Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Orvosok kérik Geréb Ágnes kegyelmi kérelmének támogatását

Áder Jánostól kéri Geréb Ágnes kegyelmi kérelmének támogatását hétszáz magyar orvos és egészségügyi dolgozó - írja a szerdai Magyar Nemzet.
A több száz orvos, köztük szülész-nőgyógyászok és gyermekorvosok arra kérik a leendő államfőt, hogy adjon helyt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, szülésznő, bába és pszichológus korábban benyújtott kegyelmi kérelmének. Levelükben, amelyet hamarosan eljuttatnak a leendő köztársasági elnöknek, azt írják, hogy Geréb Ágnes kezei között nem halt meg olyan gyermek, aki kórházban kétséget kizáróan megmenthető lett volna. A szakemberek kiemelik, hogy Geréb Ágnes munkássága jelentős léptékű változásokat hozott a hazai szülészeti ellátásban. Nevéhez fűződik az apás szülések meghonosítása és ő indította el a ma már szinte minden fejlett országban elterjedt otthonszülést - írja a lap.

A levelet aláírók felhívják arra is a figyelmet, hogy Geréb Ágnes tevékenységét a büntetőeljárásban csak magyarországi kórházi szülészetben jártas szakértői vélemények alapján vizsgálták és ítélték meg, a hazai kórházi gyakorlat azonban sok tekintetben nem felel meg az orvostudomány jelenlegi eredményeinek. Az otthonszülésben járatos hazai és külföldi szakértők véleményét azonban nem vették figyelembe - idéz a lap a levélből.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2012. május 02. 13:51
  „Mert?”
 • 2. spiler 2012. május 02. 08:15
  „ROPPANT ÉRDEKES,HOGY KIÁllNAK MELETTE...ELÖTTE NEM MERTEK,most mi váltotta ki ezt a 360 fokos változást
  én a hőlgynek drukkolok mert most mégiscsak engdélyezik tehát valamit TUDOTT VAGY TUD!!!!!!!!!!!”
 • 1. info 2012. május 02. 07:35
  „"Geréb Ágnes kezei között nem halt meg olyan gyermek, aki kórházban kétséget kizáróan megmenthető lett volna"- honnan tudják ezt csak így utólag??????? -Az a történet akkor volt! és ha most bevezetik az otthon szülést az ezután lesz.A kettőt nem lehet összevetni,azok a gyermekek az ő keze által haltak meg! ráadásul miután eltiltották a praktizálástól annak ellenére folytatta azt!!! De úgy látszik egyeseknek mindent lehet gátlástalanul.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az állam 200-250 milliót fizet az UD Zrt.-nek

Összesen mintegy 200-250 millió forintot fizet 2014 elejéig havi bontásban az állam az UD Zrt.-nek -… Tovább olvasom