Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Oszkó: be fogom mutatni, hogy hiányos dokumentumok alapján igyekeznek gyanúba keverni

Budapest - Oszkó Péter volt pénzügyminiszter blogbejegyzésében azt közölte, a független nyilvánosságot és a jogot felhasználva mutatja be a következő napokban, hogy hiányosan és megvágottan közzétett dokumentumok alapján igyekeznek őt hamis gyanúba keverni a Sukoró-ügyben.
Oszkó Péter szombati blogbejegyzésében azt írta: ő maga mindig is vállalta a személyes felelősséget döntéseiért és tetteiért, "s lévén, hogy tisztességgel végeztem a munkámat, így aztán nem is tartok vagy tartottam semmiféle kérdőre vonástól". "De úgy gondolom, itt az ideje, hogy azok is vállalják és viseljék is a felelősséget a tetteikért és megnyilvánulásaikért, akik másokról rendszeresen hamis rágalmakat terjesztenek, illetve akik az elfogult, manipulatív és hatalompolitikai célokat szolgáló félretájékoztatást és mások befeketítését iparszerűen űzik" - tette hozzá.

A politikus azt írta: eszköze a független nyilvánosság és a jog, "illetve amennyi mára maradt belőle". "Ezeket felhasználva az elkövetkező napokban a nyilvánosság számomra elérhető csatornáin fogom bemutatni, milyen mértékben hamis, torz és félrevezető nyilatkozatokat tettek többen is személyemmel kapcsolatban, hogy hiányosan és megvágottan közzétett dokumentumok alapján hogyan igyekeztek még csak nem is először hamis gyanúba keverni, s a valós tények teljes körű bemutatásával és megismerésével milyen nevetségesnek is tűnnek a vádaskodások" - írta.

Hozzátette: "hasonló lendülettel" szándékozik minden olyan lehetséges jogi eljárást is megindítani, amelynek eredményeként "azoknak is személyes felelősséget kell vállalniuk tetteikért, akik ezt most csak rám nézve tekintenék elvárásnak". Oszkó Péter blogbejegyzésében azt írta: "azok a hamis vádak és rágalmak, amiket az elmúlt napokban a Kehi (Kormányzati Ellenőrzési Hivatal) jelenlegi elnöke, valamint az elszámoltatási kormánybiztos, illetve erre alapozva és láthatóan felettébb szervezett módon a kormánypárti sajtó terjesztett", felrázták "naiv ábrándozásaiból", hogy "majd eljön a konszolidált kormányzati munka ideje, amikor nem személyeskedő hazugságokra épülő közéleti botrányok szolgálnak arra, hogy eltereljék a figyelmet a valós problémákról és intézkedésekről vagy azok hiányáról".

Gaál Szabolcs Barna, a Kehi elnöke csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, befejezték a kaszinóberuházások koncessziós szerződéseinek vizsgálatát, és több olyan iratot találtak, amelyek szerintük megalapozzák a gyanút, hogy Veres János és Oszkó Péter volt pénzügyminiszterek érintettek lehetnek az ügyben. Elmondta azt is, a sukorói projekt ügyében büntetőfeljelentést tett csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészségen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Veres János a Kehi elnökének szavaira reagálva csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy semmilyen módon nem érintett a Sukoró-ügyben. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a csütörtöki sajtótájékoztatón emlékeztetett: az ingatlanértékesítéssel kapcsolatosan már folyik egy nyomozás Sukoró ügyében, csakúgy, mint a Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget-projekttel összefüggésben.

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008. júliusban történt cseréjével összefüggésben, amelynek során a gyanú szerint egy, a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érheti az államot.

Olvasóink írták

 • 8. történész 2011. február 07. 16:17
  „igazságkereső

  Sajna te nem az igazságot keresed,...csak a rész igazságot...itt értelmezési problémák vannak, mert kérem a politika megfogalmazásában mindig úgy szól a korrupció definíciója,hogy::: minden olyan pénzügyi tevékenység amelyből engem kihagytak az korrupció.
  Sajnos az a baj,hogy nem látjuk át az egészet és bele esünk a partizán és terrorista dilemmába.
  Sajnos azt láttuk az eltelt időben,hogy fél igazságokat lebegtetett meg az új.. azaz ki vitt még..”
 • 7. igazságkereső 2011. február 07. 14:55
  „Inkább azt kellene bemutatni, hogy hová tűnt el több ezer milliárd forint 2002-2010 között, hogy már a lakosság belegebed a kifizethetetlen számlák sokaságába,miközben a 8 évig kormányzó politikusok,pénzügyi "szakemberek" süketelnek a semmiről!!”
 • 6. zoltanszabo 2011. február 07. 13:19
  „Ez az Oskó is ugyan olyan " ártatlan " mint a többi .Csaló-lopó pulitikusok--párt állástól függetlenül.
  Mindd szigorú elszámoltatást !!!teljes vagyon elkobzást 20 évre vissza menőleg--családtagokkal eggyütt. Az a rengeteg száz milliárd Ft amit elloptak--elég lenne talpra állásunkhoz !
  Vissza tenni a közös kalapba..és kifizetni a felvett hiteleket !!
  Aki ma születik : már ő is 200 000.-Ft adóssággal terhelik meg !”
 • 5. macs 2011. február 07. 10:41
  „papipa, maci52,
  Érdekes véleményt olvastam! Igaz, egy német újságban jelent meg és lehet, hogy nem a hazai olvasóknak szánták?
  "2010. november 10-én Orbán Viktorral közölt interjút a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Az interjúban a miniszterelnök - többek között - közvetve megdicsérte a Gyurcsány és a Bajnai kormányt a válsággal kapcsolatos intézkedéseik kapcsán.
  "A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek egy havi járandóságot, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott - mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" - fogalmazott Orbán Viktor."”
 • 4. papipa 2011. február 06. 21:14
  „A libás Bajnainak és ennek a manusnak semmi hitelessége nincs szerintem.
  Aki nekik hisz, az már eleve gyengeelméjű.”
 • 3. maci52 2011. február 06. 19:42
  „Ezek az Oszkó félék mind kiváló szakemberek,Bajnaival,Pistruival,.együtt de csak a saját zsebükre,az ország ügyeiben tehetetlenek,vagy innen lopták el amik van?”
 • 2. deszkás 2011. február 06. 15:16
  „Lássuk a "medvét". TÖRTÉNÉSZ jól látod(most is).”
 • 1. történész 2011. február 06. 14:50
  „Az egész Sukoró ügy figyelem elterelő volt,cumi a népnek..míg megy a nyugdíj, megy az adó jóváírás az átlag melóstól. Politika már régen ismeri ezt,hogy kavard meg a sz..rt és mindenki a bűztől takargatja a szemét míg közben kibabrálnak vele.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy nő súlyosan megégett egy IV. kerületi lakástűzben

Egy nő súlyosan megégett, öten pedig füstmérgezést szenvedtek, amikor kigyulladt a főváros IV. kerületében egy panellakás vasárnap reggel. Tovább olvasom