Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Összefogtak a civil szervezetek munkájuk láthatóbbá tételéért

Eddig csaknem 100 szervezet kapcsolódott a MACI közösséghez.
Csaknem 100 civil szervezet csatlakozott már a Magyar Civilszervezetek (MACI) önszerveződő közösségéhez, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon működő civilek munkájára, tevékenységük sokszínűségére és társadalmi szerepük fontosságára.

Magyarországon a KSH legutóbbi gyorsjelentése szerint 2013-ban 57 ezer civil szervezet működött, 525 milliárd forint bevétellel gazdálkodott, 41 ezer embert foglalkoztatott, és majd félmillió önkéntes segítette munkájukat. Mindezek ellenére a szervezetek tapasztalatai szerint a társadalom legtöbb tagja keveset tud munkájukról, sokszínű tevékenységükről. A Magyar Civilszervezetek (MACI) önszerveződő közössége ezért azon dolgozik, hogy láthatóvá tegye a szektort - foglalta össze Simon Ildikó, a MACI egyik szervezője a program csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A szervezők azt is hangsúlyozták, hogy számos társadalmi igényt, szükségletet sem az állam, sem a piac nem tud egyáltalán vagy megfelelő módon kielégíteni, éppen ezért van szükség azokra, a társadalom önsegítő erejéből létrejövő szervezetekre, amelyek ezeket a problémákat felkarolják, és valódi, valamint megfelelő segítséget tudnak nyújtanak.

Eddig csaknem 100 szervezet kapcsolódott a MACI közösséghez, de várják minden, Magyarországon bejegyzett, átláthatóan és pártpolitikától mentesen működő csoport csatlakozását.

Az alapítványok, egyesületek a www.sziamaci.hu oldalon kapcsolódhatnak a közösséghez, ugyanezen a fórumon lehet tájékozódni a szervezetek munkájáról, céljairól, programjairól is, valamint itt látható a közismert előadók részvételével készült, civil szektort népszerűsítő kampányfilm is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelnyelven tehetnek kérdésjavaslatot a siketek az internetes konzultációra

Deutsch Tamás újságírók előtt bemutatta a www.internetkon.hu oldalnak a gyengén látók számára… Tovább olvasom