Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Orvosi rendelőt avattak Tényőn

Ünnepeltek a tényőiek a hétvégén, felavatták a község új orvosi rendelőjét. Némethné Kiss Gizella polgármester szerint nemigen volt a településen létesítmény, amely birtokbavételének ilyen egyöntetűen örültek volna az emberek.
Tizenötmillió forintot kapott Tényő a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól, amihez hozzáadta a maga előteremtette tizenkétmillióját: ezekből épülhetett meg a község új orvosi rendelője, amely egyként szolgálja a gyerekek és a felnőttek gyógyítását. A régi orvosi rendelő építészeti értelemben már fölöttébb beteg volt, nem lehetett felújítani, indokolt volt, hogy újjal pótolják. Amit a hétvégén avattak, a községháza szomszédságában, tehát központi helyen épült, a helyiek számára könnyen megközelíthető. Tényőn száz vállalkozót tartanak számon, egyötödük valamilyen módon hozzájárult a létesítmény elkészültéhez. Földmunkával vagy éppen a parkosítással segítették.
A rendelő avatásán búcsúzott Tényő lakossága a nyugdíjba vonuló háziorvosától, dr. Párkányi Józseftől. Hálával és szeretettel – a doktor úr nagyon rászolgált mind a kettőre, hiszen harminckilenc éven át gyógyította a községbelieket. Tényőn lakott, egy volt a községbeliek közül, az a régi vágású orvos, akit nem kereshettek alkalmatlan időben. Nem szólam, hogy Párkányi doktor szolgálatban volt ünnepeken és éjszakákon át is. A szép, új orvosi rendelőben már nem ő, hanem utóda, dr. Pátkai László fogadja majd a betegeket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb távra tervez

Román junior-világbajnok kapussal erősített a magyar bajnok

Audi-ETO. Stancuta Guiu… Tovább olvasom