Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Összesen 68 év a maffiaper vádlottjaira

Összesen 68 év fegyházbüntetést osztott szét elsőfokú ítéletében a Kecskeméten folyó maffiaper vádlottjaira a tanácsvezető bíró. Az ügyész súlyosbításért, a védők a vádlottak felmentéséért fellebbeztek.
Bűnszervezet tagjaként elkövetett bűncselekmények miatt a 11 vádlott közül kilencet elítéltek, két vádlott felmentést kapott. Radnai László elsőrendű vádlott 12 év fegyházbüntetést kapott, mivel a bíróság szerint nem csupán ő irányította a bűnszervezetet, hanem emberölés előkészüle-

tében és fegyvercsempészetben is bűnös, ezért feltételesen sem bocsátható szabadlábra.
A bíróság ítéletében Radnai László és társai ellen a vádirat legtöbb állítását megalapozottnak találta. Az ítélet bizonyítottnak látta: a jól szervezett csoport 2004 áprilisában úgy döntött, hogy korábbi nézeteltérések miatt leszámolnak a T. Tibor által vezetett rivális csoporttal, és átveszik annak Balaton menti érdekeltségeit. A végrehajtás érdekében feltérképezték a célszemélyt, bérgyilkosokkal vették fel a kapcsolatot és Szerbiából mintegy másfél millió forintért több alkalommal is nagy mennyiségű lőfegyvert, lőszert szereztek be.
A hatóság négy emberrel kötött vádalkut, egyikük csak a fegyverek elrejtésében volt bűnös.
A fokozott biztonsági intézkedések között lefolytatott büntetőper tárgyalásán több mint húsz kommandós biztosította a helyszínt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom