Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Örömhír SMS-ben

Kevesen tudják, hogy reggelente SMS-ben (is) kaphatnak Örömhír-üzenetet. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kezdeményezése a sajátos, mobilos igehirdetés.
A katolikus egyház a tömegkommunikációs eszközök adta újszerű lehetőséget akarja kihasználni azzal, hogy 2003 nagycsütörtökjén a püspöki konferencia titkársága és a T-Mobil (akkor Westel) Távközlési Rt. együttműködése alapján úgynevezett Örömhír-üzenet küldését kezdte meg SMS-ben a wapon.

Szerdahelyi Csongor, az egyház sajtóirodájának vezetője a Kisalföldnek elmondta: tavaly igazából nem került a köztudatba az evangélium hirdetésének ez az új és korszerű fóruma, ezért szeretnék „felerősíteni" az ezzel kapcsolatos kommunikációt.

– Mindenkit ott és úgy kell elérnünk, ahogy a korszellem diktálja. Nem szabad kihagyni a lehetőségeket, ezért egyházunk a rendkívül népszerű mobilszolgáltatást a keresztény tanítás és a felebaráti szeretet hirdetésére kívánja felhasználni – mondta a sajtóiroda vezetője.
Az előfizetők reggelenként 6 órakor SMS-ben kapják meg a nap lelki üzenetét: egy-egy rövid segítő bibliai idézetet. A tegnapi ez volt:
„ Zengjetek dalt az Úrnak, mert csodás dolgokat vitt végbe, szerezzen tudomást róla az egész világ." (Iz. 12,5.)

A kéthetenként megújítható szolgáltatás díja 240 forint és az áfa, amely 14 üzenetet tartalmaz. Aki igénybe szeretné venni a szolgáltatást, annak mobiltelefonjáról el kell küldeni az „örömhír" szót SMS-ben a (90) 633-111-es számra. A Magyar Katolikus Egyház és a T-Mobile Magyarország Rt. a mobilszolgáltató önköltségének levonása után a bevételt karitatív célokra ajánlja fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László-díjjal jutalmazta Győr

Győr önkormányzata a  helyzetű munkavállalók elhelyezkedési esélyeinek javítása érdekében… Tovább olvasom