Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Őrizetbe vették Szima Juditot

Őrizetbe vették Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát, aki ellen pénteken hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények gyanújával a Kaposvári Nyomozó Ügyészség indított eljárást.
A szakszervezet péntek éjjel a honlapján közölte, hogy Szima Juditot pénteki előállítása és kihallgatása után őrizetbe vették, és Szekszárdról Kaposvárra szállították. Az MTI-nek név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szombaton megerősítette az őrizetbe vétel tényét, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivőjét azonban nem sikerült elérni.

A szekszárdi székhelyű TMRSZ irodájában pénteken tartott házkutatást a nyomozóügyészség, majd Szima Juditot késő délután Szekszárdon gyanúsítottként előállították, és kihallgatása még késő este is tartott.

A Somogy Megyei Főügyészség pénteken annyit közölt, hogy "konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján" rendelték el a nyomozást. A teol.hu Tolna megyei hírportál meg nem erősített információi szerint a nyomozóügyészek elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a főtitkár költött-e, illetve ha igen, mennyit a szakszervezet pénzéből saját céljaira.

Baracz Vilmos, a TMRSZ vezető jogi ügyvivője az MTI-nek szombaton azt mondta: a szakszervezet vezetősége rendkívüli ülést tart, és "megteszik a szakszervezet működésének zavartalansága érdekében szükséges intézkedéseket".


Olvasóink írták

107 hozzászólás
 • 107. troppauerhummer 2011. június 06. 07:17
  „109!
  de szép lenne ha ilyen egyszerű lenne!”
 • 106. csergemerge 2011. június 05. 22:51
  „Derüljön ki az igazság!
  Addig fölösleges acsarkodni!
  Ha lopott, bűnhődjön!
  Ha nem, az bűnhődjön az, aki megvádolta!”
 • 105. pistimolnar 2011. június 05. 20:17
  „Rendvédelmisek! Az alcsúti Órsos azt nyilatkozta a @tv-nek, hogy ha a hálószobájába költöztök akkor sem enged! A hajduk nincsenek olyan sokan, meg kellene próbálni.”
 • 104. troppauerhummer 2011. június 05. 20:10
  „Hát elkezdődött! Elsőnek a vezetőket, majd később a tömeget vegzálják! Hamarosan megnyitják a recski tábor kapukat is a "demokrácia bajnokai"!!! Senki nem hiszi ezeket a vádakat!!”
 • 103. queenmargareth 2011. június 05. 16:16
  „94. bánki 2011.06.05. 09:24 :) nagyon sok emberrel beszéltem és megkérdeztem.Így tudom 100-ból 100 ezt vallja.
  Téged természetesen nem kérdeztelek így lett volna 99%.
  Én nem nézem le a hegesztőt, nem nézem le az aratót, nem nézek le egy fizikai dolgozót sem, hiszen ők termelnek! Mérnök nem tudna dolgozni, ha nem dolgoznának a keze alá.
  Az aki lenézi a kétkezi munkást mindent megmutat önmagából.”
 • 102. lukrecia 2011. június 05. 12:58
  „A nagy testver kozben azt hallgat le , figyel meg akit akar. Szervezkedjetek csak, minden mindig relativ.
  Itt mar regen az a kerdes, vegbe megy e , egyket testuletnel is a rendszervaltas elso csiraja???
  Vagy marad minden a regiben?”
 • 101. kispipin 2011. június 05. 12:50
  „68. barkzso 2011.06.04. 22:10
  Mielőtt hiteles forrásból idézel, nézz körül.
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=60&na_step=30&t=9062055&na_order=”
 • 100. Én2 2011. június 05. 12:45
  „gyuribá- azt gondolod, hogy a fideszesek nem ezt teszik??”
 • 99. gyuribá 2011. június 05. 12:10
  „Azért azt senki ne gondolja, hogy ez a csajszi minden ok nélkül került őrizetbe, egy sima kihallgatást követően! Egyébbként ezek a szakszervezetek -főállású- vezetői minden kontroll nélkül használják a "tagdíj", meg az ilyen-olyan pénzeket! Nincs felettesük, a "tagokat" meg lehet hülyíteni, hergelni, meg, hogy ez-meg-az a rendezvény milyen sok pénbe kerül!”
 • 98. gardiola 2011. június 05. 11:10
  „Szima Judit politikai fogoly!

  "Szima Judit bebörtönzése, az állam terrorjának ilyen leplezetlen, gátlástalan és koncepciós pereket idéző jellege ellen fel kell lépnie a magyar munkavállalóknak"
  Cikk Front kép - 280x185:

  A Tettrekész Magyar Rendőrség szakszervezete (TMRSZ) rágalomnak, hazugságnak és koncepciós eljárásnak tartja főtitkára, Szima Judit őrizetbe vételét. Szimát pénteken állították elő majd vették őrizetbe. Az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy a saját céljaira költötte a szakszervezet pénzét, és kilátásba helyezték előzetes letartóztatását.

  Az ügy előzménye, hogy a kormánynak a szerzett jogaikért, így a kedvezményes nyugdíjkorhatár megőrzéséért demonstráló rendvédelmi dolgozók képviselőivel folytatott tárgyalások során a jelek szerint sikerült megosztani a szervezeteket. A követelések mellett a TMRSZ állt ki a legeltökéltebben.

  Péntek esti közleményében a TMRSZ jogilag teljesen abszurdnak nevezi a gyanúsítást. "Az egyesülési jog alapján a szakszervezet maga választja meg vezetőit, maga alakítja ki a szabályait, maga határozza meg gazdálkodását és amellett, hogy betartja a különböző pénzügyi szabályokat és jogszabályi előírásokat - amelyeket az APEH (jelenleg NAV) ellenőrizhet a szabályszerűség vonatkozásában - csupán a tagság felé tartozik minden egyes forintról elszámolni"

  A szakszervezet szerint az ügyészségnek nincs hatásköre, hogy a szakszervezet gazdálkodását annak célszerűsége vagy indokoltsága alapján vizsgálja. Mint írják, a TMRSZ pénzügyeit könyvvizsgálójuk mellett az adóhatóság is rendszeresen vizsgálta, és mindent rendben talált.

  A TMRSZ szerint nem lehet véletlen, a szakszervezeti vezetőt épp akkor börtönözik be,amikor "a rendszerváltás remélhetőleg legnagyobb munkavállalói megmozdulását készíti elő", miként az sem, hogy őrizet 72 órás időtartama a szervezet demonstrációja után jár le.

  "Szima Judit bebörtönzése, az állam terrorjának ilyen leplezetlen, gátlástalan és koncepciós pereket idéző jellege ellen fel kell lépnie a magyar munkavállalóknak" - áll a közleményben. A szervezet ezért a június 6-ra meghirdetett demonstráción nem csak a rendvédelmi dolgozók szerzett jogai mellett immár "a politikai fogolyként fogva tartott" Szima Judit szabadon engedéséért is demonstrál.”
 • 97. Lehiggadt 2011. június 05. 10:48
  „Holló a hollónak nem vájja ki a szemét, de az egymásra uszított rendőrök igen...”
 • 96. tirpák 2011. június 05. 10:36
  „aszongya tettrekész magyar rendörség mekkora má :))”
 • 95. Zeppelin 2011. június 05. 10:18
  „Újra éljük a múltat...elszomorító, hogy erőből oldják meg a problémákat.
  Mit jelent ez ennek a kormánynak: EURÓPA, DEMOKRÁCIA, JOGÁLLAMISÁG...
  Úgy látom semmit. Csak és kizárólag ORBÁN, LÁZÁR, SEMJÉN és egy marionett figura, akit köztársasági elnökként "tisztelhetünk"”
 • 94. Parttalan 2011. június 05. 10:16
  „96. igazságkereső 2011.06.05. 09:57
  Milyen vád, milyen tények?
  Pl. ezek?

  Nemzetközi Antikorrupciós és Civilkontroll Iroda

  9024. Győr,
  Répce u. 50.

  2011. június 4.  Dr. Polt Péter
  Legfőbb Ügyészség  Kapja még a Katonai Föügyészség, a Tolna Megyei Föügyészség, Kaposvári Nyomozó Ügyészség, továbbá a Központi Nyomozó Ügyészség, és a TMRSZ.


  Büntetőfeljelentés hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt

  Tisztelt Legfőbb Ügyész úr!

  A televízió híradása és a TMRSZ honlapja alapján ismeretlen tettesek ellen hivatali visszaélés büntette és más bűncselekmények miatt büntető feljelentést teszek!

  Indoklás: a Tv hírműsora szerint a rendőrség ház kutatást tartott hűtlen kezelés gyanúja miatt.

  A vád hamis, s az eljárás rendjét súlyosan megsértő valójában a rendőri állomány személyi adatainak megszerzésére irányuló tevékenység melyet a Munka törvénykönyve tilalma miatt az 1992. évi LXIII. tv széndékos megsértése a Btk. 228/A § alapján személyi adatokkal való visszaélésnek, valamint a Mt. 4. § (1) (2) és (3) rendelkezéseinek súlyos megsértése, továbbá a Mt. 21. § (1) (2) megsértése miatt továbbá Mt. 23. § (1) és (2) szakszervezeti tevékenység akadályozása miatt, mivel az eljárásban intézkedő rendőrők magatartása erre utal és ezt eredményezi.

  Mivel a Be. Rendelkezése a feljelentés kiegészítése során a törvényességi felügyeleti jogkört gyakorló ügyész előzetes vizsgálata után lehetséges. Azonban jogerős bírósági ítélet szerint a szakszervezeti tevékenység nem minösül gazdasági tevékenységnek így az elkövetett cselekmény gyanúja hiányzik, nincs gazdasága ezért nincs is vagyona, tehát nem lehet sajátjaként kezelni senki által, mert de jure nem létezik. Továbbá a törvényességi felügyeletet gyakorló ügyész nem folytatott le vizsgálatot annak a hatáskörét elvonták. Éppen ezért a nyomozás vezetőjét a házkutatási parancs kibocsátóját, feljelentem. Ugyanis a feljelentés nem a törvényességi felügyeleti jogkört gyakorló ügyésztől származik így annak hatáskörét elvonták. Továbbá, rendőr nem vehet részt rendőri szakszervezet ellen folytatott házkutatásban. Szakszervezet tevékenységének akadályozásában nem vehetnek részt ezért parancs megtagadási kötelezettségüket elmulasztották. Így az akcióban részt vett személyek egyben katonai büntettet is végrehajtottak, amely során a parancsot kiadó személy elöljárói hatalmával visszaélt. Hiszen Önös céljaira foglalkoztatta a rendőröket. Egyben a cselekményben a feltüntetett Kaposvári Nyomozó Ügyészek is hivatali helyzetükkel visszaéltek, ugyanis a szakszervezet mely műkődése független megfelelő bizottságokkal rendelkezik s a gazdálkodásért egyértelműen a felelősség nem terhelheti Szima Juditot. Mivel a Legfőbb Ügyész utasítását súlyosan megsértették ezért kérem a Kaposvári Nyomozó Ügyészség tagjainak hivatali visszaélés miatt a hivatalvesztési eljárásuk megindítását. Rájuk is vonatkozik a 13/1994 legfőbb Ügyészi utasítás. Így az eljárás színlelet, látszólag hivatalos, amely alapján viszont hamis közokiratok keletkeztek.

  Mivel az eljárásban katonai bűncselekmények is történtek, ezért a teljes ügy kimenetelét illetően hivatali visszaélés tárgyában bűnszövetség jött létre melyre tekintettel a Kartonai Ügyészség rendelkezik hatáskörrel. Ugyanis rendőri vezetö katonai bűncselekményében bűntársként vettek részt az ügyészek is.  Tisztelettel,  Nagy Zoltán
  ügyvezető”
 • 93. igazságkereső 2011. június 05. 09:57
  „Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, de ha bebizonyosodik a vád, akkor a legteljesebb szégyen a FRSZ főtitkárára nézve, épp ezért teljesen irreleváns #85.SADAF hozzászólása! Kívülállóként,csupán hozzászólóként egészen biztos,hogy nem ismeri a témában felhozott tényeket teljes egészében!”
 • 92. Parttalan 2011. június 05. 09:56
  „Ha a kövi képviselő választást nem tudja elsummantani (ami EU és NATO tagként kissé problematikusnak tűnik),
  tutkó, hogy nem tud ismételni.
  Persze addig még sok kárt lehet okozni.

  A legfontosabb: Addigra elő kell állnia egy hiteles, az eddigi levitézlett politikai-gazdasági elittől független, valóban demokratikus, a NÉP által elfogadható és MEGÉRTHETŐ formációnak.

  Használati utasításként addig is:
  www.kibulizottorszag.net”
 • 91. bánki 2011. június 05. 09:24
  „90. queenmargareth 2011.06.05. 09:00

  Tényleg ? Éltél dolgoztál a hetvenes - nyolcvanas években? Ittuk a köbányait, a hegesztőm többet keresett mint én mérnökként, ( és nem értette miért dolgozunk egy olajmezőben ? ) Kádár elvtár meglátogatta az iskolánkat előtte meg hazaküldtek mert nem volt fehér gallér az egyen kék köpenyemen, 73 -ban az Ifjúgárdista haverommal ( este a felvonulás után lévén azonos lakótelepen laktunk sétáltunk haza felé) együtt zargattak a rendőrök március 15-én, létezett az üzemi ,,tizennégy szög" párt, szakszervezet, KISZ és a főnökség, a főiskolára beírattak néhány érettségi nélküli bányászszakmunkást, egy sem végezte el - majd hülye lett volna fél pénzért mérnöknek lenni,

  Összefoglalva : tényleg jó volt a 70-es és nyolcvanas évek, fiatalok voltunk, langyos ,,népi demokrácia" volt ,,foss", de kiszámítható. Az emberek alapvető igénye a kiszámíthatóság és ez valóban nincs meg. Ezért flusztrált a társadalom. Na arról aztán ne is beszéljünk, hogy politikusaink átvették az angolszász oktatás mellett az ,,oszd meg és uralkodj" elvét.”
 • 90. orbántorgyánpolgárikormány 2011. június 05. 09:23
  „Olyan ismerős a szitu az ´50-es évekből.
  Az biztos, hogy Orbán Rákosi pajtás legjobb magyar tanítványa és még Hornt pufajkásozták le :))
  Remélem a szegedi fideszkdnp-sek nyugodtan járnak a városban és nem zavarja őket, ha nem fogadják a köszönésüket!”
 • 89. deszkás 2011. június 05. 09:22
  „A volt amerikai szakszervezetek felszámolása is hasonlóan történt.”
 • 88. UtólagKapitány 2011. június 05. 09:17
  „Nekem senki ne mondja, hogy ez nem volt várható. Vásárhelyen mondott ezt azt lézerről, ami tegyük hozzá igaz is, amit nyílván jancsika nem tűrt. Ennyi...”
107 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság Bőn - rendőrkézen az elkövető

Holtan találtak a Vas megyei Bő belterületén egy 22 éves férfit, nem sokkal később elfogták a… Tovább olvasom