Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Országjáró körúton mutatják be az Új Széchenyi Tervet

Országjáró körúton mutatják be az Új Széchenyi Tervet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) vezetői a vidéki iparkamarákkal, vállalkozói szervezetekkel közös rendezvényeken ismertetik a megújuló fejlesztéspolitikát - közölte az NFM.
A közlemény szerint az eseménysorozat célja, hogy a pályázati rendszer egyszerűsítéséről és a pályázati kiírásokról szóló információk minden érintetthez, és különösen a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokhoz első kézből juthassanak el. A fórumsorozat együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

A találkozókat megnyitó előadást Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár, illetve Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke tartja. Majd a szaktárca és az NFÜ munkatársai részletezik az egységes fejlesztéspolitika rendszerét, a támogatási és pályázati rendszer változásait, bemutatják a kitörési pontokhoz kapcsolódó pályázatokat. Az előadók ezt követően válaszolnak a résztvevők kérdéseire.

Az eseménysorozat minden megyében "házhoz viszi" az Új Széchenyi Tervet azokhoz a vállalkozásokhoz, amelyek munkahelyeket teremtve hasznosíthatják forrásait. Az elhangzó észrevételek, javaslatok beépülnek a későbbiekben várható pályázatokba. Így az Új Széchenyi Terv még inkább megfelelhet majd a lehetséges pályázók igényeinek, elvárásainak.

Az országjáró körút első állomása Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter előadása volt a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) csúcstalálkozóján 2011. január 20-án, Budapesten. A körút Bács-Kiskun megyében folytatódott, Lajosmizsén a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évadnyitóján Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke adott tájékoztatást. A következő állomás január 24-én lesz Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és VOSZ rendezvényeként, illetve később ugyanezen a napon Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és VOSZ rendezvényeként. Január 25-én Budapesten, a VOSZ elnökségi ülés keretében is lesz egy állomás, és ezen a napon Egerben is lesz is egy esemény, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és VOSZ rendezvényeként.

A nyitóeseményt tehát napi gyakorisággal követik a további rendezvények, amelyeket az érdeklődők az Új Széchenyi Terv honlapján is folyamatosan nyomon követhetnek.

Olvasóink írták

 • 7. történész 2011. január 22. 19:12
  „A mai világban a vállalkozókat kellene megvédeni bizony. Elvégzik a munkát benyújtják a számlát és csak vigyorognak amikor nem 8 nap hanem 30 nap után érdeklődsz a pénz után. ha keményebben szólsz holnap munkanélküli maradsz..tudok olyanról,hogy a nagy cégek egymás közötti forró dróton megbeszélik,hogy téged mellőzzenek. Mert az úr bármelyik is sosem szerette azt aki szólni mer.
  Ez a terv is arra lesz jó,hogy a haverok rokonok pénzhez nyúljanak. Tudomást ne szerezz róla azt biztosítja az új média törvény.”
 • 6. szilléri 2011. január 22. 18:22
  „Kedves Deszkás ! Természetesen iróniának szántam. Mégsem írhatom le, hogy lelőni , még a végén kimoderálnak !
  Az ellenőrzésről meg csak annyit, hogy időnként több az irányító mint az effektív végrehajtó.
  Azt már ne is ragozzuk, hogy hasonlóan a ,,csinovnyikokhoz" az államigazgatásba bizony bizony ezen emberkék szakmai tapasztalata ( hiánya) jó néhány ősz hajszálat eredményez a kivitelezőknek.”
 • 5. deszkás 2011. január 22. 17:05
  „SZILLÉRI! 10% jatt a politikusoknak?És ez megoldás? Ugye rosszul értem? Eddig is ez ment fű alatt most még törvénnyel meg erősiteni ágrólszakadt politikusainkat? A többi OK.”
 • 4. macs 2011. január 22. 16:59
  „szilléri,
  a gyakorlat inkább az ellenőrzések megszigorítását indokolná.
  A vissza nem térítendő hitelt nem szabad adni.”
 • 3. szilléri 2011. január 22. 13:24
  „Én annak is örülök ha a tavaly előtti melómat kifizetik.
  Nem hitel kell a vállalkozóknak ! Az ÁFÁT csak a számla kiegyenlítése után behajtani, az állam fizessen időben, az adminisztrációt radikálisan csökkentve 40 % körül megmaradna a tényleges építésekre vagy fejlesztésekre.

  -megoldás 10 % jatt a politikusoknak - parlamenti arányok szerint szétosztani egymásközt
  -közvetítő láncokat megszüntetni, pályázatiró, elbiráló, bonyolitó és a túl burjánzott ellenőrzéseket ! -marad 40 %
  A támogatási rendszer az erőseket erősíti a béna gyengéket meg felhozza az átlagos szintre !

  Tessék megnézni a mezőgazdasági vagy az oktatási támogatások eltorzult rendszerét !”
 • 2. kalkutta 2011. január 22. 12:24
  „Az sem lenne megvetendő ha a tavaly nyáron leállított és már szerződött, teljesített pályázati pénzeket kifizetnék. Szóval vigyázzatok vállalkozók! Akik egyszer átvertek több ezer pályázót (veszélyeztetve ezzel 10-20 ezer ember sorsát, állását) azok szemrebbenés nélkül újból megtehetik. Kivéve persze ha valamelyik fides potentát ölebei vagytok. Akkor pályázzatok nyugodtan...”
 • 1. tüsök 2011. január 22. 10:27
  „Lehet, hogy bizakodva kellene tekinteni az új Széchenyi tervre.Múltával kell dicsérni a napot.Pár hűséges pártkatona fogja jól megtömni a zsebeit :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötcsillagos hotel épülhet Gyenesdiáson

Két aláírt szándéknyilatkozat után várhatóan márciusban köt szerződést Gyenesdiás önkormányzata egy… Tovább olvasom