Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Országos tisztiorvosi konferenciát tartottak

Két napon át tanácskoztak a hazai tiszti főorvosok Sopronban. A Hotel Sziesztában rendezett konferencián a megjelent kétszáz vezető áttekintette az idén 15 éve újjászervezett Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat eddigi működését.

Dr. Tasáry Ilona az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Kommunikációs vezetője lapunknak elmondta, a szolgálat fő tevékenysége továbbra is a lakosság egészségének megvédése. – Éppen ezért az intézet fogja össze a népegészségügyi programokat, felügyeli az egészségügyi ellátást, megszervezi a védőoltások rendszerét, valamint az élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseket – tette hozzá dr. Tasáry Ilona. – Akkor, amikor a közigazgatás átszervezéséről van szó, az ÁNTSZ is érintett. Jelentős változás történt tavaly júniusban, amikor is a városi intézetek kistérségi szervezetekké alakultak át. A kétnapos összejövetelen a népegészségügy aktuális kérdéseiről, a tisztiorvoslás feladatai mellett a szolgálaton belül napjainkban végbemenő változásokról is szó esett.
A konferenciát egyébként hét évvel ezelőtt dr. Amberger Erzsébet, soproni tiszti főorvos indította el, s azóta minden évben a városban rendezik meg a szakmai találkozót. – Sopronban több orvos szakmákban – ultrahangnapok – rendez rangos konferenciákat, ehhez a hagyományhoz a tisztorvosok is csatlakoztak – tette hozzá dr. Amberger Erzsébet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lány Finnországból

Fél évig egy finn lány dolgozik a győri Gyermekek Házában. A húszéves Anna Rautio régiónk első, az… Tovább olvasom