Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Örömünnep lesz

Hamarosan egyéves születésnapunkat ünnepelhetjük. Az éneklés öröme hozta össze kis nyugdíjascsapatunkat, a Győr-szigeti Márvány Dalkört 23 fővel.

Zenei vezetőnk Burdi István, aki szívvel-lélekkel dirigálja a heti egyszeri próbákat s fellépéseket. Nagy örömünkre a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete által meghirdetett Országos Tabányi Harmonika Gálán Keszthelyen ez év szeptember 23-án 179 résztvevő közül I. helyezést ért el.
A zene, az éneklés egy jelképes híd a szívek között. Többször megtapasztaljuk rendezvényeken, fellépéseken. Október 9–10-én egy Győr–Okinawa hidat építettünk. Kilencedikén a japán csoport tett látogatást nyugdíjasklubunkban. A tagok által sütött házi süteménnyel, virslivel, üdítővel s népdalcsokorral vártuk őket. Pk is bemutatták a táncukat, énekeltek. Majd fotózás, közös tánc következett, emelkedett volt a hangulat.
Tizedikén pedig hálából és kíváncsiságból részt vettünk a József Attila Művelődési Házban rendezett táncgálán, ami nagy élmény volt. Szeretetet adni és kapni egyformán jó, amit ki lehet fejezni tánccal, énekkel is. A másik ember örömét látni siker. A siker pedig elevenen tart, ösztönöz az újabb tettekre. Sok apró örömből aztán örömünnep lesz.
Horváth Károlyné, a Győr-szigeti Nyugdíjas Klub tagja

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A díszítés és a művészi tálalás fortélyai

A karácsonyra megjelenő, olvasóink által beküldött receptekből válogatott szakácskönyv készítése… Tovább olvasom