Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Oszkó Péter: 2009 nyarán szembesültem a telekcsere-szerződéssel

Mondta Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, akit a földcserék ügyében 2013 januárja óta folyó büntetőperben tanúként hallgatott meg a Szolnoki Törvényszék csütörtökön.
A Pénzügyminisztérium 2009 nyarán indított vizsgálatot a sukorói telekcsere-szerződéssel kapcsolatban, miután számos politikai támadás érte az ügyet, és sorozatosan parlamenti interpellációkra kellett válaszolni - mondta Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, akit a földcserék ügyében 2013 januárja óta folyó büntetőperben tanúként hallgatott meg a Szolnoki Törvényszék csütörtökön.

Tanúvallomásában közölte, hogy miután a 2008 júliusában megkötött telekcsere ügylet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél zajlott, a szaktárca onnan kért adatokat, a vizsgálathoz, ami nem zárult olyan eredménnyel, hogy "érdemi jelentős problémák merültek volna fel".

Később, más szervezetek, így az ügyészség, az Állami Számvevőszék (ÁSZ)további érdemi információkat bocsátott a minisztérium rendelkezésére. Ezek sorában az ÁSZ jelentésében megkérdőjelezte a telekcsere értékarányosságát, illetve azt, hogy a megfelelő közérdek fennállt-e az ügylethez, de ezután már a bíróságtól és az ügyészségtől várták az értékaránytalanság megállapítását - jelentette ki Oszkó Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semjén: nem tekintjük példának a német modellt

A kormány komolyan veszi a strasbourgi bíróság ítéletét az egyházügyi törvénnyel összefüggésben. Tovább olvasom