Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Országgyűlés: a rendőrtiszt-helyettesek 30 százaléka legyen roma

A miniszterelnök felszólalásával kezdődik ma a 2011-es költségvetés tárgyalása az Országgyűlésben.

A szegedi lézerprojektről és a hamis gyógyszerek terjedéséről, a 98 százalékos különadó beterjesztéséről, a komáromi Új Duna-hídról, az 1956-os megtorlások felelőseinek elszámoltatásáról és a fogyatékos intézmények felújításáról volt szó többek között az interpellációs hozzászólások között hétfőn a parlamentben. A képviselő napirend előtt a vidék gazdaságáról, a nők nyugdíjba vonulásáról, a magánynyugdíj-pénztári rendszerről, valamint a romák helyzetéről beszéltek az Országgyűlésben.

A részletekért olvassa el beszámolóinkat!

MSZP a panelek felújításáról

Kovács Tibor (MSZP) emlékeztetett arra, hogy az akkori önkormányzati miniszter 2008-ban hirdetett pályázatot a panelházak felújítására.

Kijelentette, hogy az önkormányzatok teljesítették vállalásaikat, de azóta viszont a lakók és a kivitelező cégek is egyre türelmetlenebbül várják a támogatások megérkezését.

Czomba Sándor államtitkár azt mondta, hogy a pályázati döntéseket nem a tárgyévi, hanem a későbbi évek terhére hozták meg. Közölte, hogy amikor a szocialista kormányok meghozták a döntéseiket, akkor nem volt meg a támogatások fedezete.

Hozzátette, hogy a jelenlegi kormány új programot indít az energiatakarékos épületfelújítás támogatására, amelyet előrelépésnek nevezett, mert a hagyományos technológiájú épületek korszerűsítésére is lehet majd pályázni. Megjegyezte, hogy megváltozik a pályázati rendszer, így a finanszírozás is.

Elmondta, ettől függetlenül a társasházak nem kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy ne jussanak hozzá a támogatásokhoz.

A képviselő a választ nem fogadta el. A Ház viszont 216 igen szavazattal, 97 nem ellenében igen.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, szocialista képviselő és Lendvai Ildikó a Magyar Szocialista Párt (MSZP) frakcióvezető-helyettese beszélget az Országgyűlés plenáris ülése előtt. Fotó: MTI
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, szocialista képviselő és Lendvai Ildikó a Magyar Szocialista Párt (MSZP) frakcióvezető-helyettese beszélget az Országgyűlés plenáris ülése előtt.
Fotó: MTI

A Házelnök üdvözölte a török delegációt

Kövér László az interpellációk között, mielőtt átadta volna az ülés vezetését, köszöntette a Nagy Török Nemzetgyűlés Európai Integrációs bizottságának magyarországi látogatáson tartózkodó és a díszpáholyban megjelenő elnökét és a vele utazó delegációt.

Jobbik a gyógyszerekről

Bertha Szilvia (Jobbik) visszavonta interpellációját, frakciótársa Kiss Sándor azzal fordult a nemzeti erőforrás miniszterhez, hogy - mint mondta - a hamis gyógyszerek terjedése tekintetében Magyarország viszonylag jó helyzetben van, mert csak 3-5 százalékra teszik a hamis gyógyszerek előfordulását az uniós 10 százalékkal szemben.

Közölte, hogy a viszonylag jó helyzet a zárt gyógyszerforgalmazási rendszernek köszönhető, de ha ebben bármilyen változtatást eszközölnek, akkor az akár halálesetekhez is vezethet. Feltette a kérdést, hogy mikor és milyen formában akarnak fellépni a probléma ellen.

Réthelyi Miklós kijelentette, hogy a kormány tudatában van a hamis gyógyszerek terjedése által okozott veszélynek. Kijelentette, hogy a legális gyógyszerértékesítés biztonságosnak mondható. Közölte, hamarosan az Európai Parlament is elfogad egy irányelvet, amelytől a védekezés szintjének növekedése várható.

A képviselő a választ nem fogadta el, az Országgyűlés viszont 259 igen szavazattal 42 nem vokssal és hat tartózkodás mellett igen.

MSZP: egyenlő mércével mér-e az ügyészség?

Molnár Csaba azt a kérdést tette fel interpellációjában, hogy egyenlő mércével mér-e az ügyészség. Párhuzamot vonva a sukorói teleküggyel, azt mondta, hogy az elmúlt egy évben jobboldali politikusok egész sora fejtett ki nyomást az ügyészségre, hogy büntetőeljárás induljon a volt kormányfő ellen.

Arra volt kíváncsi ennek analógiájára, hogy terveznek-e hivatali visszaélés gyanúja miatt büntetőeljárást indítani a különadó beterjesztői ellen is. Utalva arra, hogy az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a jogszabályt, azt mondta, szerinte pontosan ugyanaz történt, mint a Sukoró miatti feljelentésben foglaltaknál.

Kovács Tamás válaszában kiemelte: a sukorói ügyben folyik a nyomozás. Kijelentette: folyamatban lévő eljárásról nem adható felvilágosítás. Arra a felvetésre, hogy terveznek-e eljárást a 98 százalékos különadó-javaslat benyújtói ellen, azt mondta: az Országgyűlés törvényalkotási folyamatának vizsgálata nem tartozik az ügyészség feladatkörébe, és nem tervezik büntetőeljárás elindítását.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament viszont 291 igen, 40 nem és 2 tartózkodással igen.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője (b) és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélget az Országgyűlés plenáris ülése előtt. Fotó: MTI
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője (b) és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélget az Országgyűlés plenáris ülése előtt.
Fotó: MTI

Fidesz: megépül-e a komáromi Új Duna-híd?

A fideszes Molnár Attila a komáromi Új Duna-híd megépítéséről kérdezett, kiemelve: azt regionális igények is szükségessé tennék. Az új híd dél és észak Komárom nyugati részén épülne fel, s azon az autósok mellett kerékpárosok és gyalogosok is átkelhetnek. Szerinte megépítése a szlovák-magyar kapcsolatokra is jó hatással lenne, s újabb kapcsot jelentene a felvidéki magyarsággal, újabb fontos mérföldköve lenne a történelmi megbékélésnek.

Azt kérdezte, van-e kormányzati szándék, hogy az új komáromi Duna-híd megépüljön, és ha igen, ez mikorra várható?

Völner Pál államtitkár válaszában kiemelte: szakmapolitikai siker, hogy a szlovákok eredeti elképzelésével szemben Komáromnak nem a keleti, hanem a nyugati részen épülne fel a híd. Közölte: 2010. októberében lezajlottak a kétoldalú szakértői egyeztetések, egyik fél sem látott akadályt a híd felépítésére. A vonatkozó egyezmény 2012-ig történő elfogadása reális. A beruházás várhatóan a 2014-20 közötti uniós finanszírozási programban közösségi támogatással valósulhat majd meg.

A képviselő a választ elfogadta.

Jobbik: miért nem történtek meg a felelősségre vonások?

Szilágyi György az 1956-os eseményeket és a véres megtorlásokat idézte fel, többek között elmondta, hogy közel 400 embert végeztek ki, 13 ezer embert internáltak, tízezreket figyeltek meg, tettek listára, és mintegy 200 ezren az emigrációt választották. Az állampárt vezetői irányították ezeket a történéseket - mondta, hozzátéve: a Jobbik és a Fidesz is azt ígérte, hogy elszámoltatják a bűnösöket, s igazságokat szolgáltatnak. Ők szeretnék ezt az ígéretüket betartani, s elszámoltatni a bűnösöket akár 60 évre visszamenőleg - közölte, és szóvá tette, hogy Biszku Béla ügyében a nyomozást elutasították. Miért nem került sor a felelősségre vonásra? - kérdezte, s azt mondta, meg kellene keresni a lehetőségeket a magyar és nemzetközi jogban erre.

Kovács Tamás válaszában utalt az Alkotmánybíróság határozatára, és beszélt többek között arról, hogy az elévülő bűncselekmények újra büntethetővé tétele alkotmányellenes. Az ügyészség mindent megtett, hogy a korábbi bűnelkövetők ne kerülhessék a felelősségre vonást - mondta a legfőbb ügyész, példaként említetve a sortüzek ügyében hozott jogerős ítéleteket. Rámutatott: a Biszku-ügyben az ügyészség határozatával szemben a feljelentő panasszal élhet, a határidő még nem járt el.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament viszont 258 igen, 35 nem és 5 tartózkodással jóváhagyta.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője (b) és Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettese beszélget az Országgyűlés plenáris ülése előtt. Fotó: MTI
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője (b) és Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettese beszélget az Országgyűlés plenáris ülése előtt.
Fotó: MTI

LMP a fogyatékosok bentlakásos intézményeiről

Szabó Tímea interpellációjában felidézte, hogy az Országgyűlés 2010. februárjában elfogadta a Fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségéről szóló törvénymódosítását, amellyel lemondott a fogyatékos emberek nagy létszámú bentlakásos intézményeinek 2011 előtti kitagolásáról, a nagy intézmények kisebb, lakóotthoni és egyéb lakhatási formákkal való kiváltásáról. A módosításban azonban egyúttal vállalta, hogy 2013-ig EU-s források felhasználásával a nagy intézetekben élő 1.500 lakó kitagolását megoldja, és azt is, 2010. december végéig ütemtervet készít a kitagolásról. Az elmúlt hónapokban több olyan EU-s támogatásról érkezett hír, amelyek szerint nagy létszámú intézetek felújítását támogatják. Azt kérdezte, hogyan kívánja biztosítani a minisztérium, hogy ne történhessen meg a meglévő intézmények folyamatos felújítása EU-s forrásokból. Mi a biztosítéka annak, hogy a pályázatokat nem teszik elérhetővé nagy intézmények számára - firtatta?

Réthelyi Miklós miniszter válaszában kiemelte: a Gyurcsány-kormány 2005-től csökkentette a szociális támogatásokat, a legtöbb esetben nominálisan 15 százalékkal. Az is sújtotta az intézményeket, hogy a fix támogatások jelentős részét pályázati forrássá alakították át, így az intézmények gazdálkodása kiszámíthatatlanná vált - mutatott rá. A jelenlegi kormány a célja, hogy előrelépést érjenek el - tette hozzá, s elmondta, hogy a 2010. második félévi munkaterv szerint a bentlakásos szociális intézmények kitagolására, kis intézményekre vonatkozóan az előterjesztést készítenek.

A képviselő a választ elfogadta.

Az LMP a vidék helyzetéről

Mile Lajos arról beszélt, hogy az országgyűlés megalakulása óta "észvesztő iramban", és "hideglelős szervezetlenséggel" folyik a munka, a körültekintés, az igényesség, a minőség helyett gyakran a mindent elsöprő többségi akarat alapján. A mennyiséggel nincs baj, "az igazán nagy baj az, hogy az előterjesztések meghatározó része a pozíciók megszerzésére, megerősítésére, a riválisok kizárására, az intézmények átalakítására irányul" - mondta az LMP-s képviselő.

Kiemelte: vidéken kisvállalkozók panaszkodnak, hogy nem tudják az adóterheket fizetni, gazdálkodók panaszkodnak, hogy a termelési feltételeik egyre rosszabbak, mert az eddig vidékfejlesztésnek nevezett politika ellehetetlenítette őket. A termőföld-spekulációs birtokösszevonások tönkretették a kistermelőket, és ellehetetlenítették a jó birtokszerkezet kialakulását - tette hozzá.

Az iskolák nem tudják megtartani a jó képességű fiatalokat, így kiveszőben a tehetséges, motivált pedagógusi háttér, és az MSZP nyolc éve alatt bezárt kisiskolák sem nyitották meg ősszel a kapuikat - folytatta a politikus, feltetéve a kérdést: hogyan várhatjuk el a fiatal családoktól a gyermekvállalást, ha a méltó életminőségre, a tisztességes munkából származó jövedelemre az esélyt sem teremtik meg vidéken?

Ángyán József államtitkár azt válaszolta: a Gyurcsány-Bajnai korszak nyolc éve elképesztő állapotot teremtett vidéken, nem egyszerű ebből a mélységből újra talpra állítani azt. Közölte: a kormány talpra állítja a vidéket, úgy, hogy a helyi gazdaságot fogja erősíteni. A kormány első intézkedései közül megemlítette egyebek közt a kistermelői rendeletet, valamint a közbeszerzési törvény módosítását, amelyek szerint nem csak eladhatja a gazda helyben a termékét, de ott helyben meg is vásárolhatják tőle.

Fidesz: a kormány elismeri a nőknek az élet minden területen való helytállását

Selmeczi Gabriella (Fidesz) ismertette a kormány döntését, hogy a nők a jövőben már negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek és aki több gyermeket nevelt, az akár 32 év munkaviszonnyal is jogosulttá válhat a nyugdíjba vonulásra.

Kiemelte: a nők a nyugdíj összegét nem csökkentett mértékben kapják meg, hanem a teljes öregségi nyugdíjra lesznek jogosultak. Mint mondta, a munkaviszonyba beleszámít a tényleges munkaviszony és a gyermekneveléssel töltött időszak is.

Beszélt arról, hogy a Gyurcsány-kormány nagyon sok családellenes döntést hozott. Az előző kormány megemelte a nyugdíjkorhatárt 65 évre, csökkentették a gyes és a gyed időtartamát - jegyezte meg.
Hangsúlyozta: a Fidesz-kormány elismeri a nőknek az élet minden területen való helytállását.

Pősze Lajos, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője beszélget az Országgyűlés plenáris ülése előtt. Fotó: MTI
Pősze Lajos, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője beszélget az Országgyűlés plenáris ülése előtt.
Fotó: MTI

MSZP: a kormány a hosszú távú nyugdíjrendszer működését veszélyezteti

Puch László szocialista képviselő szerint amikor a kormány hozzányúlt a nyugdíjrendszer átalakításához, akkor nem gondolta végig, hogy az milyen következményekkel jár.

Szerinte azért van szükség a nyugdíjrendszer átalakítására, mert a kormány 500 milliárd forint értékben hajtott végre átcsoportosítást a költségvetésben.

Közölte: a kormány a hosszú távú nyugdíjrendszer működését veszélyezteti. Az MSZP nem a magánnyugdíjpénztár menedzsmentjét támogatja, hanem a hárommillió ember befizetését szeretné biztosítani - hangsúlyozta.

Czomba Sándor államtitkár közölte: még a szocialista kormány ütötte a lyukakat a költségvetésbe.

Mint mondta, a kormány célja annak biztosítása, hogy a bevételek és a kiadások egymással összhangban legyenek.

Kiemelte: az a cél, hogy az állam mindenkinek képes legyen garantálni az időskorú ellátások biztonságos kifizetését.

Jobbik: mi indokolja azt, hogy a rendőröket faji alapon tartsák nyilván?

A jobbikos Volner János felszólalása elején közölte, át szeretné tekinteni, hogyan áll a "magyar-cigány együttélés ügye". Megismételte Balog Zoltán azon kijelentését, miszerint a jövőben a rendőrtiszt-helyettes képző iskolákon belül 30 százalékra tervezik emelni a cigány tanulók létszámát.
Feltette a kérdést, hogy ezt az arányt mi indokolja, és mi indokolja azt, hogy a rendőröket faji alapon tartsák nyilván.

Beszélt arról, hogy 2050-től Magyarországon az aktív korú lakosságnak körülbelül a fele cigány származású lesz. Egyre égetőbb társadalmi problémák elé néz az ország, ha ezzel nem kezdünk valamit - jelentette ki.

Balog Zoltán államtitkár azt válaszolta: nem csak az az érdeke az országnak, hogy a rendőrségben megjelenjenek a roma származásúak, hanem, hogy minél több ügyvéd, orvos legyen közöttük.

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője guggol a széksorok között az Országgyűlés plenáris ülésén. Mellette ül Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese. Fotó: MTI
Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője guggol a széksorok között az Országgyűlés plenáris ülésén. Mellette ül Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese.
Fotó: MTI

A KDNP a magánynyugdíj-pénztári rendszerről beszélt

Harrach Péter (KDNP) arról beszélt, hogy a magánnyugdíjpénztárak védelmében néhány százan tüntetést szerveztek a hétvégén.
Emlékeztetett a Magyar Demokratikus Charta magánnyugdíjpénztárak melletti tüntetésére, ahol szavai szerint megszólalt Magyarország "legsikertelenebb" miniszterelnöke is.

Mint mondta, a magánnyugdíj havi összegének megállapítási rendszere a mai napig nem készült el, és a rendszer nem tudja biztosítani a rokkantnyugdíjat és az özvegyi nyugdíjat sem.

Hangsúlyozta: a központi költségvetésnek a nyugdíjbiztosítási alapba évente több száz milliárd forintot kell pumpálnia, és ez veszélyezteti a költségvetés egyensúlyát.

Korábban

A tervezett napirend szerint délután, a napirend előtti felszólalások és az interpellációs időszak után kezdi meg a parlament a 2011-es büdzsé általános vitáját, amelyet Orbán Viktor kormányfő nyit meg. A jövő évi költségvetés általános vitája - harminc órás időkeretben - csütörtökig lezajlik. A 90 percesre tervezett expozé után az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnöke szólal fel 30-30 percben, majd a vezérszónokok kapnak szintén 30-30 percet. A szokásos menetrenddel ellentétben nem 13, hanem 12 órakor kezdődik a plenáris ülés, és nem ma, hanem kedden lesznek a határozathozatalok.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. MárkóÓó 2010. november 16. 08:44
  „hagggyad már mibe van már ez az orbán :S persze csak úgy legyenek rendőrtiszhelyettesek pfff szánalmasak :S”
 • 54. jozko 2010. november 16. 08:09
  „Megoldható!

  -ha leviszik a rendőr tiszthelyettes képzésre jelentkezők mminimálisan elvárt iskolai végzettségét 5. általános iskolai szintre,
  -ha viszont ragaszkodnak a 8 általános végzettséghez, akkor a jelentkezési korhatárt kell felemelni mondjuk 25 év fölé /az aspiránsok a gyerekeikkel könnyebben elvégzik az általánost/.

  Ha nem születnek ilyen könnyítő intézkedések, akkor csak bukolt szegregáció ez a diszkriminatív eljárás...”
 • 53. geza 2010. november 16. 07:50
  „Tessék mondani, ha cigánynak vallom magam, akkor én is kapom a segélykét és vezethetek autót jogsi nélkül, sőőt még rendőr is lehetek?”
 • 52. Buvana 2010. november 16. 07:48
  „Bizony ám!

  Nem teletömni alul-edukált cigányokkal az utcát mert annak még nagyobb rablás-fosztogatás lesz a vége.Küzdjenek meg ők is a bejutásért, ezt nem adják ingyen a magyaroknak sem. Ja és biztosítsanak nekik 10%-ot ne 30-at!!! <moderálva>”
 • 51. almaszósz 2010. november 16. 06:04
  „Odáig rendben van hogy legyen több roma rendőr! De akkor tessék érettségihez és Rendőrtiszti főiskolához kötni ugyanúgy mint a Magyarok esetén! A 8 osztály ne legyen elegendő!”
 • 50. nyomdasz63 2010. november 15. 23:20
  „Ezelőtt 35 évvel Móravárosba,a Sancer-tavak környékére a kmb rendőr, aki kijárt a Dobó utcai örsről,az is cigó volt.
  Nem azért utáltuk--azt se tudtuk,mi a "rásszizmus"--hanem azért,mert "moderálva" bennünket a tiltott fürdőzésért,néha még a kutyát is beküldte utánunk a tóba.”
 • 49. Ferrer 2010. november 15. 23:13
  „46. hozzászólás zoltanszabo
  Igazad van! Magyarországnak ma erős vezetőre van szüksége, aki mindig és minden helyzetben fenn tudja tartani a rohaggyámeg tekintetet és úgy beszél, mint aki a disznóólból jött. Magyarországnak ma a Fideszre van szüksége! :DDD”
 • 48. Ferrer 2010. november 15. 23:09
  „Mit is vártunk Orbántól és Lázártól <moderálva>?
  Én olyasmit szorgalmaznék, mint ami Nagy Britanniában van, hogy minden vállalkozásban valahány %-ot kötelezően kisebbségieknek kellene kitenniük. Akkor aztán panaszkodhatnak majd, hogy nincsen munkájuk + a segélyeket is lehetne csökkenteni.”
 • 47. Sportplusz 2010. november 15. 23:06
  „.. a mai rendőröknél egy roma rendőr csak tisztességesebb lehet !! : ezek a pintér -pribékek csak öregasszonyt ..tanárt.. diákot.. képviselőt vernek ..zebrán embereket halálra gázolnak .. szemeket lőnek ki .. a legujabb: kábitoszert árultak Zugloba .. zsaroltak ..autost sarcolnak, aláznak meg .. cigány fiut ütnek aztán persze letagadják ..stb ..stb .( lsd. DM.. Magyar N. blikk .Népszab. .).. de a pesti metroban láttam , hogy két jol megtermett fiatal elküldte őket anyukájukhoz .. és lesütöt szemmel el is odalogtak.. az amugy hős rendőr fiuk .. csak akor van nagy pofa ,ha gyengébb az áldozat . " SZOLGÁLNAK és VERNEK ..+ ZSAROLNAK" ..állitom , hogy ezekután egy roma rendőr .jobban . vigyázna a testület becsületére ..!!?? mint ezek”
 • 46. zoltanszabo 2010. november 15. 22:43
  „Nézzétek már meg az ellenzéket a képe.Schiffer a.Úgy néz ki mint egy rakás szerencsétlenség.Mit lehet ilyen ellenzékkel ketdeni? Lesöpőrni a színről,véleménye,hozzászólása kit érdekel!Orbán mindenkit félre tol ,minden törvény megszavazva! Tessék nektek DEMOKRÁCIA!!!!!”
 • 45. reader 2010. november 15. 22:32
  „És akkor a mi helyzetünkkel senki nem foglalkozik!!?? Hát kezdem komolyan azt hinni, hogy tényleg el lehet menni egy jobb országba innét. Még a házamat is zsebbe raknám ha lehetne!”
 • 44. zoltanszabo 2010. november 15. 22:23
  „T 42-es.Majd hoznak új törvényt,hogy alanyi jogon jár nekik az állás.
  Mindenki rendőrnek születik---csak van aki tovább tanul.
  2050 re a lakosség 50 % cigó lessz.Javaslom új törvény hozatalát.Minden cigó nőt sterilizálni de gyorsan míg nem késő.
  40es--Ha majd az összes ellopott pénzt vissza teszik a kalapba/amit nem hiszek/ maj akkor lessz nyugdíj,egyebek.”
 • 43. fles2 2010. november 15. 20:36
  „40.
  ne haragudj de Én már baromira unom,hogy a nyugdíjasoknak állandóan az emelés+ 13.havi meg mit tudom Én mi kell nekik!Nekünk fiataloknak,anyáknak,gyermekeket nevelőknek,tisztességesen dolgozóknak mi jár?Akkor még lehetett ,mert Kádár hagyta,hogy harácsoljatok,üzleteljetek,voltak okosságok(határ,stb..) és , hogy DOLGOZZATOK!!!nekünk itt maradt a semmi....”
 • 42. zeuszka 2010. november 15. 20:30
  „Nem rossz ötlet ))) Rohadtúl útálnak iskolába járni és nem is érdekli őket.”
 • 41. fles2 2010. november 15. 20:29
  „Csak azt nem értem !! katona,rendőr, postai dolgozó és még sorolhatnám..,hogy Ő maga vagy akinek egyenes ági származottja BÜNTETETT előéletű már nem tölthetik be az említett posztokat Akkor a cigány hogy is fog rendőrként dolgozni?
  De ha esetleg tiszta ami kizárt dolog 8 általános + érettségi+ fedhetetlent múlt is kell hozzá...Ja, itt van a kutya elásva!!

  Tisztelt Fidesz!!
  Esetleg ha nem jön össze a 30 % roma ,akkor szóljatok légyszike a Magyaroknak,mert Mi dolgoznánk!!!”
 • 40. tintasbarns 2010. november 15. 19:50
  „Amit a FIDESZ és KDMP állít nyugdíjról az szemen szedett hazugság. A nyugdíjasoktól minden kormány bőségesen elvett és csak morzsákat adott vissza nekik. Harrack egy hazudós képviselő nem kell bele pumpálni milliárdokat a rendszerbe . A képviselőknek nem kellene adó és járulék nélkül kifizetni lakhatást, benzin pénzt egyéb költségviselést fizetniük az adó fizetőknek akkor lenne nyugdíjra is bőven pénz. Nem kellett volna uraim ellopni az év tizedek alatt befizetett pénzéket. A rendszerváltás nem volt jó ötlet az már bizonyos mert az állami vagyon elherdálásával ellopásával csökkent a nyugdíjasok élet színvonala. Lesz jól működő gazdaság, egészségügy, lesz fejlett iparunk ha vissza teszik az eddig ellopott pénzt .”
 • 39. deszkás 2010. november 15. 19:06
  „T. Balogh Zoltán! Ön egy orvosi eset. Ha le irnám mit gondolok az ön egyébként idióta ötletéről moderálnák. Csak kérdem az államfő miért nem az?”
 • 38. zero 2010. november 15. 19:05
  „Smerdis_of_Arshak 2010.11.15”
 • 37. franzvon 2010. november 15. 18:56
  „És amit alant leírtam-kérdésként-messze nem a lényeg.
  A lényeg az , amit elhallgattam...
  És arra lesztek igazán kíváncsiak.
  A titok.
  A sorok között való olvasás...
  No attól kell félni.
  Nos,attól kell félnetek igazán...”
 • 36. franzvon 2010. november 15. 18:52
  „Ügyesen fotóznak, kihasználva a mélységélesség adta lehetőségeket.
  Homályos előtte, homályos utána-éles ami lényeg.
  Ámde mi az a (b)???? Tüneményeim?”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokorni az alapelvekben megállapodott Réthelyi Miklóssal

A felsőoktatás átalakításáról szóló alapelvekben és a közös célokban megállapodott Pokorni Zoltán… Tovább olvasom