Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Osztolykán Ágnes nem indul a választásokon

Osztolykán Ágnes nem indul az idei országgyűlési választáson. Az LMP-s parlamenti képviselő ezt szerdán jelentette be.
Osztolykán Ágnes közleményében azt írja, a képviselőséget négy évre vállalta, most pedig köszönetet mond mindazoknak, akik 2010-ben rá szavaztak, továbbá azoknak, akik támogatták és segítették a munkáját. Hangsúlyozza, hogy örömmel vett részt a magyar közélet, a magyar politika "átszellőztetésére tett kísérletben", miközben büszke az elmúlt években elvégzett munkára.

A képviselő egy korábbi párton belüli döntés alapján az LMP országos listája első harminc helyének egyikén szerepelt volna, de az nem dőlt el, hogy hányadik helyen. A végleges sorrendről a Lehet Más a Politika (LMP) hétvégi kongresszusa határoz majd.

Osztolykán Ágnes az MTI megkeresésére döntését azzal indokolta, hogy a jelenlegi politikai közéletben nem kívánja megméretni magát. Hozzátette, nem akar beszállni a párton belüli, az országos lista helyeiért folyó harcba sem. Hozzátette: az elmúlt négy évben parlamenti munkáját végezte és nem igazán folyt bele a Lehet Más a Politika belső életébe, bár tudja, hogy az országgyűlési mandátumokért folytatott verseny hozzátartozik a politika műfajához.

Azt is elárulta, hogy egyelőre nem tervezi a pártból való kilépést, a ciklus végéig az LMP képviselőcsoportjában akar dolgozni, a kampányban viszont nem kíván részt venni.

Az LMP frakciójának hét tagja közül korábban Vágó Gábor és Ertsey Katalin is jelezték, hogy nem indulnak az idei országgyűlési választáson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a kormány szembefordítja a művészeket

Az MSZP szerint a kormány tudatosan egymással szembe fordítja a művészeket, a kulturális élet… Tovább olvasom