Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Orosz filmhét Győrben

Az orosz kultúra és filmművészet iránt érdeklődőket várnak az orosz filmhétre, január 12. és 16. között.

Január 12, szerda, Rómer ház

Rómer terem - 18:20 „Borisz Godunov", oroszul beszélő dok.film az „ Orosz történelem rejtélyei" sorozatból.
Ezt követően találkozó Vladimir Romanovval, a film forgatókönyv-írójával és a budapesti orosz filmhetek szervezőjével. Szükség esetén tolmácsot biztosítunk.

Január 13, csütörtök, Rómer ház

Rómer terem - 17:40 „Az élet egy csoda" - Kusturica filmjének országos bemutatója (majd egy hétig napi 2 előadással lesz megtekinthető)

Január 15. szombat, Lloyd mozi

20:00 „Csudafilm" - Rágalyi E. r., Kern A. fősz.. filmbemutató, közönségtalálkozó, a hét többi napon - csak a magyarul beszélő orosz filmek lesznek. (Lásd Lloyd)

Január 16. vasárnap, Rómer ház

15:00 „A jósnő receptje" (Recept koldunji) - oroszul beszélő, fiatalos női film, 95 perc r.:T.Voronjeckaja, f.:V.Csernih

A „Moszkva nem hisz könnyeknek" nagy sikerű veterán forgatókönyvírójának közremüködésével igazi fiatalos női film készült. Ez a felnőtteknek szóló mese a ma oly divátos romantikus vigjáték formájában, harsány külsőségekbe rejtett, finom irónijával próbálya körüljárni a boldogság igencsak összetett, örökzöld problémáját. Amikor Polina, sikeres balerina, színház elhagyása mellett dönt, étében új kórszak kezdődik - a szerelem, a saját maga keresése. Gyermeket akar és sokan segítenének abban. Aki igazan segített a boldogság elérésében - egy Batman nevű arany retrivjer kölök. A tolmácsolást megoldott, a film után beszélgetésre invitálnak a rendezők.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkajogi esetek 4.

Nem kellett volna-e véglegesíteni valakit, aki hat éven át határozott idejű munkaszerződéssel… Tovább olvasom