Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

Ősszel csökkenhet a gázár

A gázárral magas szinten foglalkozik a kormány, sok szempontot kell figyelembe venni az ár meghatározásakor - mondta a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter.
Ősztől elképzelhetőnek tart alacsonyabb a gázárat Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy rövid időn belül várja a MÁV vezetésének ajánlatát arról, hogy milyen szolgáltatást és mennyiért kívánnak végezni, és majd erről tárgyalnak tovább. Az biztos, hogy úgy nem mehetnek tovább a dolgok, ahogyan most - szögezte le Hónig.

A gázárral magas szinten foglalkozik a kormány, sok szempontot kell figyelembe venni az ár meghatározásakor - mondta Hónig Péter. Konkrétumot nem mondott, de annyit igen, hogy ősztől elképzelhetőnek tart alacsonyabb gázárat. A Független Hírügynökség kérdésére elismerte, hogy a korábban az indokoltnál kisebb áremelések miatt ismét tartozás halmozódott fel a nagykereskedő E.ON-nal szemben. Ennek összegéről zajlanak a tárgyalások - tette hozzá. Számokat, részleteket a közösségi közlekedés átalakításáról sem mondott a miniszter.

Annyit közölt, hogy minél rövidebb időn belül várja a MÁV vezetésének ajánlatát arról, hogy milyen szolgáltatást és mennyiért kívánnak nyújtani, a tárgyalások majd erről kezdődhetnek el a velük kötendő szerződés kapcsán. Az ajánlatban várja a javaslatot a kedvezményekre és minden érzékeny részletre is. A kedvezményekről csupán annyit említett, hogy most túlságosan sokan kapnak, minden hatodik utas, ehelyett a valódi rászorultság felé szeretnék eltolni a gyakorlatot. A kormányprogram nem tartalmazza, mennyivel kevesebb pénzt kapjon a MÁV - mondta. Az azonban biztos, hogy a dolgok úgy nem mehetnek tovább, ahogyan most - szögezte le Hónig Péter. A közösségi közlekedésről általánosságban annyit mondott, hogy azt szeretné, ha a mainál többen vennék igénybe, ehhez a vállalatoknak színvonalasabb szolgáltatást kell nyújtaniuk költséghatékonyabb működéssel. A MÁV vezetésében nem terveznek váltást, sem komolyabb személycseréket - mondta a miniszter.

Olvasóink írták

 • 7. maci52 2009. április 30. 15:30
  „3 pengővel csökken,utána 100 forinttal emelik,megszoktuk már,megszoptuk már.”
 • 6. Lencsi80 2009. április 30. 13:54
  „Az utazási kedvezményekkel kapcsolatban teljes mértékben egyetértek. Hihetetlen, hogy számos munkára képes, amúgy meg rokkantnyugdíjas szelvénnyel alaptalanul veszik igénybe a kedvezményeket. Hát igen, a szociális juttatásokkal összefonódik a dolog erőteljesen. Nem értek egyet azzal sem, hogy a nyugdíjas korúak korlátlan alkalommal ingyen utaznak. Itt is lehetne mértéket tartani, anélkül, hogy sértenénk a megbecsülésüket. Párom buszvezető távolsági járaton. Hétvégente fullos a busz, az utasok nagy része időkorú, tehát ingyen megy. Vannak olyanok az elmondása szerint, akik azért utazgatnak, mert a közeli városban, tekepülésen 50 forinttal olcsóbb a kenyér, és megteheti hisz ingyen közlekedik. És addig is megy az idő. A teljes árut vásárlók, pl. én, megveszem a teljes árú jegyet 5 ezerért és még le sem tudok ülni.Ez az én bajom.”
 • 5. ózon 2009. április 30. 13:51
  „Július 1-i áfa emelés után, nemhogy csökken még minimum 4,1 %-al nől a gáz ára. Majd, pont a gázszolgáltatók nem teszik rá a plusz adót!”
 • 4. Horton 2009. április 30. 13:30
  „" csökkenhet "....tehát, nem fog..”
 • 3. Logaritmus 2009. április 30. 13:20
  „A legjobb lenne, ha a vasúti személyszállításra az állam NEM a máv nevű szörnyűséggel szerződne, már ha csak követelőzni tudnak.”
 • 2. pille 2009. április 30. 12:11
  „Csökkenni csökkenhet, sőt már eddig is csökkennie kellett volna ,csak sajna nem fog!”
 • 1. IVY 2009. április 30. 12:05
  „NAHAGYÁÁMÁÁÁÁÁ!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

28 ablakot törtek be - poénból

Két fiatal fiú garázdálkodott szerda éjjel a Komárom-Esztergom megyei Mocsán. Tovább olvasom