Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Őrizetbe vett internetes csalók

A bonni rendőrség öt gyanúsítottat tartóztatott le internetes csalás miatt: a bűnözők 30 ezer eurót emeltek le áldozataik bankszámláiról.
A hatóságok egy hatodik gyanúsítottat is keresnek, aki a rendőrség szerint segített azoknak a hamis e-maileknek a postázásában, amelyek a bankok internetes ügyfeleit megtévesztették. A támadás a Deutsche Postbank 11,5 millió ügyfele közül azok ellen irányult, akik használják a bank internetes rendszerét pénzügyeik intézésére. A csalók egy hivatalosnak tűnő e-mailben arra kérték a felhasználókat, hogy látogassanak el egy olyan weboldalra, amely megtévesztésig hasonlít a bank igazi honlapjára.

Amikor a megtévesztett felhasználók az áloldalon bejelentkeztek, az e-mail küldői előtt fedték fel jelszavukat és banki azonosítójukat. Ezeket az adatokat felhasználva a csalók az igazi weboldalon bejelentkeztek az áldozatok számláira, leapasztva azokat. A német csoport egy trójai programmal is megfertőzte egyes internetezők számítógépét, ezek a programok a billentyűzet leütéseit figyelik és elküldik a program készítőinek az adatokat.

Magyarországon is fény derült már hasonló támadásra: idén október elején az OTP Direkt szolgáltatás felhasználóit próbálták egy áloldalra terelni. A próbálkozásnak a bank gyors reagálása vetett véget, az ügyfélszolgálat SMS-ben figyelmeztette a felhasználókat a veszélyre.

Forrás: euro.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre, jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom