Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Őrizetbe vették Ruttner Györgyöt

Az ügyvéd a gyanú szerint több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az átvett összegekkel később nem számolt el, hanem sajátjaként rendelkezett velük.
Jován László, Ruttner György budapesti ügyvéd védője megerősítette azokat a sajtóinformációkat, hogy ügyfelét őrizetbe vették csütörtökön.

Jován László az MTI megkeresésére megerősítette Ruttner György őrizetbe vételét, részletekről nem kívánt nyilatkozni.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közölte azt MTI-vel, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség csütörtökön gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette azt a budapesti ügyvédet, aki a megalapozott gyanú szerint 2010. és 2012. között több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem sajátjaként rendelkezett velük.

A főügyész közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint az ügyvéd 2010. és 2012. között ingatlanvásárlás fedezeteként négy ügyfelétől fejenként tízmillió forintot meghaladó összeget vett át ügyvédi letétként.

Az adásvételi ügyletek végül nem jöttek létre, ennek ellenére a sértettek által letétbe helyezett összegeket a gyanúsított sem a megállapodásokban szereplő határidőig, sem később nem adta át nekik. Az ügyészség szerint a pénzt az ügyvéd saját célra használta fel, ezzel jogtalan hátrányt okozott az ügyfeleknek, és rendszeres haszonszerzésre törekedett.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette, és a Budai Központi Kerületi Bíróságon indítványozta a házi őrizetének elrendelését.

A közlemény kitér arra is, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyvéddel szemben más ügyben, ügyvédi visszaélés bűntette, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt tavaly decemberben már vádat emelt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér: modellé válik Magyarország Európában

A sokat bírált unortodox gazdaságpolitika szokványos eszköztárat jelent majd Európában –… Tovább olvasom