Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Őszödi beszéd évforduló: nincs kiemelt rendőri készültség

Két demonstrációt jelentettek be csütörtökre, az őszödi beszéd kiszivárgásának harmadik évfordulójára - olvasható a Magyar Nemzetben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint nem lesz kiemelt rendőri készültség, mert nincs információjuk arról, hogy a tüntetők rendbontásra készülnének.
Két rendezvényt jelentettek be a rendőrségen az őszödi beszéd kiszivárogtatásának harmadik évfordulójára - mondta a Magyar Nemzetnek Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Este nyolc órától két magánszemély kért engedélyt arra, hogy az Akadémia utcától fáklyás menetben a Sándor-palotához vonulhasson a Lánchídon keresztül. Tafferner szerint a rendőrség engedélyezte a felvonulást, a tüntetőktől annyit kértek, hogy lehetőség szerint maradjanak a járdán - írja a Magyar Nemzet.

A másik rendezvényt a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű szervezet tartja az Alkotmány utcában délután öttől. A rendőrségi szóvivő közölte: mivel a rendőrségnek nincsenek arra vonatkozó információi, hogy rendbontásra készülnének, nem lehet számítani a rendőri erők nagyobb mértékű átcsoportosítására.

Az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-én szivárgott ki, és a rendszerváltás utáni évek egyik legsúlyosabb politikai válságát okozta. Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök 2006 májusában, az MSZP frakció alakuló ülésén Balatonőszödön az előző másfél év kormányzásáról azt mondta: "Hazudtunk reggel, éjjel, meg este". A trágár szavakkal tűzdelt beszédből kiderült: szándékosan nem számoltak be a választási kampányban arról, hogy milyen megszorításokat terveznek.

A beszéd kiszivárgása után tüntetők kezdtek gyülekezni a Parlament előtt. Másnap megostromolták a Magyar Televízió székházát, és ezután még napokig tartottak az éjszakai utcai harcok, majd a tiltakozók bázisa a Kossuth tér lett. Október 23-án ismét kiújultak a zavargások. A kiszivárgás első évfordulóján még a kormány megbuktatását és rendszerváltást tűztek ki a felvonulást tartó szervezetek. Úgy tervezték, hogy blokád alá veszik a főváros 13 stratégiai pontját - köztük minisztériumokat és a Parlamentet - , hogy így kényszerítsék ki a kormány lemondását,de a rendőrök felszólítására végül a legtöbb tüntető távozott. A blokád így elmaradt, de a többezer tüntető felvonulása jelentős fennakadást okozott a közlekedésben. Az évforduló alkalmából rendezett tavalyi demonstráció rendbontás nélkül zajlott, de 2008-ban is nagy dugók alakultak ki.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. m.á. 2009. szeptember 17. 17:12
  „az meg undorító hogy a DM ezzel a címmel emlékezik meg a 3 évvel ezelőttiekről. ennyit kell a proli felé kommunikálni, hogy két kőbányai között BALHÉÉÉÉról fröcsögjön, és föl se fogja mit vallott be szeretett miniszterelnöke.”
 • 38. m.á. 2009. szeptember 17. 17:06
  „http://www.youtube.com/watch?v=5lwjgViZV4A&feature=PlayList&p=02778B1F1655E74A&index=73

  az évtized legszebb éjszakája volt...”
 • 37. m.á. 2009. szeptember 17. 16:55
  „Léni, súgok valamit, az hogy "Magyarországról mi a vélemény", SENKIT ezen a sárgolyón nem érdekel, kivéve a komplekszusos hazai lakosság egy részét. ez az egészséges. az egészséges lengyelt se érdekli mi a te véleményed Lengyelországról.”
 • 36. m.á. 2009. szeptember 17. 16:53
  „33.: "rasszizmus" meg gárda nélkül sehol sem tartanának. senkinek se sikerült 98 óta levegőhöz jutni a fidesz mellett a jobboldalon, és senkinek se sikerült 2002 óta az utódpárttól szavazókat áthozni a jobboldalra. ez a 14% remek siker, bárhogy is érték el. és még lehet több :)”
 • 35. trainman 2009. szeptember 17. 16:34
  „32. hozzászólás Léni 2009.09.17. 16:12

  Gyurcsány Őszödi beszédéről van e véleményed?
  Elkúrta, vagy nem kúrta el?”
 • 34. trainman 2009. szeptember 17. 16:30
  „http://www.echotv.hu/20090915_hangos_tobbseg__hol_a_nemzeti_radikalizmus_hatara_.html

  Vona Gábor az Echo tévében, a nemzeti radikalizmusról beszélget.”
 • 33. comet 2009. szeptember 17. 16:15
  „29 trainman- amit írsz az részben igaz, de a lényeg, hogy rohadt kevés. Vona kisiklatta a Jobbikot és nem tenném rá a nyakam hogy nem szándékosan, mert ennyire amatőr azért nem lehet. Egy szervezetről nem a vezetője mond ítéletet, vagy a tagjai hanem a társadalom, amiben ténykedik. A megnyilvánulásai alapján a gárda szélsőséges, és képtelen a társadalom összefogására, amire ekkora bajban nagy szükség lenne.
  Ahogy Orbán sem magának, hanem Fletónak köszönheti a ´népszerűségét´ ugyanúgy a Jobbik sem Vonának, hanem Orbánnak. A lakosság jó része csalódott az MSZP-ben ezért átvándoroltak a Fideszhez, majd miután ebben is csalódtak, tovább vándoroltak a Jobbikhoz, de csak azok akiknek bevette a gyomra Vona rasszizmusát. Vona rasszizmusa nélkül a Jobbik ütősebb párt lenne a Fidesznál a radikalizmusa miatt, mert radakalizmus kell a változtatáshoz, és alapvető változásokra van szükség. Morvai jobb Vonánál, de ő önmagában kevés, elé kéne egy jó pártvezér, vagy mőgé egy jó tanácsadó. A baj hogy előtte egy nála gyengébb ember van, homályos politikai elképzelésekkel.”
 • 32. Léni 2009. szeptember 17. 16:12
  „Csak helyeselni tudom a "naccsága" brüsszeli premierjét! Csak így tovább!!! Legalább megismernek
  titeket és véleményt tudnak Brüsszelben is alkotni a Jobbikról és a nagyasszonyról! Más dolog ujságból értesülni
  és más dolog élőben hallani és látni a gyűlölettől szikrázó szemét és a fröcskölő száját.
  Állítom olyan helyzetbe hozzák magukat, hogy meg sem fognak tudni nyikkanni a 4 év alatt.
  Az, hogy M.O-ról mi a vélemény, sem a Jobbikot, sem a Fideszt nem érdekelte és most sem érdekli!
  Minél rosszabb, annál jobb a jelszavuk!”
 • 31. m.á. 2009. szeptember 17. 15:53
  „"kiújultak a zavargások", az, a jó komcsi <moderálva>, zavargások mi?”
 • 30. TrombiFrédi 2009. szeptember 17. 15:00
  „Szerintem aki figyelemmel kísérte a 2006-os választási kampányt,F.Fletó Fletovics kisfilmjeit, esetleg beleolvasott blogjába, elképzeléseibe, annak már akkor világossá vált, hogy ezek csak jól hangzó tartalom nélküli üres szavak, légvárak, és hogy valaki nem mond igazat, őszöd v. nem öszöd nem kapsz mást alapon!”
 • 29. trainman 2009. szeptember 17. 14:20
  „27. hozzászólás comet 2009.09.17. 13:36

  Morvai Krisztina az elsők között volt, aki felemelte a hangját a 2006 október 23- án történt rendőri túlkapások ellen, és sokat tett az emberek szemének felnyitásáért. Az ütőképes ellenzékről meg annyit, hogy az elméletileg a Fidesz lett volna, hangsúlyozom, lett volna!
  Vona jól csinálta a dolgát, mikor átvette a párt irányítását, akkor talán 2%-a ismerte az országban, mára talán már más a helyzet. A Magyar Gárda nem vicc, de az biztos, hogy sokan támadják, nem véletlenül.
  Fritz Tamás meg a Fidesz hallgatólagos támogatásával rántotta össze a sok embert a Hősök terére, én is ott voltam, és ott voltam a következő tüntetésen is, amikor 203 képviselő megválasztotta Bajnait.
  A Vértanúk terén voltam, és csodálkozva néztem, hogy a tömeget Fritz elviszi az üres Sándor palotához.
  Kicsit meglepő volt, de nem mulatságos!
  Amiben egyetértek veled, és gondolom ezért hoztad fel Fritz Tamást, a civileknek kell megerősödniük.
  A Jobbiknak most van lehetősége bekerülni a parlamentbe, és ha bekerülnek, én bízok benne, hogy jobban fogják csinálni, mint a mostani politikai elit!
  Az Őszödi beszéd rendesen felforgatta az ország sorsát, és még nincs vége az utóhatásának, az emberek nagy része felébredt, rájött, hogy átkúrják, és arra is rájöttek, hogy vannak jogaik.
  Morvai, Vona is sokat tett azért, hogy az emberek észrevegyék a hatalmi elit alkalmatlanságát az ország vezetésére, és küzdenek a magyarok jogaiért.
  Nekem ez a véleményem.”
 • 28. florian70 2009. szeptember 17. 14:18
  „Egy dolgot azért tudok mondani a Balatonőszöd beszédből ami igaz .
  A teljeség igénye nélkül,
  "A felső tízezer újra termeli magát közpénzeken" .
  26. Carlo 2009.09.17. 13:34
  Egyetértek !”
 • 27. comet 2009. szeptember 17. 13:36
  „7.-trainment- úgy hogy Morvaiék is képtelenek voltak egy ütőképes ellenzéket létrehozni, pedig volt rá idejük. A Magyar-Gárdával, cigózással meg zsidózással csak magukat ütötték ki. A gyurcsány féle szélhámos bagázst rohadtul utálja már az ország. Morvaiék nem hogy kihasználták volna ezt, de megosztották a társadalmat a szélsőséges baromságaikkal. A Magyar Gárda egy vicc, ami csak támadási felületet jelent. Ha Vona ezt nem akarattal hozta így létre, becsapva sok jószándékú, az országért tenni akaró embert, akkor politikusnak elég silány. Magyarország veszélyben van, ide több kell mint ´népitáncos´ egyenruhában vonulgató csapatokból. (elnézést a népitáncosoktól) De ezt had ne részletezzem.
  Fritz Tamás politikai háttér nélkül a Fidesz ellenkampánya ellenére napok alatt százezres tömeget rántott össze. Amit a Morvai-Vona páros produkált az a tények tükrében ugyanúgy nulla, mint amit Orbán, mert a Fletó galeri bukottan is a háttében tartja őket. 9-turulvédő- ha már a parlamentben lenne a Jobbik, akkor csinálták volna jól a dolgukat. <moderálva>”
 • 26. Carlo 2009. szeptember 17. 13:34
  „Évforduló? mi ez Ünnep?
  1 barom újságíró , vagy azok gyülekezete ír, hogy nincs rendőri készültség?
  mi a jó francnak, kell a hülyéket emlékeztetni, hogy talán ki kéne menni az utcára randalírozni?”
 • 25. maradando 2009. szeptember 17. 13:32
  „Az isten szabadságon van ! Átmenetileg Lucifer az űgyeletes ! :)”
 • 24. Sziszifusz 2009. szeptember 17. 13:30
  „Ezt még hozzá kell tenni az öszödi beszéd utóhatásaként! A hír friss!

  "Bűnbakkeresés Izraelben, avagy menteni a nemlétező becsületet?

  Hamarosan azt olvashatjuk majd, hogy minden zsidó Magyarországra érkezésért, az ország felvásárlásáért és a zsidó ingatlan -és üzleti panamákért David Admon és fia a felelős, Izrael és Perez természetesen nem!
  A nemzetközi bűncselekmények osztálya és az izraeli rendőrség vizsgálja Izrael magyarországi nagykövetének az egykori zsidó kórház üzleti tárgyalásaival kapcsolatos megvesztegetési ügyét, valamint fia jutalékait és a nagyköveti rezidencia árverési helyszínné alakítását. Admon természetesen tagad!
  Az izraeli rendőrség részéről Michal Haim megerősítette, hogy vizsgálat indult ellene. Yedioth (idiót?) Admon saját üzleti vállalkozásaként használta a apja kapcsolatait, hogy izraeli "üzletembereknek" megnyissa Magyarország "kapuit", természetesen némi aprópénzért cserébe, amiben számos magas beosztású kormányvezetőnek is részt kellet vennie, csakúgy mint a Velencei-tó erősen büdös, (nem hal, hanem) kormányszagú projectjénél.
  Az "igazság bajnokai" közöttünk járnak (kipában), sajnos egyre növekvő számban, de Admon Izrael magyarországi bűnbakjává lépett elő! A világpolitikai helyzet zsidóügyileg kedvezőtlen alakulása miatt már azt is beismerték, hogy a nagy számú izraeli megjelenése Magyarországon, és az igen nagy számú üzletkötés is Admon bűnlajstromát gyarapítja! Megérhetjük azt is, hogyha kijelentik, nem is Izrael és Perez akarta a betelepítéseket, hanem az a csúnya Admon magánszorgalomból!
  Tevékenységük részét képezte szerencsejáték üzletek kiterjesztestése Budapest területére valamint az ország hét(?) további részére, amihez segítséget jelentett egy meg nem nevezett jeruzsálemi család és a "budapesti polgármester"!
  Pomázon is érdemes lenne vizsgálódni, mert egy nagy ingatlanproject megnyerésében is közreműködtek!
  Izrael mossa magát, de Parlamenti pártjaink és kormányunk részészéről ezekről a törvénytelen ügyletekről hamarább kapunk majd információkat a világsajtóból, és Izraelből, mint a magyar mádiákból!
  David Admon-t, Silvan Shalom nevezte ki 2004-ben, ami "véletlenül" egybe esik a 2004-es izraelei-magyar menekültügyi megállapodás aláírásával!

  Szerencsére nem a "pártatlan magyar igazságszolgáltatásra" lehet csak hagyatkozni, ezért néhányszáz börtönférőhellyel megint többet kell betervezni! A jog szeirnt vissza kell állítani a bűncselekményeket megelőző állapotot, amit, ismerve a magyar bíróságokat, Hágának kell majd megtennie!

  A haaretz.com (Izrael legnyagyobb napilapja) nyomán

  Információink szerint Nagytarcsa felé karavánszerűen vonul a rendőrség reggelenként! Azon a részen két laktanya található! Ferihegy környékéről is egyre nagyobb sábeszes csoportok érkezését jelzik!
  Feltételezhető, hogy már folyamatban van a beöltöztetés is, nem csak a betelepítés!"”
 • 23. trainman 2009. szeptember 17. 13:18
  „20. hozzászólás bélás 2009.09.17. 13:07

  Isten ments Kádáréktól! :)
  Én úgy olvasom, amit írtál, hogy most az igazság helyett a gazság uralkodik. Ezen kell változtatni.
  A vesszőparipám a civilek összefogása, mert összefogás, és gondolkodás nélkül nem megy a dolog.
  Ha Isten velünk, akkor ellenünk az Istentelenek.”
 • 22. turulvedo 2009. szeptember 17. 13:15
  „kádár alapozta meg a mai sorsunk! ezt azert ne felejtsük.”
 • 21. maradando 2009. szeptember 17. 13:11
  „"Szegény Gyurcsány Ferenc" !Mond meg az igazat=betöltik a helyedet !Bajnai Gordon sem hazudik ! Csak azt mondja amit a szimpatizánsok hallani akarnak/.De igy van ez a ló másik oldalán is!/ És addig amig Ikarus helyett,a vak de bátor cigány lovával akarunk szárnyalni:hát sok jóra ne számoljon senki ebben az országban! :((”
 • 20. bélás 2009. szeptember 17. 13:07
  „Győz a(z) (i)gazság. Olvasd ahogy akarod. Hívjuk vissza Kádárt v a rokonait :) Ugye ezt Te se hiszed el?
  Még valami! Ha Isten velünk ki ellenünk?”
39 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól fest az új logisztikai központ

Bócsa - Átadták a magyar tulajdonú Poli-Farbe Vegyipari Kft. logisztikai központjának első ütemét a… Tovább olvasom