és engedélyt kell kérjen tőle személyesen?"

Olvasóink írták

 • 7. cyt 2010. augusztus 11. 11:03
  „Még mindig nagyon sok itt a kérdőjel, és még mindig áll a közmondás: mindenki magából indul ki.”
 • 6. jq 2010. augusztus 11. 08:22
  „Hiába tárgyaltak, szerencsére nem lesz belőle semmi.”
 • 5. DMagóg 2010. augusztus 10. 20:14
  „4. történész !

  A Kommunista Kiáltvány is megújult, NENyi néven.”
 • 4. történész 2010. augusztus 10. 19:23
  „http://www.privatbankar.hu/frisshir/hircentrum/sukoro_orbannak_nem_tetszett_hogy_kihagytak_90053
  ha jól emlékszem az elmúlt időszakban már ezt többször közöltük itt amit a fideszes bérkatonák mereven letagadtak. Még fotó is volt róluk az interneten.

  Mszp kérdésére a válasz: tudják..a zt hiszem a mai politikai életben szokásost.De nincs ebben semmi különös ha nem tekintem leszámolásnak az ezen ügyben érintett nem fideszes politikusok elleni koncepciós eljárásokat. valójában az van amit a normális Magyar amúgy is tud...semmi sem változik itt 20 éve csak a jelvények.”
 • 3. DMagóg 2010. augusztus 10. 18:20
  „Valamelyik, jobb posztra számító bozótharcosa nem kapta meg, amire számított. Vannak néhányan. Szivárogtatnak! ,,Ha én egyszer kinyitom a számat!" effektus.

  Bár, lehet, hogy csak egy kis kedvesség a befektetőtől. Nála azért lehet hangfelvétel is, amit közreadhat a kedvessége további jeléül, azon aztán lehet csámcsogni!

  Pedig, nincs annál jobb dolog, mint kaszinó nyeremény címén megkapni a pártkenőpénzt.”
 • 2. DMagóg 2010. augusztus 10. 18:00
  „1.

  "Miért higgyük el, hogy Likudviktor a magyar gazdaság és a mi érdekeinket tartja szem előtt?"

  Mert Ők mondják! Mint tudjuk, az igazat, és csakis az igazat!

  Megnyugodtam!”
 • 1. dodó 2010. augusztus 10. 17:12
  „Ronald Lauder a 92 ország zsidó hitközségeit és szervezeteit képviselő Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke. Személyesen érintett (sok botrányos ügy mellett) a sukorói gigapanamában.

  Kissé elgondolkodtató, ki ez az idegen, törvényellenesen magyar telekhez jutó, Sukorón panamázgató főzsidó Lauder, hogy csak úgy összefuthat a miniszterelnöki szék várományosával a leendő külügyér házában?
  Hol élünk?
  Miért higgyük el, hogy Likudviktor a magyar gazdaság és a mi érdekeinket tartja szem előtt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sziget - sok az elkobzott árucikk a fesztiválon

Sok, már évek óta tiltott árucikket koboztak el az idei Sziget fesztiválon; 45 ezren voltak a Kispál… Tovább olvasom