Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Orvosi műszerre gyűjtenek

A Fertő tó körüli jótékonysági kerékpártúrával ért véget a győrújbaráti Rotary soros elnökségének utolsó nagy megmozdulása vasárnap. A fertőrákosi rendezvényen közel hatvanan szálltak nyeregbe.
Megyénk legfiatalabb Rotary klubja – a győrújbaráti – a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház számára egy gyermeksebészeti berendezésre gyűjt. Az alapeszköz már megvan, a következő feladat a kiegészítők megvásárlása. A klub tagjai vasárnap a fertőrákosi kőfejtőnél gyülekeztek, majd hatvanan nyeregbe szálltak és körbekerekezték a Fertő tó hazai szakaszát. Fertőhomokon a soproni, Fertődön a pozsonyi, míg Pomogynál (Pamhagen) a brucki testvérklubok tagjai várták őket.
– A június végén lejáró soros elnökség utolsó nagy megmozdulása volt a mostani – mondta el Mógor Csaba, a Győrújbaráti Rotary Club elnöke. – A túra résztvevőit egy ebéddel is megvendégeltük, így megköszönve önzetlenségüket. A mostani gyűjtéssel egy olyan orvosi műszert adhatunk át a megyei Kórháznak, amellyel a gyermekeknél óriási vágás helyett három pici pont is elég a műtéthez.
A rendezvényen részt vett Illés Mária rotarys alkormányzó-helyettes, aki éppen most tért vissza egy horvátországi Rotary-konferenciáról. – Úgy döntöttünk, hogy a 2007–2008-as évtől kezdve hazánk külön kormányzóságot alakít – tette hozzá az alelnök. – Magyarországon 40 klub működik, s ez a szám a jövőben csak emelkedik, többek között ez is indokolta, hogy önállók legyünk. Az pedig külön öröm számomra, hogy egy olyan klub jótékonysági napján vehetek részt, amelynek megalakulásánál jómagam is aktívan tevékenykedtem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom