Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Összefogott az európai szoftveripar

Európai Szoftver Társaság (ESA) néven új egyesületet hozott létre 26 európai szoftvercég az iparág fellendítése, valamint a szerzői jogok védelmének erősítése érdekében.
- Az Európai Szoftver Társaság (ESA) nevet viselő új ipari szövetség szeretne együttműködni olyan, már létező hasonló szervezetekkel, például a Business Szoftver Társaság, az EICTA, a CompTIA, a BASDA és a NESSI - jelentette be Jeremy Roche, az ESA elnöke a társaság csütörtöki, európai parlamenti bemutatása során. Az új szövetség célja felülkerekedni az európai szoftveripar felaprózódásán, ami az elnök szerint politikai hatástalansághoz vezetett. Már összeállt egy munkacsoport, amelynek feladata a közös érdekek alapján lobbizni az EU-intézményekben.

Az ESA az európai, vagy a kontinensen jelentős fiókszervezeteket működtető távol-keleti szoftvercégek képviseletét szeretné ellátni, amolyan virtuális európai "Szilícium-völgyként". Célja felvenni a versenyt az amerikai dominanciával a szoftveripar bizonyos területein, főleg az irodai szoftvereket terén. Érdekesség, hogy ennek ellenére a legnagyobb amerikai irodai szoftvergyártó, a Microsoft egyik fiókszervezete, az EMEA is tagja az ESA-nak.

A szövetség másik fő feladata javítani a tőkéhez jutás lehetőségét a kis és közepes vállalatok számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi a negyedik helyen

Motorsport

Talmácsi Gábor a negyedik leggyorsabb időt produkálta a 125 kcm-es… Tovább olvasom