Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Oszkó cáfolja, hogy brutálisan nőhet a hiány

Oszkó Péter leköszönő pénzügyminiszter hamisítványnak nevezi és cáfolja a Napi Gazdaságban a gazdasági napilap értesülését, miszerint a Pénzügyminisztérium a magyar államháztartás esetében a hiány brutális növekedésével számol.
A lap az új kormány számára a hétfői átadás átvételre készített dokumentumra hivatkozik, amely szerint a költségvetésben tervezett 3,8 százalék helyett 6,5 százalék lesz a bruttó hazai termék (GDP) esetében.

Oszkó Péter a lapnak elmondta: az átadási anyagok nyilvánosak, azok megtekinthetőek a PM honlapján. Az ott olvasható adatokkal adja át hétfőn a Pénzügyminisztérium vezetőse a Orbán-kormánynak az ügyeket. Oszkó újfent megerősítette, hogy kellő politikai elszántsággal az idénre tervezett 3,8 százalékos államháztartási hiánycél teljesíthető.

Az adónemeknél elmaradó bevételek, illetve az állami tulajdonban lévő cégek kiadásai miatt szalad el a hiány a napokban elkészített dokumentum szerint, amely a költségvetésben rögzített 987 milliárd forint hiány helyett 1358 milliárd forinttal számol - áll a Napi Gazdaság birtokába jutott dokumentumban. Emellett további 190 milliárd forint kockázat máris látszik, illetve az állami tulajdonú cégek esetében további 187 milliárd forintra lesz szükség, aminek következtében a hiány a GDP százalékában 6,5 százalék lehet, szemben a korábbi 3,8 százalékkal

Olvasóink írták

 • 5. Örvájn 2010. május 31. 18:53
  „Senki nem démonizálja a körülményeket, bár a várakozást némi aggodalom is övezi. Mindenestre érdemes megvárni, míg az illetékesek áttekintik, hogy a költségvetési szervek mekkora hiányt, (adóság állományt) görgetnek maguk előtt. Nem lepődnék meg, ha e téren az -utóbbi 1-2 évben- drasztikus növekedés lesz tapasztalható. (lesz mit konszolidálni, mint 1998-ban a Posta bankot)”
 • 4. bélás 2010. május 31. 15:16
  „optimizmusunk töretlen”
 • 3. jozko 2010. május 31. 14:10
  „"Minden nagyon szép . Minden nagyon jó,"-de semmivel nem vagyok megelégedve. Sopánkodásnak semmi értelme, aki a hatalomra pályázott, nem mondhatja, hogy igazán másra számított /külömben most nem Ő lenne hatalmon/. Én csodát nem várok-eredményeket igen. Ha a mostani, a leendő vezetés külünb lesz az előzőnél, lesz javulás. Ha nem ? Hát akkor iszunk még egy pohárral, és ráfogjuk a Gyurcsira! /A régi kakaóreklámban: a nyuszira/. Remélem, nem így lesz!”
 • 2. Falcao 2010. május 31. 13:21
  „Minden nagyon szép.Minden nagyon jó.
  Üres a kassza ez is biztos.”
 • 1. klj_54 2010. május 31. 11:32
  „A fidesz érdeke az, hogy démonizálja és végképp eltörölje még az írmagját is az MSZP-nek.
  Ehhez semmilyen eszköz nem drága.
  Logikus folyamata az eltelt nyolc év aljas ármánykodásának, melyben megakadályozták az egészségügy megreformálását, a tanügyi reformot és sok értelmes dolgot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemdohányzó nap az egészség védelmében

Május 31-e a dohánymentes világnap - a WHO azért nyilvánította világnappá ezt a napot, hogy a… Tovább olvasom