Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Őszre kész a devizahiteleseket segítő csomag

Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint az idén őszre lesz kész az a csomag, amely segít majd a bajba jutott devizahitelesek gondjain. A fideszes politikus ezt kedden mondta az ÉorigoÜ-nak.
Rogán Antal a hírportálnak úgy fogalmazott: egy-két héten belül nem lehet kidolgozni olyan intézkedéseket, amelyek segíteni tudnak a bajba jutott devizahiteleseken, így az őszre lesz kész az erre vonatkozó csomag.

A fideszes honatya részleteket nem mondott a csomagról, csupán annyit közölt, hogy az átlag állampolgárokat segítenék meg, nem pedig a nagy összegű hitelt felvevőket. "Egy 120 millió forintos hitelt felvevő adósra nem vonatkozna a lehetőség" - mondta a fideszes képviselő. Szerinte meghatároznak majd egy limitet, ami felett nem lehetne élni a segítséggel.

Rogán Antal úgy vélte, nem kell minden devizahitelest megsegíteni, a nagy részben IMF-forrásokat felhasználó megsegítő csomag alapvetően a lakáshitelesekre vonatkozik majd.

Orbán Viktor miniszterelnök még a gazdasági akcióterv keretében, június 8-án a parlamentben jelentette be egy nemzeti eszközkezelő társaság létrehozását, hogy a bedőlt hitelek miatt a lakások ne kerüljenek ki a korábbi tulajdonosok kezéből.

Olvasóink írták

96 hozzászólás
 • 96. igazságkereső 2010. július 30. 09:17
  „Az MTI hírhez hozzászólva: bizony az az egy intézkedés nem történt meg,hogy az őszi, kormányzati intézkedésig a devizahitelesek az eredeti törlesztőrészletet fizethessék!Ugyan is nem mindegy,hogy a megkötéskori 68 ezer forintot fizetheti a devizahiteles, vagy az irreálisan - bankok által - megemelt 107 ezer forintot kell fizetnie, már ha egyáltalán tudja!Ebben lenne szükséges az azonnali kormányintézkedés, hiszen őszig itta devizahitelesek többsége "elvérzik", a bankok végrehajtás alá teszik a lakásokat!!”
 • 95. LukSzusz 2010. július 09. 18:52
  „Akkora már a híd alatti szállások is megtelnek.”
 • 94. Olvasóka 2010. július 04. 00:31
  „A közösből támogatjuk a devizahiteleseket??? Nekem meg már nem jut a Szocpolból sem, a Gyed is csak 1 évig fog jár, lakáshitelt sem adnak a" semmire" (mint azoknak akik most a közösből segítünk).
  Nekem és a többieknek mikor segítenek?????”
 • 93. giy 2010. július 01. 13:15
  „Tudod bélabá, az a baj, hogy itt senki se lázad, csak csöndben tűrünk, hallgatunk és fejet hajtunk. DE MIÉRT??????”
 • 92. belaba 2010. június 30. 22:47
  „Igen, nincs mezőgazdaság, nincs ipar, de lassan már adófizetők sincsenek és a fogyasztás is visszafelé halad, sokan a tartalékaikat élik fel.
  A hitelezés, korrekt (!) módon valamennyire elősegíthetné a fogyasztás élénkítését, munkahelyeket teremthet pl. építőipar, autóipar stb.
  De ez a lerablás a bankok részéről egy rövid távú öngyilkos lépés, a lakosság nagy része ui. évekre eladósodott, újabb hiteleket már nem fog épeszű ember ebben az országban fölvenni.
  Nem is sejtem, mitől lesz itt változás, nem akarom Viktorékat bántani ezzel a munkahely dumával, de bárcsak igazuk lenne...szóval jó nagy sz..ban vagyunk.”
 • 91. giy 2010. június 30. 21:26
  „Nostradamus, mi is közalkalmazottak...nagycsaládosok -nem cigányok- egy tartósan beteggel; aki után még magasabb családi pótlékot kapok...de ezek a sajtzabálók nem tudják, hogy egy liter rízstej 610.- csak a jobb helyen. Hiába ugat itt nekem bárki, a problémámat nem oldja meg, a zsebembe nem tesz egy fillért se. Ezért sincs Magyarországnak gazdasága se...mert mindent külföldről hoznak be a multik...és a magyar gazda fillérekért kellene oda adja a termését. A nagyok minden rendes magyar nagy céget felettek...hol vannak a régi nevek???? Pl. a Kabai Cukorgyár? És még millióegy ilyen van. Sehol! Tönkretették ezeket az áraikkal. Mindent olvasnom kell, hogy mi micsoda a termékeken, hogy megtudjam, hogy mi van benne...”
 • 90. belaba 2010. június 30. 18:00
  „Aki még emlékszik a 4-5 évvel ezelőtti hurráoptimista piaci hangulatra, akkor képzelje magát újra bele és tegye a szívére a kezét: újra belevágna a devizahitelbe?
  Én igen. Évek óta stabilnak mondható keresztárfolyam, növekvő ingatlanárak, magam részéről biztosnak tűnő munkahely, jó fizetéssel. Gyerekszám növekedés miatt szükségünk volt nagyobb lakásra, hát hajrá, 3 milla hitelre nem nagy felelőtlenség, a törlesztőm akkor a fizetésem pontosan 20%-a volt.
  Most: a munkanélküli segélyem még pont elég volt a törlesztőre a múlt hónapban. Szopás.
  Nem hőzöngöm, megoldom valahogy, de a sok okostojás engem ne oktasson, hogy előre kellett volna gondolkodni, mert utólag mindenki q..va okos lehet.”
 • 89. Nostradamus 2010. június 30. 17:24
  „Giy, ezeket nem tudod meggyőzni, vitatkozni sem érdemes velük. Persze néha felhúznak engem is. Akinek nincs vagyona meg gazdag családja, szerintük lakjon bunkerben, járjon gyalog és lehetőleg levegőt se vegyen. Emberi élet csak annak jár, akinek pénze van, ugye? Igen, közalkalmazott vagyok és huszonöt éve fizetek adót én is. Soha nem sajnáltam a Magyar honfitársaim megsegítésére költött pénzt, de sajnálom a bankoktól - ha jól emlékszem, tavaly éppen a bankokat kellett megszórni pénzzel - , a két meg nyolcmillás havi fizetéseket a bankároktól meg a vállalati vezérektől, és sajnálom azt is, amit elszórnak hülyeségekre, pl. völgyhídra.”
 • 88. utazó81 2010. június 30. 17:23
  „Majd változik a jövő héten.”
 • 87. gumikacsa111 2010. június 30. 16:39
  „Nem változott az üzemanyagok ára
  Hozzászólok! Hozzászólok!
  MTI
  2010.06.30. 05:59”
 • 86. Logaritmus 2010. június 30. 16:30
  „Csak és kizárólag abból a pénzből lehetne kivételesen, valóban az éhen halás szélére csúszott - DE CSAK NEKIK! - embereknek segíteni, amit az állam a bankoktól beszedett extra adóból szerez meg. Az extra kockázat árát (értsd: magyar Forint helyett devizában eladósodni 10-20 (!) évre, ami igazából már spekulatív ügylet!) - tilos IMF és egyéb kölcsönből kifizetni.

  A baj az, hogy ameddig Orbán Viktor és a fideszes brancs egy tányérból cseresznyézik, együtt jár focimeccset nézni Csányi Sándorral, addig nincs miről beszélni.”
 • 85. Ramirez 2010. június 30. 15:40
  „Akkor kell (végrehajtott) ingatlant vásárolni ha emberek halnak az utcán (éhen) ... :(”
 • 84. N.P. 2010. június 30. 15:27
  „xene@freemail.hu 2010.06.30. 15:01

  Nem azt várjuk, hogy helyettünk fizessen az állam! A bankok mérhetetlen kapzsiságának és az erőfölénnyel való visszaélés megakadályozásában viszont komoly sara van! A világon sehol nem kaszálnak ekkorát a bankok, és ez nem megy állami asszisztencia nélkül, ráadásul ezt az állami garanciavállalással segítette is.”
 • 83. gróf 2010. június 30. 15:04
  „82. hozzászólás xene@freemail.hu 2010.06.30. 15:01

  Ebben igazad van!
  Én amint megmentenek rögtön megyek a bankba és felveszek 40 millió svájci frankot Te meg majd visszafizeted, és akkor újból veszek föl...és így tovább, amíg enyém lesz a FÖLD!”
 • 82. xene@freemail.hu 2010. június 30. 15:01
  „A nagy baj e mellett még az, hogyha látják ezek a felelőtlen ember, igen azok, akik felvették ezt a csomó hitelt, hogy Állam bá megmenti őket, akkor nem fognak tanulni semmit a dologból! Azt látják majd, hogy jaj, ha baj van, jön majd az Állam, s megment minket mindig! Akkor miért ne venne fel hitelt legközelebb is? Nos, anno a kommunista-rendszert megbuktattuk, megbuktatták. Most miért akar mindenki megint ott élni???”
 • 81. Ramirez 2010. június 30. 14:42
  „Pedig pont ez a cél: a megosztás....amíg cigányozás meg zsidózás van addig nem foglalkozol a valódi problémákkal...nagyon jól bevált recept ez...okolható csoportokra hárítani a haragot”
 • 80. jozko 2010. június 30. 14:22
  „Nem kell a nehéztüzérséget bevetni egymás ellen /bár vannak, akiknek ez érdeke lenne/. Nagyobb baj ez annál, hogy lazán elkezdjünk zsidózni, cigányozni-vagy a végén anyázni. Igenis van hatalom a kormány kezében - "nagypolitikailag" . Szerintem a bankok is csak szereplői ennek a cirkusznak /de mindenesetre igyekeznek ezen is nyerészkedni/!Ha rövidebb zablára sikerül fogni őket a kormánynak /márpedig ha a piacon akarnak maradni, komprommisszumképesnek kell lenniük!/, a veszteségek egy részének lenyelésével kialakítható olyan a szerződések megkötési idejéhez hasonló , megosztott kockázaton alapuló helyzet, ami ugyan elviszi időlegesen az extraprofitot, de az ügyfelek sem lehetetlenülnek el teljesen! Számolok két háttér-tényezővel is. Először is, akik a szálakat a háttérből rángatják /még a bankokat is/, nem érdekeltek abban, hogy országos méretű csődhelyzet alakuljon ki. Feltehető szándékukat, hogy esetleg megfosszák az embereket a biztonság illúzióját keltő magántulajdontól, és így kvázi biorobotokká, mobil, kiszolgáltatott munkaerővé váljanak--későbbre halaszthatják. Magyarországon a magántulajdon szentsége még nagyon erős, a lakóingatlan életműnek számít a legtöbb családban! A mésik külpolitikai tényező: az Unió és a NATÓ rengeteget invesztált /és invesztál/ egy földrajzilag kikezdhetetlen k, körülhatárolt Unióba-lásd a Baltikum, Románia, Bulgári, Görögország integrálása, a Szerbiával folyó kísérletek...Magyarországot sem engedik el egykönnyen....Jó külpolitika kell! Meg lehet és meg is kell csinálni!”
 • 79. Léni 2010. június 30. 13:21
  „És addig?”
 • 78. xcbcr 2010. június 30. 13:11
  „Kigondoltad? Ne mondd el!
  Elmondtad? Ne írd le!
  Leírtad? Olvasd el!
  Nem olvastad? Ne írd alá!
  Aláírtad? Ne csodálkozz!”
 • 77. giy 2010. június 30. 12:20
  „TEljesen egyértelmű, két fajta típusú ember van, 1: aki csak hitelekből tud előre lépni, fizetésből él; a másik akinek mindene megvan és sajnálja mástól. nem fogok ilyen emberekkel veszekedni. Ha láttam volna előre, hogy 43.000.- helyett majd decemberbe 130.000.et fizetek nyilván nem lépek bele. Sírva ne fakadjak tótkomlósi és társai...nem mindegy Neked, hova fizeted az adód és mire költi az állam?!”
96 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt Pál az ország új köztársasági elnöke

Az Országgyűlés 263 képviselő szavazatával a Magyar Köztársaság elnökének választotta Schmitt Pált, a Fidesz-KDNP jelöltjét. Tovább olvasom