Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Ösztöndíj romáknak tizedszer

A napokban tizedik alkalommal osztott ösztöndíjakat a tehetséges és tovább tanuló fiataloknak a Győr Város Cigány Ifjúságáért Alapítvány kuratóriuma.
Az egyetemeken, főiskolákon, közép-, szakmunkás- és speciális iskolákban tanuló roma diákoknak és családtagjaiknak tanévkezdéskor különösen jól jön az anyagi segítség.
– A karitatív akció ebbéli formája a cigány tanulók felzárkózását, folyamatos képzését is segíti, de csökkenti az előítéleteket is – hallottuk Pádár László alapítótól. A fiataloknak gratuláló Kun András, Győr alpolgármestere arra buzdította a diákokat, nehézségeik ellenére ne adják fel, sikeres vizsgáikat követően szerezzenek minél több tudást.
„ Rendkívüli segítség ez a családunknak, mert a testvérem tartós beteg, a tanulás pedig sokba kerül. Tanító szeretnék lenni, most kezdem a másodévet. Úgy érzem, képes vagyok rá, legalábbis kitartok, az édesanyám is erre biztat.”
„ A Pálffyban tanulok, az ötödévet kezdem kereskedelmi szakmenedzser szakon. Vágyam az egyetem, ehhez pedig nagy segítség az ösztöndíj. Könyveket, füzeteket veszek belőle.”
Az ösztöndíjátadáson 45-en vehettek át tíz- és harmincnégyezer forint közötti összegeket. Az idei ösztöndíjalapként megjelölt egymillió forint a város költségvetésében külön sorban szerepel, s ezt a közgyűlés – pártállástól függetlenül – elfogadta. A civil szervezet tagjai ezúttal is figyelembe vették a tanulók szociális és családi körülményeit, tanulmányi eredményét, de még azt is, hogy a pályázó vállalja-e származását. Az elmúlt évek bizonyították, az ösztöndíjrendszer bevált, és a továbbtanulásra, valamint a képzettség megszerzésére ösztönzi a diákokat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy van, aki már a második egyetemi diplomáért tanul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria

1 (0) Magyar-

ország 2 (2)


Graz, barátságos válogatott mérkőzés,… Tovább olvasom