Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Összetartás és támogatás - a család ünnepe a mai nap

Genetikai kapcsolat, társadalmi fogalom, közös emlékek, terhek és örömök, érzelmi összetartozás és vagyoni függés - tudományonként más a család meghatározása.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) május 15-ét a család nemzetközi napjává nyilvánította. Ez a kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb intézményére irányítja.

A wikipédia szerint a család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van, illetve házasság vagy örökbefogadás. A családok tagjai általában hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek (általában ugyanazon rasszba tartozóak).

Az európai (nyugati) típusú társadalmakban a családot közvetlen leszármazással ("vérrokonság"), házassággal, örökbefogadással (vagy hasonló jogi kötődéssel) jellemzik. Számos antropológus vitatja azt, hogy a "vér" kapcsolata szó szerint értendő; mások pedig a nem-nyugati típusú társadalmakat hozzák példának, ahol a "vérrokonságtól" eltérő elvek érvényesülnek abban, hogy kiket tekintünk családnak.

Illusztráció: internet
Illusztráció: internet

A család fenti meghatározása tudományos és száraz. Mindenkinek más jut eszébe a szó hallatán, ahogyan több alkotót is megihletett a téma: milyen a család. Egy amerikai stáb úgy álmodta meg, hogy olyan, mintha a hetedik menyországban járnánk.

Eredeti nyelvű előzetes a Hetedik menyország című sorozatról.
Forrás: youtube.com

Bármilyen a megjelenítés, az üzenet hasonló. A család, ha baj van, összetart.

Egy rém rendes amerikai család.
Forrás: youtube.com

Az animációs filmek készítőinek köszönhetően is több család hétköznapi kalandjait követhettük figyelemmel.

A Mézga családot minden korosztály kedveli.
Forrás: youtube.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felhőszakadás, viharos szél várható

Felhőszakadásra, jégesőre, viharos széllökésekre figyelmeztet a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat. Tovább olvasom