Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Öreg autó nem vén csotrogány

Felvonultak, versenyeztek veterán járművek és tulajdonosaik a napokban megrendezett rajkai találkozón. Idén a nevezők közül a legszebb autó egy Ford Taunus lett, a Fiatok közül pedig az ország egyetlen Vignale-ját választották győztesnek ebben a kategóriában.
A rossz idő ellenére körülbelül 40 autó jött össze a rajkai veteránautó-találkozón az ország különböző részeiből: Békéscsabáról, Akasztóról, Zalaegerszegről, Sopronból, Budapestről. A résztvevők fele a tavalyi találkozón alakult Fiat 850-es Klub tagjai voltak. A találkozó első estéjén a halászlé mellett a tavalyi találkozóról készült filmet nézhették a vendégek. Másnap a délelőtti rendezvényt dr. Riskó Nagy László szlovákiai magyar konzul, valamint Varga Kálmán, Rajka polgármestere nyitotta meg. A felvonulás szitáló esőben kezdődött el a település Fő teréről, majd a mosonmagyaróvári sétálóutcában tartottak kisebb megállót. Ezután a lébényi templom, majd a hédervári kastély következett. A lipóti ebéd után a dunakiliti duzzasztót nézték meg, s innen mentek vissza az Aranykárász kempingbe. Délután az ügyességi versenyek zajlottak, hat feladatot kellett végrehajtani, például minél közelebb megállni a megadott j elhez, tolatva vagy jobb hátsó kerékkel ékre állni, egy pohár vízzel a kézben ipszilon fordulót tenni, majd szintidőre négy gyújtógyertyát cserélni, ékszíjat dobni bójára, végül egy kézzel aranykárászt fogni egy nagy vödörből, szintidőre. A verseny soproni győzelmet hozott.
A találkozó zárónapján díjakat osztottak: a közönségszavazat alapján a legszebb autó egy Ford Taunus lett. Gazdája, a soproni Schlosser Béla volt a legügyesebb versenyző is. A legmesszebbről érkezett versenyző a békéscsabai Varga András volt Skoda Feliciájával. A Fiat klub győztese az érdi Sebők András Fiat 850 Vignale-jával, melyből az egész országban ez az egyetlen darab van. A legügyesebb fiatosnak a budapesti Bonomi Gézát választották, aki Sport Coupéjával nevezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom