Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Őrizetben az ötödik bombagyártó

Elfogták az áprilisban rendőrkézre került bombagyártók ötödik társát. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai pénteken délelőtt egy budapesti lakásban csaptak le a körözött férfire.
Pest megye több pontján összesen négy embert fogtak el áprilisban, akik minden jel szerint robbanószerkezeteket gyártottak és politikusok ellen akarták használni azokat. Jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel kapcsolatos ügyet.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, az áprilisban elfogott négy férfi egyike a gyanú szerint robbantást hajtott volna végre április 8-áról 9-ére virradó éjjel Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő adonyi házánál. A gyanú szerint egyébként 2007. decemberében ő lőtt Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára is.

"Állami szerv kényszerítése céljából, fegyverrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette" - ezzel gyanúsítják a hivatalos megfogalmazás szerint. Ezenkívül gyanúsítják emberölés előkészületével, robbanóanyaggal és lőfegyverrel visszaéléssel is.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője közleményében pénteken úgy tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy délelőtt elfogták az ügy ötödik gyanúsítottját. Az ügyészség szerint a pénteken délelőtt Budapesten elfogott férfi 2009. április 8-án este Százhalombattán azért találkozott azóta már előzetesben lévő társával, hogy összeszereljék a labdába rejtett bombát, amit egy országgyűlési képviselő házához akartak szállítani és felrobbantani.

Az új gyanúsított százhalombattai lakásának alagsori helyiségében több mint egy éve tárolt bombák készítésére alkalmas robbanóanyagot és más eszközöket. Mind az országgyűlési képviselő - Ecsődi László - ellen tervezett merénylethez felhasználni kívánt, mind pedig a százhalombattai házban lefoglalt robbanóanyag alkalmas volt emberi élet kioltására.

A Központi Nyomozó Főügyészség emberölés előkészületével és robbanóanyaggal, robbantószerrel visszaéléssel gyanúsítja. A férfi megtagadta a vallomástételt, de egyelőre nem élt panasszal a gyanúsítás ellen. Azt mondta, hogy ezt később fogja megtenni. Őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az IMF hitel meghosszabbítását kérheti Magyarország

Magyarország további segítséget kérhet a Nemzetközi Valutaalaptól a következő évben, ha a piaci… Tovább olvasom