Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Összefogtak a természeti értékek védelméért

Az együttműködés folytatására vonatkozó megállapodást írtak alá tegnap a sarródi Kócsagvárban a megyei rendőr-főkapitányság, a Fertő–Hanság Nemzeti Park, a TAEG Rt. és a soproni Alapítvány a Közbiztonságért vezetői a természet- és környezetvédelem szervezettségének fokozása érdekében.
– Az országban a megyei rendőr-főkapitányság példaértékű következetességgel szorgalmazza: a természeti és a környezeti értékeket ne csak a büntetőjog, hanem a bűnmegelőzés eszközeivel is támogassuk – jelentette ki dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az együttműködési megállapodás Sarródon rendezett ünnepélyes aláírása alkalmával Farkas Gábor soproni rendőrkapitány társaságában. – Így például ettől az évtől kezdődően a megyei főkapitányság munkáját környezetvédelmi szakmérnök is segíti. A Kócsagvárban természet- és környezetvédelmi továbbképzéseket szervezünk körzeti megbízottjaink és a kapitányság más munkatársai számára. Rendőreink pedig közös járőrözéseket és akciókat tartanak a nemzeti park felügyelőivel. A munkában a fertődi rendőrőrs állománya is tevékenyen részt vesz.
– Az évekkel korábban kötött, ilyen irányú megállapodás eredményesnek bizonyult, ezért a folytatás is derűlátásra ad okot – mondta dr. Jámbor László, a TAEG Rt. vezérigazgatója. – A korábbi állapotokhoz képest egyértelműen javult a parkerdő és a tájvédelmi körzet rendje, tisztasága.
– A rendvédelmi és a természetvédelmi szervek együttműködésétől az olykor több százezer forintos kárt okozó rongálások további visszaszorítását is reméljük – jelentette ki dr. Kárpáti László, a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatója.
– A másfél évtizede létrehozott Alapítvány a Közbiztonságért a soproni rendőrkapitányság bűnüldözési és bűnmegelőzési munkáját hivatott támogatni, többek között a természeti-környezeti értékek védelmében kifejtett tevékenységét is – utalt az alapítvány feladatára Fejes Zoltán, a kuratórium elnöke. – Céljaink elérésére köszönettel fogadjuk magánszemélyek, illetve vállalkozások felajánlásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharlámpa

Tovább olvasom