Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Osztálypénzt sikkasztott a szülő: 1,3 millió tűnt el

Mintegy 1,3 millió forint osztálypénzt sikkasztott el egy nehéz anyagi helyzetbe került szülő az egyik nyíregyházi középiskolában.
Mintegy 1,3 millió forint osztálypénzt sikkasztott el egy nehéz anyagi helyzetbe került szülő az egyik nyíregyházi középiskolában - írta szerdai számában a Kelet-Magyarország.

A rendőrségi feljelentést a nyíregyházi Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola egyik végzős osztályának szülői munkaközössége tette meg miután kiderült, hogy "eltűnt" a diákok szalagavató ünnepségére és a bankettre gyűjtött osztálypénze - olvasható a napilapban.

A szálak a folyószámlát kezelő egyik édesanyához vezettek, aki beismerte: nyáron nehéz anyagi helyzetbe került, ezért nyúlt hozzá a felügyeletére bízott pénzhez. A nő egyfajta gyorskölcsönként tekintett a végzősök vagyonára, amit gyorsan képes lesz visszautalni a "megcsapolt" bankszámlára. A szülők kénytelenek voltak újra, egy összegben befizetni a szalagavatóhoz szükséges összeget.

A középiskola a lapot úgy tájékoztatta: két szülőt bíztak meg az osztálypénz kezelésével, akiknek külön-külön is hozzáférésük volt a folyószámlához. A hűtlen kezelésre a szalagavató előtt pár hónappal, szeptemberben derült fény.

Mivel a hiányzó 1,3 millió forint nem az iskola, hanem az osztályközösség vagyona, a szülők tettek feljelentést az édesanya ellen - tette hozzá az igazgató. Az iskola, illetve az osztályfőnökök egyébként nem szedhetnek pénzt a ballagási kiadások fedezetére, ezt a feladatot néhány szülőre kell bízni. A hasonló pénzügyi visszaélések elkerülése érdekében azt javasolja a tantestület, hogy legalább három megbízható felnőtt vállalja el a pénzt felügyeletét, a folyószámlához pedig kizárólag közösen férhessenek hozzá.

A megyében több hasonló ügyben folyik rendőrségi nyomozás. "Az ok és az okozat minden esetben ugyanaz: a pénz felett rendelkező személy vagy személyek nehéz anyagi helyzetük okán olyan forintokhoz nyúlnak, amelyekhez nem lenne szabad, később pedig képtelenek elszámolni a rájuk bízott összeggel" - mondta a Kelet-Magyarországnak Fedor Rita, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Olvasóink írták

 • 8. zsuzsmo 2011. december 08. 05:01
  „Hát diákként és szülőként is az a véleményem, hogy felesleges pénzkidobás ez az egész.
  Nekünk nem volt egyenruhánk, a ballagási fotót is úgy készítettük el, hogy mindenki ugyanabba az ingeb bújt bele, így némileg egyen tabló készült.
  De a bankett mostanában kicsit (inkább nagyon) túllő a célon.... :(”
 • 7. Mogyoró 2011. december 08. 04:14
  „Nem sok ez egy kicsit osztálypénznek, vajon mennyit szedtek havonta, és milyen ajándékokat kapnak a tisztelt pedagógusok.”
 • 6. dublin 2011. december 07. 15:18
  „fejenként 40ezer sok ... nagyon sok ... a feléből is kihozható minden ... osztálytánc, tabló, bankett, JELKÉPES ajándékok a tanároknak ... tanár vagyok, osztályfőnök vagyok, tudom ... az viszont tény, hogy a végzős év a családoknak sokba kerül, de nem az osztálypénz miatt ... szalagavató bálra ruha, ballagóruha, ahol az egységes megjelenést választják, öltöny, cipő ... de ezek nem az osztálypénzből mennek”
 • 5. vuk 2011. december 07. 12:21
  „3. Carlo 2011.12.07. 11:13
  Ahogy a magyar jogrendszert es biroi gyakorlatot ismerem, "ejnyebejnye, 1 evre felfuggesztve".”
 • 4. PipiczGabor 2011. december 07. 11:26
  „Lehetseges, hogy evek ota gyujtottek.”
 • 3. Carlo 2011. december 07. 11:13
  „és ennyiért mennyit adnak?
  szegény gyereke,
  ciki az egész”
 • 2. cat49 2011. december 07. 10:50
  „Osztálypénz 1,3 millió forint? Az egy átlag osztálylétszámot tekintve (33 gyerek) fejenként 40eFt. Nem látszik túl soknak egy végzős osztályköltségeit illetően, csak így egybe.”
 • 1. PipiczGabor 2011. december 07. 10:20
  „1,3 millio osztalypenz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre 39 ezerért kaphatunk sürgősségi eljárásban útlevelet

Jövő év január elsejétől magánútlevél soron kívüli, sürgősségi, valamint azonnali eljárásban történő… Tovább olvasom