Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Összeolvadhat a MÖSZ és a TÖOSZ

Az önkormányzatok megerősítése érdekében összeolvadhat a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a Magyar Nemzet szerint.
A kabinet által frissen elfogadott önkormányzatitörvény-tervezet miatt a két legnagyobb szövetség úgy döntött, hogy összeáll, így a MÖSZ beolvad a TÖOSZ-ba - jelentette be Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke Balatonfüreden, a két szervezet által tartott konferencia után - írja a Magyar Nemzet szombati számában. Az átalakulás egyik legfőbb oka az, hogy a 2014-es országgyűlési választások idején feltehetőleg már az új önkormányzati törvény lesz érvényben. Ez azt is jelenti, hogy a polgármesterek nem lehetnek egyszerre országgyűlési képviselők is, így várhatóan 96 polgármester-képviselő kikerül a parlamentből.

Schmidt Jenő a lapnak úgy fogalmazott: céljuk az, hogy a jövőben egy nagy, erős és egységes szövetség képviselje az önkormányzatok érdekeit. A TÖOSZ-nak jelenleg 1700 település a tagja, míg a MÖSZ tagsága eléri a 400-at, így az új szervezet lehet a legnépesebb önkormányzati érdekvédelmi szervezet.

A TÖOSZ támogatja az önkormányzatitörvény-tervezet minden olyan törekvését, amely segít az anyagilag ellehetetlenült önkormányzatokon - mondta Schmidt Jenő, hozzátéve: örömmel tapasztalták, hogy a sarkalatos törvények tárgyalásakor számos, általuk előterjesztett módosító javaslatot elfogadott a kormány.

Gémesi György, a MÖSZ elnöke szerint azonban javaslataikból semmi nem épült be a törvénytervezetbe. Az elnök úgy véli: a törvény tervezete több elemében ellentétes azzal a vidékfejlesztési stratégiával is, amelyet a vidékfejlesztési tárca kidolgozott, és amelynek céljait az önkormányzati szövetség is jónak tartja - írja a lap.

Olvasóink írták

  • 1. jozko 2011. november 05. 10:39
    „Aztán majd lesz "tösz-vösz" ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külön törvény lesz az Országgyűlésről

Külön törvény szabályozza majd az Országgyűlés munkáját, mivel működése túlmutat magán a parlamenten - nyilatkozta Rubovszky György. Tovább olvasom