Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Összehangolt mélységi ellenőrzés - razzia Nyíregyházán

Szerdán éjszaka néhány, elsősorban a használt iparcikk piacon árusító külföldi személyek által látogatott nyíregyházi panzióban és szálláshelyen tartottak összehangolt razziát a hatóságok – tájékoztatta az Objektív hírügynökséget a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei RFK.

A mélységi ellenőrzés kiterjedt a külföldi állampolgárok itt tartózkodásának jogszerűségére és a körözés alatt álló, vagy jogosulatlan kereskedelmi tevékenységet folytató személyek kiszűrésére. A hatóságok vizsgálták a szálláshelyek engedélyeit, a higiéniai és egészségügyi előírások betartását is. Az akció elrendelésében az is közrejátszott, hogy a Rákóczi utca környékéről számos lakossági bejelentés érkezett a piacozók esti hangoskodásáról, randalírozásáról és emberhez méltatlan életkörülményeiről.

A fokozott ellenőrzést, melyben mintegy harminc fő vett részt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság koordinálta. Közreműködött a főkapitányság Jonatán bevetési alosztálya, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság állománya, a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Skorpió bevetési alosztálya, a Vám- és Pénzügyőrség, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, valamint az ÁNTSZ.

A hatóságok a razzia kezdetén lezárták az ellenőrzött épületeket, az ott lakókat egyenként igazoltatták, adataikat a központi nyilvántartóban ellenőrizték. Kerestek jövedéki termékeket és más csempészárut, ellenőrizték a szálláshely engedélyeit és a higiéniai körülményeket.

Összesen 123 személy vontak eljárás alá, többségük európai uniós - román- állampolgár volt. Mindössze két fiatalkorú nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni: állítólag útlevelüket egy ismerősükre bízták, hogy el ne veszítsék. Őket a határőrség előállította és ellenőrizte. Az egyik szálláshelyet üzemeltetőre egészségügyi bírságot szabtak ki, és több ÁNTSZ határozatot hoztak. Körözött személyre vagy illegális árura nem bukkantak.

Hasonló ellenőrzéseket a hatóságok a jövőben is terveznek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. szeptember 6.

Gy. Mészáros Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy magyar üdülőhajó a Pozsony közelében

A Dunán vélhetően motorhiba miatt, partközeli manőverezés közben oldalára dőlt egy magyar üdülőhajó… Tovább olvasom