Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Őrizetben a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje

Miskolc - Rongálás miatt szabálysértési őrizetbe vették Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, aki délutáni sajtótájékoztatóján eltávolított egy MSZP-s plakátot, azt kifogásolva, hogy a szocialisták felülragasztják a Jobbik plakátjait.
A párt közleményben adott hangot felháborodásának és annak a véleményének, hogy Szegedi Mártont politikai okokból tartóztatták le.

A Jobbik miskolci polgármesterjelöltje vasárnap délután tartott sajtótájékoztatót Miskolcon, az Újgyőri főtér villamosmegállójában. Itt bejelentette, hogy saját kezűleg távolít el egy MSZP-s plakátot, mivel a szocialisták felülragasztják sajátjaikkal a Jobbikéit, holott ezzel törvénysértést követnek el. Ezt követően levette egy villanyoszlopról Káli Sándor miskolci MSZP-s polgármesterjelölt plakátját annak ellenére, hogy ennek következményére a rendőrség figyelmezette.

A hatóság ezután állította elő Szegedi Mártont, akit gyorsított eljárás keretében kívánnak bíróság elé állítani.

A Jobbik szerint Szegedi Márton a sajtóeseményen a választási eljárásról szóló törvénynek megfelelően próbálta a sajtó előtt bizonyítani, hogy a "magát magyarnak nevező szocialista párt olyan módon fedte le a Jobbik miskolci plakátjainak zömét, hogy az károkozás nélkül nem eltávolítható".

A rendőri fellépés a Jobbik véleménye szerint hibás volt, de ezen túl különösen elkeserítőnek nevezik azt, hogy a rendőrséget "még mindig a demokratikus magyar pártok ellen vetik be, miközben Miskolcon, de az egész országban romokban hever a közbiztonság".

"Szemben Orbán Viktor két hetes ígéretével, az emberek, nemhogy az utcákon, még a saját otthonukban sem érezhetik magukat biztonságban, köszönhetően többek között az ehhez hasonló, teljesen felesleges rendőri akcióknak" - írták.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Titanilla 2010. szeptember 28. 13:17
  „A múlt héten /többen is láttuk/ a Budapesti köruton letéptek egy mszp plakátot, és egy B.Nagy plakátot tettek a helyére. Mondhatom senkit nem érdekelt. Még csak megsem állt senki. Igy vanez jól, nem kell törödni semmiféle plakáttal.”
 • 24. Titanilla 2010. szeptember 28. 13:09
  „dodó! Te miért a DM-be irsz, ha miskolci vagy? Ha meg szegedi vagy, hagyd a témát a miskolciakra, majd elintézik.”
 • 23. FeketeMamba 2010. szeptember 27. 18:56
  „Több helyen a jobbig tiltott helyre ragasztott , köztük középületekre azokat megrongálva. Ez is megérne egy cikket.”
 • 22. FeketeMamba 2010. szeptember 27. 18:54
  „20ast kéretik moderálni mivel bűncselekményre való felhívást tartalmaz. Ez így 5évtl számolandó. Ellenkező esetben megteszem a feljelentést. Köszöntem.”
 • 21. FeketeMamba 2010. szeptember 27. 18:53
  „kiengedték mivel a rendőröknek megtiltották, hogy tanúként jelen legyenek a tárgyaláson. Íme a demokrácia. <moderálva>”
 • 20. achilleus 2010. szeptember 27. 14:46
  „18. hozzászólás cyt 2010.09.27. 14:01
  Ja, én a miskolci jobbikos szimpatizánsok helyében egy éjszaka felülragasztanám a kálista-banda plakátjait fehér lapokkal, mert az úgy látszik, nem számít bűnnek Miskolcon.”
 • 19. achilleus 2010. szeptember 27. 14:37
  „18. hozzászólás cyt 2010.09.27. 14:01
  ;-) És a hatóságnak, miután kiderült az MSZP-s Káli jogsértése, közre kellett volna működnie a jogsérelem megszüntetésében, EHELYETT letartóztatják a bejelentőt. Nevetséges.”
 • 18. cyt 2010. szeptember 27. 14:01
  „Érdekes, hogy egyedül ´achilleus´ mutatott rá itt a lényegre; arra, hogy miért is tette azt, amit tett, a miskolci Jobbikos jelölt. Az is érdekes, hogy erre a dologra sem a cikk, sem a többi médiatermék nem tért ki. Pedig a TV-ben jól látható, hogy amikor eltávolítják a Káli reklámot, alatta van valami (!!!). Az én olvasatomban tehát az MSZP-s követett el ELŐSZÖR hibát, amit -- sajnos -- a Jobbikos is egy hibával szeretett volna korrigálni. Én tehát igazságtalannak érzem azt, hogy csak a Jobbikkal szemben történt rendőri intézkedés.

  Egyébként meg nem értem, miért kell itt egészen más témában "forumozni"; a Jobbik cigánypolitikájáról van lehetőség más helyeken is eszmét cserélni;itt a plakátháború a téma.”
 • 17. achilleus 2010. szeptember 27. 11:42
  „Ha Káli és károkozó társai rongálhatnak, miközben a megkárosított a kárelhárítást demonstrálja a hatóság előtt, és ezért a megkárosítottat ítélik el, az a jogrend szégyene. Börtönbe kÁLIVAL IS!”
 • 16. achilleus 2010. szeptember 27. 11:38
  „EZESETBEN - Ha Káli elvtárs plakátja alatt a jobbikosé volt, akkor Kálit - mint felbujtót - kéretik börtönbe helyezni. A sunyiság súlyosbító körülmény.”
 • 15. egyszerűvállalkozó 2010. szeptember 27. 08:09
  „Kedves Mignon!
  Jól látod a problémát, de sajnos a hasonlatod kicsit sántít.Az ausztráliai őslakosok valóban nem akarnak szocializálódni, de ők nem is mennek el betörni, lopni, verekedni csapatostul a városokba. Ők jól érzik magukat a saját természetes közegükbe.Sajnos a romák egy jelentős hányada viszont nem így tesz.Épp tegnap voltam a szemtanúja a Lidl-ben egy esetnek mikor két román cigány lopott és a biztonsági őr elkapta őket.Úgy rohangáltak mint a mérgezett egér és nekimentek az őrnek is.Ha nem akarnak szocializálódni az ő dolguk, költözzenek rezervátumba és hagyják a tisztességes embereket békén.És akkor biztos nem fogjuk őket utálni.Nem minden cigányról beszélek, nem általánosítok, csak a deviáns viselkedésűekre gondoltam.”
 • 14. arany30 2010. szeptember 27. 07:20
  „jé és jobbik volt!!!!!!szégyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bünözö!”
 • 13. jozko 2010. szeptember 27. 00:36
  „Ha ilyenek, nincs mit szégyellniük!
  Nem a sötétség leple alatt, suttyomban rongálták más párt plakátjait, hanem világos indokkal, éppen a választási rend fenntartása érdekében!
  Sok , régóta görgetett problémát másképpen nem is lehet megoldani, csak ha belevágnak a közepébe!

  Nem rongálás és önbíráskodás történt, hanem figyelemfelhívás!
  Egy plakátot távolítottak el!
  Nem egy egész kordont!”
 • 12. FeketeMamba 2010. szeptember 27. 00:01
  „Remélem kap 60napot.Megérdemelné. <moderálva>”
 • 11. jozko 2010. szeptember 26. 23:55
  „Hátha még kordont is bontottak volna!”
 • 10. totya66 2010. szeptember 26. 21:22
  „Érdekes nálunk (Vásárhely) Ugyan nincs nagy plakátolás hiszen Lázárnak hozni kell a bizalmat Orbán felé. De azért az MSZP plakátját folyamatosan lekaparják pedig az is alig van. Persze biztos a Jobbikos vagy LMP-s szavazók hiszen a Fideszesek ennél sokkal kulturáltabbak. Vagy nem??”
 • 9. dodó 2010. szeptember 26. 21:16
  „Ezúton szeretném a tisztelt sajtó és a választópolgárok figyelmét felhívni a törvénysértések százaira, amit az MSZP nap, mint nap elkövet a hatályos magyar törvényeket sárba tiporva.

  Kénytelenek vagyunk évek óta eltűrni, hogy Káli Sándor és korrupt szolgái, magukat hatalmuknál fogva a törvényen kívül helyezve, büntetlenül bármit megcsinálhassanak az adófizetők milliárdjainak ellopásától- a plakátjaink megrongálásáig.
  Az MSZP az elmúlt kampányidőszakban, csak általunk dokumentált példák szerint, több mint 250 ízben rongálta meg, takarta le plakátjainkat, valamint magukat egy miskolci törpepárt aktivistájának valló személyek, fotókkal és tanukkal bizonyíthatóan, több mint ezer JOBBIKOS plakátot távolítottak el.
  Ezek ellen és hasonló esetek ellen folyamatosan teszünk feljelentéseket, viszont ezeknek belátható időn belül semmilyen következménye nincs.
  Ezért döntöttem úgy, hogy ezzel is üzenve az impotens országvezetőinknek, saját kezűleg fogom levenni az MSZP törvénysértő plakátjait.
  Természetesen szó sincs rongálásról, szó sincs lopásról, kollégáim a plakátokat még a mai napon visszajuttatják sértetlen állapotban a miskolci MSZP-irodába.

  Üzenem Káli Sándornak, hogy az ő ideje lejárt. Rendet fogunk tenni Miskolcon!
  Szegedi Márton, a B.-A.-Z. Megyei Jobbik alelnöke, a miskolci Jobbik elnöke, polgármesterjelölt”
 • 8. Mignon 2010. szeptember 26. 21:16
  „Ausztraliaban, az öserdö lakosai a "Buschmänner" soha nem akarnak

  az angliai Ausztraliaban, a Commonwealth-be asszocialodni.
  Eszük agaban sincs.

  Nyilaznak, halasznak es vadasznak tovabbra is.

  Az ausztral tarsadalomnak megis egy szerves resze, amire büszkek.

  Ausztralia, egy fejlett civilizalt tarsadalom.

  Magyarorszag, ebben a kerdesben, kb. 300-evet le van maradva.”
 • 7. k.elvis 2010. szeptember 26. 21:03
  „Az Orbán kormány nem fog tudni megbírkózni ezzel a problémahalmazzal, amit a szoclib kormány ráhagyott.
  Csak drasztikus, radikális kormányzati lépésekkel lehetne az országot kivezetni a bajból, amit a fidesz nem akar vagy tud megtenni.Kb 2 év múlva megbuknak, ekkor jön el a Jobbik ideje, akik meg merik tenni azt amit a fidesz nem.Tudják ezt a fidesznél, ezért támadják a Jobbikot minden hozzájuk köthető médiában/hír, echo, magyar hírlap stb./.”
 • 6. k.elvis 2010. szeptember 26. 21:01
  „Ha valaki nem akar beállni a sikkasztók és hazaárulók táborába , akkor az radikalizálódik.”
25 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

Budapest - Kisorsolták a KENÓ nyerőszámait. Tovább olvasom