Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Ősszel várható ítélet a ˝fekete sereg˝ ügyében

Ősszel várható ítélet a fekete sereg néven ismertté vált csoport ügyében - derült ki a büntetőper csütörtöki tárgyalásán, amelyen folytatódtak a perbeszédek.
A monstre perben, amelyben már több mint egy hónapja tartanak a perbeszédek, a huszonegyed- és a huszonkettedrendű vádlott védőinek felszólalásával kezdődött a csütörtöki tárgyalás a Fővárosi Bíróságon. Mindkét ügyvéd bizonyítottság hiányában történő felmentést indítványozott.

Ugyancsak bizonyítottság hiányában történő felmentést kért a hónap elején a vád szerinti bűnszervezet feltételezett vezetőjére, a január óta szökésben levő Magyar Róbertre ügyvédje. A vádlottra ugyanakkor az ügyész tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, a további 29 vádlott közül pedig 23 esetében kért fegyházbüntetést.

A bűnszervezetben elkövetett emberölési kísérlet és más - a többi között zsarolás, csalás, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés - bűncselekmények miatt indult ügyben a Vaskuti András vezette, ötös tanács 2007 márciusa óta tárgyal. A per nagyságát jól példázza, hogy már a vád benyújtásakor 15 ezer oldalnyi iratanyaga volt, azóta több mint 100 tárgyalási napon tárgyalták. A vád szerinti bűnszervezet - amelyben az ügyész szerint a 30 vádlottból 18 vett részt - prostitúcióval, szórakozóhelyek megvédésével és tartozások behajtásával foglalkozott.

Olvasóink írták

 • 3. Vörcsi 2010. június 24. 18:47
  „És amit csináltak, azt hogyan kell szépen mondani?”
 • 2. dodó 2010. június 24. 16:46
  „"Az egyik védő arról beszélt, hogy "a bulvármédia romaellenes hangulatot keltett", és a büntetőügy vádlottjai ellen jelentősen befolyásolta a közvéleményt. Véleménye szerint a "bulvárhatás érdekében" a büntetőügy szereplőit beszédes nevekkel, túlzó jelzőkkel illették, és súlyos büntetést előlegeztek meg a vádlottaknak.
  Közölte, a vádlottak "nagyrészt, vagy mindannyian" a roma kisebbséghez tartoznak, és így a bulvármédia "igen sokat rontott a társadalmi integrációra váró, mentálisan, szociálisan, iskolázottságban a többségi társadalom tagjaihoz képest jelentősen elmaradt népcsoport megítélésében".
  Véleménye szerint "a média, a vádlottakkal kapcsolatban megjelentetett sugalmazásai rasszista színezetet kaptak, elfogadhatatlanul általánosítóak voltak, erősítették a meglévő szegregációt és kirekesztést." (MTI) 2010.06.21.”
 • 1. deszkás 2010. június 24. 16:16
  „Húzzuk halasszuk mint Kolompár Orbán balhéját.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

73 gyorshajtó három nap alatt a főúton

Hetvenhárom gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök egy háromnapos akciósorozat eredményeként a 3-as számú… Tovább olvasom