Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el!

Magyarország erdeiben a rendkívüli meleg, és a hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki.
Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. július 5-ével átmeneti időre - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-t.

Magyarország erdeiben a rendkívüli meleg, és a hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért rendelték el az országos tűzgyújtási tilalmat.

A tilalom az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre vonatkozik. A tűzgyújtás megtiltása kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.

A miniszter kéri a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert az fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek - emlékeztet a szaktárca.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes - olvasható a közleményben.

Az elmúlt két hétben az ország több megyéjében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat, a sort Bács-Kiskun nyitotta június 20-án.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Július 12-én hirdetnek ítélet a Klubrádió ügyében

Megvolt az irategyeztetés és a felek meghallgatása is, de a 92,9-es frekvencia sorsa még nem dőlt… Tovább olvasom